Cep športne nogavice za smučanje - zelene

Kompresijske športne nogavice CEP za smučanje. Kompresijske športne nogavice CEP za smučanje.
10390 10390

Ocene in mnenja

Opis

Kompresijske športne nogavice CEP za smučanje.

Velikost in tip nogavic nam pri naročilu pripišite pod pripombe.

V telesu imamo dva tipa žil, arterije (odvodnice) in vene (dovodnice). Arterijska kri je bogata s kisIkom iz pljuč ter hranilnimi snovmi iz prebavil. Kri teče iz arterij v kapilare, te oddajo kisik in hranila celicam ter sprejmejo odpadne snovi in ogljikov dioksid iz celic. 

Iz kapilar se kri vrača v srce po venah (venska kri).
V arterijah je kri pod pritiskom in teče ritmično, skladno s srčnim utripom. Arterijske
stene so zgrajene pretežno iz gladkih mišičnih vlaken. Te s svojim krčenjem pomagajo poganjati kri. Nasprotno pa venska kri teče pasivno. Stene ven gradi zelo tanek sloj mišičnih vlaken, glavni gradniki pa so kolagenska in elastična vlakna. Njihovo strukturo lahko zaradi tega primerjamo z upogljivimi dolgimi cevmi, ki se pod vplivom krčenja okoliških mišic pasivno ožijo in širijo pod vplivom toka krvi. Poleg tega vene vsebujejo zaklopke, ki preprečujejo tok krvi nazaj. Včasih se kri s težavo vrača v srce, tako se začne bolezen ven.

Stanje, kadar se kri s težavo vrača v srce in zastaja v venah, imenujemo venska staza. Ta zastoj je posledica okvare venskih zaklopk, do katere pride zaradi vnetnih procesov na stenah ven. Zato se s pritokom krvi vene razširijo, povišan tlak na stene ven pa je vzrok za občutek težkih nog.

Raziskave so pokazale, da pritisk na arterije ob uporabi kompresijskih športnih nogavic  CEP (12-18mmHg) povzroči, da se notranje stene arterij razširijo. Zato se pretok krvi (večkisika v mišicah) med aktivnostjo poveča za 40% in med mirovanjem za 30% (dr. R. Bochman, tehnična univerza v Dresdnu, raziskava v angleškem jeziku dostopna na spletni strani www.nogavice-cep.si). S stiskanjem noge od zunaj (s povoji ali kompresijskimi nogavicami) se venska stena mehanično približa in tako zaklopka znova prepreči zastajanje krvi v nogah. Zaradi teh dejstev vam pri športnih aktivnostih priporočamo nošenje športnih kompresijskih nogavic CEP.

Športne kompresijske nogavice CEP priporočamo tudi vsem, ki imajo težave s krčnimi žilami ali z otečenimi nogami in gležnji na potovanjih (letala, avtomobili). Zaradi boljše prekrvavitve nog tudi ob večurnemu sedenju na letalu ali v avtomobilu, bodo težave in bolečine bistveno manjše.

Športne kompresijske nogavice CEP za tek in rekreacijo nemškega proizvajalca Medi vam zagotavljajo:
boljšo prekrvavitev nog,
večji dotok kisika v mišice na nogah,
manj mišičnih krčev.
Boljša prekrvavitev mišic zagotavlja:
hitrejše sproščanje mišic,
učinkovitejšo regeneracijo,
hitrejšo razgradnjo laktata,
več energije za nadaljnje aktivnosti.
Kompresijske športne nogavice krepijo vezi in sklepe ter povečajo vašo stabilnost med športno aktivnostjo, so izredno udobne, preprečujejo nastanek žuljev, se ne gubajo in ne zdrsavajo. Namenjene so vsem športnikom in tudi rekreativcem ter pohodnikom za hitrejšo regeneracijo.

Športne kompresijske nogavice CEP so "Made in Germany" in izdelane v skladu s
standardom Öko-Tex 100, kar potrjuje, da nogavice ne vsebujejo zdravju škodljivih
materialov in so prijazne do kože. Nogavice so pakirane v škatli in primerne tudi za darilo.

Dodatne ojačitve na območju ahilove tetive preprečujejo poškodbe in vnetja tetive.
Posebne ojačitve na podplatu nogavice blažijo pritiske in preprečujejo nastajanje žuljev in otiščancev. Ventilacijski kanali zagotavljajo nogavicam prijetno zračnost. Zahvaljujoč tridimenzionalni izdelavi se nogavice optimalno prilagodijo obliki noge.
Za pravilno izbiro velikosti nogavic si izmerite obseg meč na najširšem delu in na podlagi podatkov v tabeli izberite velikost

ŽENSKE Obseg meč CEP številka (oznaka Ž)

25-31 cm II
32-38 cm III
39-44 cm IV

MOŠKI Obseg meč CEP številka (oznaka M)

32-38 cm III
39-44 cm IV
44-50 cm V

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Krčne žile

Kako poteka spremljanje bolnika s krčnimi žilami?
Zdravljenje venskih varie je doživljenjsko, še posebej pri tistih, ki so genetsko obremenjeni. Pri majhnih drobnih metličastih ali mrežastih venah je pomembno, da bolniki sami spremljajo razvoj ven in se opazujejo. Ob pojavu kakršnihkoli znakov ali simptomov naj gredo k zdravniku. Pri bolnikih z vensko razjedo je potrebna skrbna nega, ki vključuje umivanje prizadetega predela z vodo in milom (kalijevo milo) in redne preveze rane ter občasne kontrole pri lečečem zdravniku ali dermatologu.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: CEP CEP
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov