Cardiomed za uravnavanje srčno-žilnih obolenj, 30 kapsul

Namenjen je za dietetsko uravnavanje srčno-žilnih obolenj (holesterola) Namenjen je za dietetsko uravnavanje srčno-žilnih obolenj (holesterola)
598020 15037

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Namenjen je za dietetsko uravnavanje srčno-žilnih obolenj (holesterola) 
 
Cardiomed je fosfolipidni izvleček iz morskih rakcev vrste Euphausia superba (antarktični kril). Vsebuje 100% čisto Neptunovo krilovo olje (NKO). Neptunovo krilovo olje je prvi OPA-3 izdelek-optimalno učinkovita, naravna formulacija omega-3 maščobnih kislin, fosfolipidov, antioksidantov in holina. 
 
Cardiomed je 100% naravni izdelek, ki se priporoča ljudem: 
s povečanim tveganjem za razvoj bolezni srca in ožilja (On hold Botanicals),
s povišanim holesterolom in trigliceridi v krvi (On hold Botanicals),
po prebolelih srčno-žilnih dogodkih (srčni infarkt, angina pektoris, možganska kap).

Klinične študije so potrdile, da NKO v Cardiomedu ugodno vpliva na skupni holesterol, LDL (slabi holesterol) in trigliceride obenem pa pripomore k uravnavanju HDL (dobri holesterol). Za znižanje povišane vrednosti trigliceridov v krvi je 1 kapsula Cardiomeda (=120 mg EPA + DHA) enako učinkovita kot 12 kapsul ribjega olja (=4 g EPA + DHA). 
 
Študija je trajala 12 tednov, v njej je sodelovalo 120 pacientov. Pacienti so prejemali ali 2-3 kapsule NKO (odvisno od BMI indeksa) ali pa 3g ribjega olja dnevno. 

REZULTAT: 

Znižanje skupnega holesterola: NKO 13,6%, ribje olje 5,9% \7 Zmanjšanje trigliceridov: NKO 11,5%, ribje olje 3,15%
Znižanje LDL: NKO 33,9%, ribje olje 4,56% 
Povišanje HDL: NKO 43,3%, ribje olje 4,22%.

Omega-3 indeks: novi faktor tveganja za kardiovaskularne bolezni. Indicira količino EPA in DHA v rdečih krvničkah napram količini celokupnih maščobnih kislin. Bližje je vrednosti 8, nižje je tveganje kardiovaskularnih bolezni; NKO v Cardiomedu ima vrednost omega-3 indeksa 6,67. 

Zakaj je Cardiomed tako učinkovit?

Omega-3 maščobne kisline so v Cardiomedu vezane na fosfolipide, kar omogoča boljšo absorpcijo v telesu. To pomeni, da je izdelek bolj bio-razpoložljiv (tudi za možgane). Fosfolipidi so gradniki celičnih membran, zato so zelo pomembni za organizem. Holin je prekurzor acetilholina, ki je živčni prenašalec vtelesu. 
 
V ribjem olju pa so omega-3 kisline vezane na trigliceride. Omega-3 kisline iz Cardiomeda se absorbirajo 30% bolje kot iz ribjega olja. Cardiomed vsebuje idealno razmerje med omega-3 in omega-6 kislinami 15:1 v (ribjem olju 3:1). 
 
Ker so maščobne kisline v Cardiomedu vezane na fosfolipide, se delno absorbirajo neprebavljene in v nasprotju z ribjim oljem, kjer prebava poteka s pomočjo žolča, po zaužitju ne povzročajo spahovanja in priokusa po ribah. Cardiomed se priporoča tudi bolnikom brez žolča ali z oslabljeno funkcijo žolča in cistično fibrozo trebušne slinavke. 
 
Ker vsebuje bolj biološko razpoložljive omega-3 kisline zadostuje 1 kapsula dnevno kot vzdrževalni odmerek. Cardiomed ne vsebuje težkih kovin, PCB, pesticidov, dioksinov ali konzervansov, saj je pridobljen iz antarktičnih planktonskih rakcev. Cardiomed je močan antioksidant, kar je izredno pomembno pri zaščiti organizma pred oksidativnim stresom oz. prostimi radikali. Hkrati pa za stabilnost nenasičen ih kislin v Cardiomedu niso potrebni škodljivi konzervansi. 
 
NKO v Cardiomedu vsebuje antioksidante: vitamin A in Eter astaksantin, ki je vezan na fosfolipide (esterificiran). Antioksidantna sposobnost NKO je zato 300x večja kot pri vitaminu E, 34x boljša kot pri koencimu Ql0, 6-7x boljša kot pri likopenu ali astaksantinu, 2,6x boljša kot pri bezgovih jagodah. 

