Cavalier namaz brez rafiniranega sladkorja, 380 g

<p><strong>Cavalier namaz brez rafiniranega sladkorja velja za enega najbolj zdravih namazov, ki je sladkan z naravno stevio in ne vsebuje navadnega rafiniranega ter predelanega sladkorja. </strong></p>

Cavalier namaz brez rafiniranega sladkorja velja za enega najbolj zdravih namazov, ki je sladkan z naravno stevio in ne vsebuje navadnega rafiniranega ter predelanega sladkorja.

533572 10083

Ocene in mnenja

Opis

Cavalier namaz brez rafiniranega sladkorja velja za enega najbolj zdravih namazov, ki je sladkan z naravno stevio in ne vsebuje navadnega rafiniranega ter predelanega sladkorja.

Glavna prednost tega namaza je predvsem ta, da ne vsebuje visokih vsebnosti sladkorjev, še posebej pa ne rafiniranih oblik. Izdelek vsebuje le sladkorje, ki so naravno prisotni v lešnikih in mleku - izdelku je dodana tudi stevia, ki je poznana kot učinkovito ter predvsem varno sladilo.

Izdelek celokupn gledano vsebuje manj kot 3 procente sladkorja, vsebuje pa izredno veliko količino prehranskih vlaknin - teh je kar cca 40 procentov.

Namaz z lešniki podjetja Cavalier je kakor nalašč za vse sladokusce - namas je resnično izjemen in predvsem zdrav. Večina konkurenčnih namazov vsebuje tudi več kot 55 % sladkorja, medtem ko ga omenjeni namaz vsebuje le manjšo količino.

Zakaj visoke količine sladkorja niso zdrave?

Velika količina zaužitega sladkorja obremenjuje delovanje trebušne slinovke, pospešuje produkcijo inzulina, predvsem vpva na debelost, morebiti celo odvisnost od sladkorja...eno izmed pomembnih dejstev pa je, da je razrast kandide v črevesju ob prisotnosti sladkorja večja.

Presladki namazi so po svoje okusni, po drugi strani pa povzročajo nastanek "čokoladne odvisnosti". Navadni sladkor obogoča tudi razrast bakterij in posledično nastajanje kariesa, kar povzroča propadanje zobnega tkiva. Vedno več sladkih razvad je namreč potrebno pojesti za enak učinek potešenosti.

Če želite živeti zdravo in jesti naraven ter varen čokoladni namaz posežite po Cavalier namaza, vaša slinavka bo manj obremenjena.

Prekomeren vnos sladkorja povzroči, da se počutite napihnjeno, neprijetno.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Koža

Kdor želi shujšati, naj se tega loti počasi, pri tem pa ne sme pozabiti na telovadbo. Gibanje je dobro tudi za kožo, predvsem če počnete to na svežem zraku: spodbudi se krvni obtok, koža je boljše prekrvavljena in je na videz bolj sveža. Prav tako pa k dobremu in zdravemu izgledu pripomore zadostna količina spanca.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Cavalier Cavalier
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede