x
Vse kategorije
Čarobne nogavice Proskin, 1 par
Čarobne nogavice Proskin, 1 par
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Čarobne nogavice Proskin, 1 par

Proizvajalec: Moja lekarna d.o.o.
Čarobne NOGAVICE odluščijo trdo kožo na stopalih, v 7-10 dneh bodo vaša stopala mehka, svilnato gladka in pomlajena.
Cena: 19,90 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Namen odstranjevanje odmrlih celic
Tip izdelka nogavice

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Čarobne NOGAVICE odluščijo trdo kožo na stopalih, v 7-10 dneh bodo vaša stopala mehka, svilnato gladka in pomlajena

Kaj so Čarobne NOGAVICE?

… so revolucionaren produkt, ki poskrbi za mehka in gladka stopala brez trde kože, v samo enem koraku. Brez piljenja in brez rezanja. Varno in učinkovito.

Delujejo tako, da zmehčajo plasti odmrle kože in povzročijo pospešeno luščenje kože. So popolnoma varne za uporabo, saj odluščijo samo odmrle celice in ne vplivajo na delovanje živih kožnih celic.

Uporaba nogavic

Čarobne NOGAVICE nataknete za 90min, po 5-7 dneh se začne luščenje, ki traja 3-6 dni.

Navodila za uporabo Čarobnih NOGAVIC
1. S škarjami odrežite folijo po zarisani črti.
2. Nogavici pazljivo nataknite na nogi in ju s samolepilno nalepko stisnite čim bližje nogi. Nato za boljši oprijem in lažje premikanje po prostoru čez Čarobne nogavice nataknite svoje bombažne nogavice.
3. Čarobne nogavice pustite delovati 90 minut. Za pravilen čas si nastavite uro. Priporočamo, da se zaradi lastne varnosti v času delovanja nogavic čim manj premikate in se tako izognete zdrsu.
4. Po 90 minutah snemite Čarobne nogavice in jih zavrzite. Noge sperite s toplo vodo, da odstranite ostanke gela. Stopal NE mažite s kremo ali losjonom.
5. Po 5–7 dneh (odvisno od debeline trde kože) se bo odmrla, trda koža začela luščiti. Luščenje traja od 3-6 dni. Kože, ki se lušči, ne smete odstranjevati na silo, saj lahko s tem povzročite poškodbo kože.
6. Čas delovanja izdelka lahko variira in je odvisen od posameznika ter predvsem debeline trde kože.

Namigi:
- Za hitrejše in boljše luščenje priporočamo, da med procesom luščenja noge vsak dan 10-15 minut namakate v topli vodi. Po vodni kopeli stopala zdrgnite z brisačo, da odstranite čim več odmrle kože. Topla voda namreč spodbudi proces luščenja in ga skrajša.
- Med postopkom luščenja bo koža nekoliko bolj suha. To je normalen pojav, zato NE nanašajte losjonov ali krem, saj lahko zavirajo delovanje produkta.
- Nekatera stopala se bodo luščila bolj kot druga. To je odvisno od debeline trde kože in stanja stopal.
- Priporočamo, da med luščenjem odmrle kože nosite bombažne nogavice in se tako izognete odpadanju odmrle kože po prostoru.
- Priporočamo, da Čarobne nogavice uporabite v intervalu 2–3 mesecev. S tem boste poskrbeli, da bodo vaša stopala vedno mehka in gladka. V primerih z veliko trde kože in takrat, ko produkt ne odstrani želene količine trde kože, priporočamo, da postopek ponovite v 3–4 tednih. Minimalni čas med postopki so 3 tedni.

Aktivne sestavine

GLIKOLNA in MLEČNA KISLINA, ki sta daleč najbolj raziskani kislini ter uporabljeni v kozmetiki in dermatologiji za luščenje kože.
Izvleček KUMARIČNEGA SOKA osveži kožo, deluje protivnetno in pomirjajoče.
UREA kožo mehča, pospešuje luščenje, blaži srbenje, poskrbi za izdatno vlaženje kože ter antibakterijsko delovanje.
GLICERIN, ki se pojavlja kot sestavni del maščob in je nepogrešljiv za stabilnost sten kožnih celic in elastičnost kože.

Te odlične sestavine pospešijo naraven proces luščenja kože in tako poskrbijo za lepa, gladka in svilnato mehka stopala.

Naša koža, je naša zaščita. Zaščita pred vsakodnevnimi zunanjimi vplivi. Je naš največji organ in predstavlja kar 15% do 18% naše celotne teže. Debelina kože je zelo različna, pa vendar je koža najtanjša na veki in najdebelejša na podplatu.
V usnjici (dermisu) nastajajo nove, zdrave kožne celice. V določenem časovnem obdobju se te celice pomaknejo skozi vrhnjico (epidermis) na površino kože, kjer med 28 dnevno regeneracijo kože odmrejo, postanejo nasičene s keratinom ter se postopno odluščijo. Ta proces ščiti kožo pred zunanjimi vplivi in trda koža ščiti stopala. Kljub temu, pa preveč trde kože povzroča suho in izsušeno kožo, ki je neprijetna, neprivlačna ter lahko poči in privede do razpok, kar je zelo boleče in neprijetno.
Z uporabo Čarobnih NOGAVIC poskrbite za popolno nego vaših stopal in odstranitev odmrlih celic oziroma trde kože že po eni 90 minutni aplikaciji. V 7-10 dneh bodo vaša stopala mehka, gladka in pomlajena*.

*Izjemoma lahko luščenje traja tudi do 14 dni, odvisno od stanja kože.

Naravni proces luščenja kože

Odmrle kožne celice so nasičene s keratinom, ki je izredno močan protein, ki ga najdemo tudi v laseh, zobeh, nohtih. Ta keratinasta koža, ki je bistveno močnejša kot živo tkivo je videti suha, neprivlačna in na otip trda.
V našem življenju, imamo ves čas pritisk na stopala. Zaradi teh pritiskov se koža ne more naravno odluščiti, kar posledično pripelje do kopičenja keratinskih celic, ki ustvarjajo trde plasti eno na drugo. Nenehno nalaganje starih odmrlih celic pa povzroča probleme s trdo kožo. Če nič ne ukrenemo proti kopičenju trde kože, koža postane suha in razpokana, kar povzroča bolečine in krvavitve* ter posledično lahko privede do infekcije.
*izognite se uporabi produkta, če imate odprte rane ali krvavitve.

Delovanje Čarobnih NOGAVIC

Čarobne nogavice delujejo tako, da zmehčajo plasti odmrle kože in prodrejo med odmrle celice, zrahljajo ''lepilo'' ki jih drži skupaj in povzročijo pospešeno luščenje kože. Čarobne nogavice so popolnoma varne za uporabo, saj odluščijo samo odmrle celice in ne vplivajo na delovanje živih kožnih celic.

Čarobne nogavice vsebujejo sestavine, ki se uporabljajo v kozmetiki za luščenje kože kot podpora naravnemu procesu luščenja kože. To so Alfa hidroksi kisline in sicer GLIKOLNA KISLINA (Glycolic acid) in MLEČNA KISLINA (Lactic acid), ki sta daleč najbolj raziskani kislini in uporabljeni za luščenje kože. Luščenje kože je torej posledica delovanja Alfa hidroksi kislin za prekinitev povezave med odmrlimi kožnimi celicami in posledično manj trde kože. Čarobne nogavice prav tako vsebujejo Izvleček KUMARIČNEGA SOKA, ki učinkovito topi strupene snovi ter deluje protivnetno in pomirjajoče. Čarobne NOGAVICE prav tako vsebujejo dve izjemno pomembni sestavini za nego stopal. UREO ali sečnino, ki sodi med bolj poznane naravne snovi pri terapiji kožnih bolezni in je ena izmed pomembnejših faktorjev vlaženja kože. Kožo mehča, pospešuje luščenje, blaži srbenje ter poskrbi za izdatno vlaženje kože ter antibakterijsko delovanje. GLICERIN, ki se pojavlja kot sestavni del maščob in je nepogrešljiv za stabilnost sten kožnih celic in elastičnost kože.
PH izdelka je 3,8 – 4. Izdelek ne vsebuje salicilne kisline

Priloge

Ali ste vedeli

Parazitologija človeka - Paraziti v ekosistemu

Patogeneza in klinična slika

Podobno kakor vse druge filarije povzroča tudi bankroftova vnetje bezgavk, v katerih živi. Nekaj mesecev po infekciji inficirana oseba občuti nenadno bolečino v predelu telesa, kjer so se filarije naselile. Bolečino spremljajo tudi splošni bolezenski znaki. Bezgavke otečejo in pogosto so prizadeti tudi zunanji spolni organi. Pozneje postane bolezen kronična. Zaradi zamašenih mezgovnic je odtekanje mezge vedno huje moteno. Razrašča se vezivo, koža in podkožno tkivo zadebelita, razvije se slonovica. Bolezen bolnika pogosto hudo pohabi (Addiss in sod., 1995, Dissanayake in sod., 1995).

Diagnoza

Filariozo spoznamo po kliničnih znakih in podatkih v anamnezi ter po mikrofilarijah v krvi. Pri bolnikih mikrofilarije W. bancrofti iščemo od desetih zvečer do dveh zjutraj. Spoznamo jih lahko, ker se v krvi živahno gibljejo. Razmaze krvi lahko barvamo z barvo po Giemsi in v njih z mikroskopsko preiskavo iščemo mikrofilarije. Z Giemso se ovojnice (srajčke) na koncu ličink ne obarvajo. Te ovojnice se obarvajo s t. i. Delafield hematoksilinom.
Parazitologija človeka; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Namen odstranjevanje odmrlih celic
Tip izdelka nogavice

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.