Pomembno obvestilo: 

Cardiomed je dietetično živilo za posebne zdravstvene namene. Živilo se mora uporabljati pod zdravniškim nadzorom. Živilo ni primerno za uporabo kot edini vir prehrane, temveč kot dodatek k bolnikovi prehrani. V primeru, da jemljete zdravila proti strjevanju krvi (antikoagulante) se o uporabi izdelka posvetujte z zdravnikom.

Obvestilo za alergike: 

Izdelek vsebuje izvlečke morskih organizmov. 

Navodilo za uporabo: 

2 kapsuli dnevno do tri mesece, nato vzdrževalni odmerek 1 kapsula dnevno. Kapsule se pogoltne cele z nekaj tekočine, najboljše pri zajtrku. 

Priloge

Dodatni opis

NENSI šifra:

1032046

Poln naziv:

CARDIOMED KAPSULE 30X

Kratek naziv:

CARDIOMED KPS 30X

Enota mere:

KOS

Pret.EM:

1

Klasifikacija:

ZI01 - Živila za posebne prehranske in zdravstvene namene

IVZ delovna šifra:


DDV:

8.50 % - ZNIŽANA STOPNJA

Črtna koda:

3830049610086

Proizvajalec:

NEPT - NEPTUNE TECHNOLOGIES & BIORESSOURCES INC

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Priročnik za vsa življenjska obdobja

Nevarnosti zgage

Vsakodnevne težave z zgago lahko napredujejo v hudo obolenje. Dražeče delovanje želodčne kisline povzroča okvare sluznice spodnjega dela požiralnika, kar včasih vodi v razvoj maligne bolezni.

Tveganje za pojav raka na požiralniku je pri osebah s kroničnimi težavami z zgago osemkrat večje kot pri tistih, ki težav nimajo. Pojavnost raka na požiralniku izjemno hitro narašča.

Če vas pogosto peče zgaga, vam vsekakor priporočamo posvet z zdravnikom. Zdravljenje z antacidi tveganja namreč ne zmanjša.

Sluznica požiralnika nima zaščite pred dražečim učinkom kislega želodčnega soka. Želodčna kislina lahko na sluznici povzroča okvare, ki sčasoma napredujejo v maligno obolenje.

Kakšna je povezava med težavami z zgago in rakom?

Raziskave kažejo, da je pri osebah, ki imajo pogosto težave z zgago in jih ne zdravijo, tveganje za razvoj raka na požiralniku osemkrat večje kot sicer, pri posebno hudih in dolgotrajnih težavah pa kar 40-krat večje. Strokovnjaki zato menijo, da so kronične težave z zgago vzrok raka na požiralniku.

Pri 10 do 15 odstotkih bolnikov, ki imajo kronične težave z zgago, se razvijejo tako imenovane predrakave spremembe sluznice požiralnika. Pri teh bolnikih je tveganje za napredovanje sprememb v maligne 30- do 40-krat večje kot pri osebah brez težav.

Težave z zgago si torej zaslužijo večjo pozomost, kot jim jo običajno namenjamo. Raziskave kažejo, da najmanj polovica ljudi s kroničnimi težavami z zgago ni ustrezno zdravljena. Skupno tveganje za raka na požiralniku je dokaj majhno, vendar pa le 5 do 10 odstotkov bolnikov preživi dlje kot pet let po postavitvi diagnoze.

V poštev pridejo tudi zdravila, ki varujejo sluznico požiralnika in pospešujejo praznjenje želodca.

• Če zatekanja kisle vsebine v požiralnik ne odpravimo kljub prilagoditvi prehrane in navad ter rednemu jemanju zdravil, je včasih potrebna operacija.

• Eden najnovejših posegov je laparoskopsko podvezovanje zapiralke požiralnika, s čimer jo okrepimo in tako preprečimo vračanje ielodčne vsebine v požiralnik.

Strokovnjaki se strinjajo, da se ne smemo zadovoljiti zgolj z lajšanjem simptomov, ampak si moramo prizadevati, da refluks kisline preprečujemo in tudi popolnoma ozdravimo spremembe na sluznici, ki jih je ta že povzročila, Zato zdravljenja ne smemo prekiniti, ko simptomi izzvenijo. (če želimo sluznico požiralnika ustrezno zaščititi, mora biti zdravljenje agresivno, neprekinjeno in dolgotrajno).

• (če vas zgaga peče dva- ali večkrat na teden, se posvetujte z osebnim zdravnikom),

• (če imate težave že dalj časa, je endoskopski pregled požiralnika z odvzemom vzorcev za histološko preiskavo (biopsija) najustreznejši ukrep, da ocenimo, kako obsežna je okvara sluznice. V primeru že dokazanih sprememb na sluznici so endoskopski pregledi potrebni vsako leto zaradi možnosti napredovanja v rakavo obolenje.

Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Natura medica Natura medica
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede