Caudalie, ohranjanje lepote in grozdje...

V Franciji so že pred več kot 15 leti odkrili, da grozdje vsebuje vrsto zdravilnih sestavin, med drugim tudi take, ki pomagajo pri uničevanju prostih radikalov, ki kot vemo, pospešujejo staranje kože. Od takrat naprej je grozdje eden glavnih sadežev v kozmetični industriji, še posebno v naravni kozmetiki.
Grozdje vsebuje:
-    obilico vitaminov A, B, C in E ter jabolčno, vinsko in citronsko kislino,
-    veliko mineralov, kot so natrij, fosfor, kalcij, kalij, železo, magnezij in flor.
Antioksidant
Zdravilne sestavine grozdja součinkujejo ter delujejo kot ščit, saj lahko ob pravilni uporabi opazno upočasnijo proces staranja in kožo poleg tega tudi varujejo pred škodljivimi zunanjimi vplivi.
V grozdju se nahajajo tudi sestavine imenovane polifenoli, ki ob součinkovanju z drugimi sestavinami ugodno delujejo na vse vrste kože. Ohranjajo naravno vlažnost kože, skrbijo za elastičnost, pomagajo pri izboljšanju prekrvavitve.
Grozdje je že dolgo poznano kot čistilec organizma, zato deluje blagodejno na celo telo in je učinkovito hranilo pri hujšanju ter ohranjanju vitke linije.
V sto gramih svežega grozdja je 69 kalorij, 18,10 grama ogljikovih hidratov (sladkorjev in vlaknin), 0,72 grama proteinov, 0,16 grama maščob. Grozdje je bogat vir vitamina C, fosforne kisline, vsebuje pa tudi magnezij, mangan in kalij.
Že v preteklosti so zdravniki pitje vina veliko bolj priporočali, saj je vino v tistih časih veljalo za zdravilnega, pa ne samo to, njegovo učinkovanje se prenese tudi na lep videz in podaljševanje mladega videza, seveda ob zmernem uživanju.
SESTAVINE GROZDJA
Raziskave so pokazale, da vino vsebuje kar okrog sto različnih sestavin. Med drugim tudi tako imenovane polifenole (kot omenjeno zgoraj), ki so v grozdnih peškah, lupini in grozdnih pecljih. Slednji deli grozdja so tisti, ki imajo neverjetne učinke, saj podaljšujejo življenje in ohranjajo zdravje. V človeškem organizmu polifenoli delujejo kot močni antioksidanti, saj preprečujejo nevarne reakcije ob oksidaciji v telesnih celicah, ob čemer nastajajo prosti radikali. Le-ti so povzročitelji vrste bolezni in pospešujejo staranje.
KOZMETIČNI UČINKI
Akne in razni izpuščaji se z zmernim pitjem vina zelo izboljšajo ali celo popolnoma izginejo.
DELI GROZDJA, KI POSTAJAJO PRILJUBLJENI V KOZMETIČNI INDUSTRIJI
•    grozdne peške,
•    grozdno meso,
•    grozdni peclji.
V grozdnih pecljih se nahajajo pomembni antioksidanti, ki spodbujajo rast in obnovo celic. Samo grozdno meso je vir tekočine, bogate z oligoelementi, grozdne peške pa vsebujejo antioksidante, polifenole in olje.
V kozmetičnih podjetjih, ki predelujejo grozdje in grozdne dele v kozmetične namene, je velik poudarek na odličnosti in kakovostnemu procesu predelave v kozmetične produkte.
Eno takih kozmetični podjetij je Caudalie kozmetika. Zgodba Caudalie se je tako rekoč začela po naključju. Mathilde in Bertrand Thomas, lastnika znanih francoskih vinogradov, sta leta 1993 spoznala doktorja Vercauterena na univerzi v Bordeauxu. Od njega sta prvič slišala za polifenole, ki so v procesu izolirani iz grozdnih semen in ima izjemen učinek na staranje kože. To jima je dalo idejo, da iz grozdnih sestavin ustvarita novo kozmetično blagovno znamko. In tako se je začelo. Blagovna znamka Caudalie pomeni ukrep za kakovost za ohranitev arome vina.
Oblikovanje izdelkov, ki vsebujejo Caudalie linijo temelji na inovativnih formulacijah, ki so patentirane in optimizirane za zagotavljanje učinkovitosti.
Glavne sestavine so:
•    Resveratrol: Resveratrol iz vinske trte Vitis vinifera, odlično učinkuje proti gubam, prav tako  se imenuje oz. je poznan kot najbolj naravna anti-aging molekula na Univerzi Harvard. Podaljšuje življenjsko dobo celic kar za celih 160 odstotkov.


Kaj je resveratrol?
Resveratrol je sestavina, ki jo najdemo pri več vrstah rastlin in celo v nekaterih oreščkih. Resveratrol nastane v trti Vitis vinifera in v grozdju labrusca, pa tudi v proizvodih grozdja, vključno  z rdečim in belim vinom. Sestavina glede na raziskave nutricistov in biokemikov spada v razred phytoalexin in deluje kot zmerni antioksidant. Resveratrol ima tudi protivnetne lastnosti. Številne potrjene raziskave govorijo v prid resveratrola, ki naj bi imel protivnetne sposobnosti, je antioksidant in ima protiinfekcijske lastnosti. Raziskave so potekale celo na laboratorijskih miših in dokazano naj bi imel resveratrol sposobnost zmanjšati kožne tumorje. Dodatne raziskave so nakazale, da ima resveratrol zdravilne učinke pri vseh treh stadijih raka: začetek, napredovanje in razrast.
•    Viniferin: Viniferin povrne koži sijaj in deluje proti hiperpigmentaciji ter je dokazano dvakrat bolj učinkovit od kojične kisline (v celoti odpravi eno ali več nepravilnosti hiperpigmentacije  na 73 odstotkov testiranih).
•    Polifenoli iz grozdih koščic: grozdni polifenoli imajo antioksidacijski učinkek, so 10.000-krat bolj učinkoviti kot vitamin E.
 Vse te ključne sestavine so glavni del naravnih formul. Poleg tega Caudelie kozmetika namesto posodic uporablja izključno tube, da se prepreči vdor bakterij v kremo. Kozmetični izdelki niso testirani na živalih in ne vsebujejo parabenov, fenoksietanola, ki natrijevega laureth sulfata, ftalata, mineralnih olj in sintetičnih barvil.Caudalie blagovna znamka je danes številka 1  proti staranju in se prodaja v 10. 000 lekarnah po vsem svetu, lahko jo kupite tudi v naši lekarni. Kot zanimivost; uporabljajo jo zvezdniki kot so Angelina Jolie, Brad Pitt, Gwyneth Paltrow in Carla Bruni ter mnogi drugi.

Komentarji