Cep treking kompresijske športne nogavice

Krepijo vezi in sklepe ter povečajo vašo stabilnost med športno aktivnostjo.
466727 6064

Ocene in mnenja

Opis

Okrajšave:

Ž - nogavice za ženske
M - nogavice za moške
 
Treking kompresijske športne nogavice krepijo vezi in sklepe ter povečajo vašo stabilnost med športno aktivnostjo, so izredno udobne, preprečujejo nastanek žuljev saj ni zunanjih šivov, se ne gubajo in ne zdrsavajo. Namenjene so vsem pohodnikom za hitrejšo regeneracijo, ki je ključnega pomena pri daljši pohodih ali gorskih izletih.

Posebnost treking kompresijskih nogavic CEP so:

OPORA ZA AHILOVO TETIVO:
dodatne ojačitve na območju Ahilove tetive preprečujejo poškodbe in vnetja tetive.
 
OPTIMALNA OBLAZINJENOST (PODPLAT/GLEŽENJ):
posebno oblikovan podplat nogavice blaži pritiske in preprečuje nastajanje žuljev in otiščancev.
 
VENTILACIJSKI KANALI:
nogam zagotavljajo prijetno zračnost.
 
OPORA ZA PODPLAT:
stabilizira in regulira pritisk na notranji del stopala.
Nogavice CEP uporabljajo kolesar Jure Robič, naša najboljša tekača na dolge proge Mitja Kosovelj in Roman Kejžar, biatlonka Tadeja Brankovič Likozar, nordijski kombinatorec Mitja Oranič ter drugi odlični slovenski športniki. Športne kompresijske nogavice CEP so sestavni del opreme nemške smučarske reprezentance na čelu z zlato olimpijko Mario Riesch, nemške nogometne reprezentance ter nogometnega kluba Bayern.
 
Športne kompresijske nogavice CEP priporočamo vsem, ki imajo težave s krčnimi žilami ali z otečenimi nogami in gležnji na potovanjih (letala, avtomobili). Zaradi boljše prekrvavitve nog tudi ob večurnemu sedenju na letalu ali v avtomobilu, bodo težave in bolečine bistveno manjše.
 
Nogavice so pakirane v škatli in primerne tudi za darilo.
 
Za pravilno izbiro velikosti nogavic si izmerite obseg meč na najširšem delu in na podlagi podatkov v tabeli izberite velikost.
 

ŽENSKE

Obseg meč

CEP številka

 

25-31 cm

II

 

32-38 cm

III

 

39-44 cm

IV

 

MOŠKI

Obseg meč

CEP številka

 

32-38 cm

III

 

39-44 cm

IV

 

44-50 cm

V

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tekaške kompresijske nogavice CEP so na voljo v treh barvah: bela, črna, pink.

Sestava nogavic CEP

85% poliamid, 15 % elastan.
 
Proizvajalec: medi GmbH, Nemčija, vodilno podjetje na svetu v proizvodnji medicinskih kompresijskih nogavic.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Seneni nahod

Odločitve s pomočjo zdravnika
Če s samoopazovanjem ne uspete identificirati odgovornih pelodov, se za vzročno razlago alergije uporabi alergijski test.

Zdravila. Če samo izogibanje alergenom ne pomaga, lahko simptome ublažijo različna zdravila - vendar pa medikamentozno ozdravljenje alergije še ni mogoče. Antihistaminiki zmanjšajo učinek histamina. Nekatera od teh sredstev so zaradi mogočih nevarnih stranskih učinkov sporna. Poleg tega histamin ni edini vzrok težav.

Kromoglicinska kislina deluje proti draženju na kihanje, prekomernemu izločku iz nosu in astmatičnim težavam, vendar samo, če se jo daje preventivno. Proti astmatičnim težavam obstajajo poleg kromoglicinske kisline še specialna zdravila. Nosna pršila z delovanjem proti nabrekanju nosne sluznice sicer omogočajo lažje dihanje, vendar pa naj bi se jih uporabljalo le za kratek čas. Ko učinek preneha, sluznica še bolj oteče, zato je treba povečati doziranje; pri dolgotrajni uporabi lahko pride do kroničnega vnetja nosne sluznice. Nosni pršila, ki zožujejo žile, skrivajo nevarnost zvišanja krvnega tlaka in nastanka krčev, zato je tovrstna sredstva treba predvsem pri otrocih uporabljati z največjo previdnostjo.

Kortizon se lahko uporablja v obliki pršil za preprečevanje vnetja, če antihistaminiki in kromoglicinska kislina ne zadostujejo. Učinek sicer nastopi šele z zakasnitvijo od 12 do 24 ur. Glede dolgottajne uporabe se je vsekakor treba pogovoriti z zdravnikom.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: CEP CEP
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja