Chlorella Powder bio alga klorela v prahu, 100 g

<p>Klorela je enocelična mikroalga, z največjo vsebnostjo klorofila.</p>

Klorela je enocelična mikroalga, z največjo vsebnostjo klorofila.

912115 16602

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Klorela je enocelična mikroalga, z največjo vsebnostjo klorofila.

Vsebuje:

- betakaroten in minerale: kalcij, kalij, železo, magnezij, mangan, baker, fosfor, kobalt in cink,
- 55% beljakovin in vse esencialne aminokisline,
- vsebuje vitamine C, E, skupino B.

Uporaba:

zamešajte v vodo, hrano, sadne ali zelenjavne sokove, smoothie-je, hladne juhe ali omake.

Iz ekološke pridelave, s certifikatom Soil Association Organic Standard.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za dolgo življenje - težave s srcem

Vsakemu obroku dodajte sadje ali zelenjavo

Medtem ko kalcij in vitamin D uživata vse slavospeve, ko gre za preprečevanje osteoporoze, pa je škotska študija 62 zdravih žensk med 45. in 55. letom ugotovila, da so imele tiste, ki so uživale največ hrane z veliko cinka, magnezija, kalija, vlaknin in vitami na C, najvišjo kostno gostoto. Najboljši viri teh mikrohranil so sveže sadje in zelenjava.

Jejte suhe slive

Suhe slive so morda ključ za obnovo kostne gostote pri ženskah po menopavzi. Študija Univerze Florida State je ugotovila, da devet dodeset suhih sliv, ki jih dodate svoji prehrani na dan, izboljša markerje nastajanja kosti pri ženskah po menopavzi.

Ko so s suhimi slivami hranili podgane, ki so jim odstranili jajčnike - in s tem sprožili menopavzo - so jim znatno obnovili kostno maso. Raziskovalci ne vedo natanko, zakaj ima posušeno sadje tak učinek, vendar domnevajo, da je povezano s povečanjem stopnje nastajanja kosti zaradi rastlinskih kemičnih snovi na osteoblaste.

Preverite zdravje zob

Edini način za natančno diagnosticiranje osteoporoze je test mineralne kostne gostote. Toda zgodnji znaki, da ste ogroženi, so lahko izguba zob in bolezni dlesni. Če pa že imate osteoporozo, vam prav tako bolj grozijo bolezni dlesni in izguba zob. Če imate težave z zobmi, prosite svojega zdravnika, naj vam opravi meritve mineralne kostne gostote.

Jejte več kalcija

Če kupite mleko samo, kadar pečete pecivo ali so na obisku majhni otroci, ne obupujte. Kozarec mleka ni edina možnost, da dobite kalcij. V resnici je morda celo najslabša oblika kalcija, ker vsebuje veliko beljakovin, ki prispevajo k razgrajevanju kosti. Cilji za vnos kalcija so 1200 mg na dan. Tu navajamo nekaj najboljših prehranskih virov iz nemlečnih izdelkov.
Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Planet Bio Planet Bio
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja