Cerumenol Galex za čiščenje ušesnega masla , 10 mL

Cerumenol Galex je medicinski pripomoček, ki vsebuje raztopino natrijevega karbonata. Natrijev karbonat ima blago kavstično delovanje, mehča in raztaplja ušesno maslo (cerumen). Cerumenol Galex je medicinski pripomoček, ki vsebuje raztopino natrijevega karbonata. Natrijev karbonat ima blago kavstično delovanje, mehča in raztaplja ušesno maslo (cerumen).
935956 8277

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Cerumenol Galex je medicinski pripomoček, ki vsebuje raztopino natrijevega karbonata. Natrijev karbonat ima blago kavstično delovanje, mehča in raztaplja ušesno maslo (cerumen).

Cerumenol Galex uporabljamo za učinkovito raztapljanje zamaškov iz ušesnega masla, za preprečevanje njihovega nastanka ter redno higieno ušes.

Ušesno maslo ali cerumen je normalno prisotno v vsakem sluhovodu in v normalnih okoliščinah čisti in varuje uho. Cerumen je rumenkast izloček, je netopen v vodi, na zraku pa se sčasoma strdi. Praviloma se iz sluhovoda izloča sam. Težave se pojavijo, kadar je izločanje ušesnega masla prekomerno ali njegovo odstranjevanje nezadostno ali nepravilno. Več težav lahko nastopi poleti, ker je pogostejše kopanje, plavanje in potapljanje. Voda tako zaide v ušesa, zaradi česar lahko ušesno maslo nabrekne in zamaši sluhovod. 

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili Cerumenol Galex
Cerumenol Galex ne smete uporabljati pri znani preobčutljivosti za katerokoli sestavino izdelka, pri predrtem bobniču in pri ušesnih okužbah ter vnetjih. 

Kako uporabljati Cerumenol Galex
Plastenko pred uporabo pretresite in ogrejte na primerno temperaturo, do 40 °C. Najbolje je, da plastenko potopite v toplo vodo. Glavo nagnite na stran, uhelj nežno povlecite nazaj in navzgor in počasi vkapljajte 5-10 kapljic v uho. Bazo uhlja nežno zmasirajte, da se kapljice porazdelijo. Pustite delovati nekaj minut, nato glavo zravnajte, da raztopina in izločki iztečejo in obrišite uho. Postopek lahko ponovite do 3 krat na dan.

V kolikor se kljub uporabi raztopine Cerumenol Galex ušesno maslo ni izločilo je potreben pregled pri zdravniku, ki se običajno odloči za izpiranje ušes. Če ste predhodno uporabljali raztopino Cerumenol Galex, bo izpiranje lažje in učinkovitejše.

Sestava:
1 g raztopine vsebuje 21,67 mg natrijevega karbonata monohidrata (Natrii carbonas monohydricus)

Pomožne snovi: glicerol, prečiščena voda. 

Možni neželeni učinki
Neželeni učinki niso znani.
Če opazite katerikoli neželeni učinek, se posvetujte z  zdravnikom ali farmacevtom. 

Shranjevanje
Izdelek shranjujte nedosegljivo otrokom! Izdelek shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

Izdelka ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini. 

Izdelek morate uporabljati pazljivo in skrbno, da vam bo kar najbolje koristil. 

  • Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, če potrebujete dodatne informacije ali nasvet.
  • Če opazite katerikoli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Lajšanje bolečin na naraven način - varna in učinkovita samopomoč

Prehranska terapija in terapevtska dietetika
Navedene mešanice sveže iztisnjenih zelenjavnih sokov veljajo za dobrodejne, če jih uživate redno: korenje, zelena in pravi peteršilj; korenje, zelena in špinača; korenje, špinača in repa; korenje, pesa in kumara; vodna kreša. Pomaga tudi uživanje surove pese, priporočamo pa še marelice, češnje, šipek, robidnice in ajdo. Uživajte vitamin C (500 mg), vitamin E (400 mednarodnih enot), rutin in lecitin.

Zeliščna medicina

Jagode navadnega gloga, navadni divji kostanj in lubje ali jagode ameriškega bodičastega jesena (zantoksiluma) so lahko učinkoviti pri bolečih krčnih žilah, vseeno pa svetujemo uporabo pod vodstvom usposobljenega zeliščarja.
Lajšanje bolečin na naraven način; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Galex Galex
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov