Choless Vital + prehransko dopolnilo (vrečke), 15x12.1 g

<p><strong>CHOLESS VITAL+ vsebuje rdeči kvasni riž v kombinaciji z beta-glukani iz ovsa, ki prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. </strong></p>

CHOLESS VITAL+ vsebuje rdeči kvasni riž v kombinaciji z beta-glukani iz ovsa, ki prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.

532975 27734

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

CHOLESS VITAL+ vsebuje rdeči kvasni riž v kombinaciji z beta-glukani iz ovsa, ki  prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.

Ena vrečka CHOLESS VITAL+ vsebuje 3 g beta-glukanov in 4 mg monakolina K. Koristni učinek boste dosegli z dnevnim vnosom 3 g beta-glukanov (1 vrečka). 

Sestavine: beta-glukani iz ovsa (OatWellTM 28 %) , koncentrat rdeče pese, aroma vanilije, aroma borovnice, rdeči kvasni riž (Monascus purpureus), sladilo: steviol glikozidi.

Povprečna hranilna vrednostna 100 gna 1 vrečko (5 g)% PDV*
Vitamin B2 1196 kJ 145 kJ 1,7 %
Niacin 289 kcal 35 kcal  
Vitamin B6 4,54 g 0,55 g 0,8 %
Folna kislina      
Vitamin B12 0,79 g 0,1 g 0,5 %
Pantotenska kislina 17,02 g 2,06 g 0,8 %
Magnezij      
Magnezij 1,57 g 0,2 g 0,2 %
Magnezij 44,25 g 5,62 g  
Magnezij 20,83 g 2,52 g 5,0 %
Magnezij 0,0 g  0,0 g 0,0 %

 

 

 


*PV - Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ/2000 kcal).  

Navodila za uporabo in priporočena dnevna količina:

Enkrat dnevno pred obrokom raztopite 1 vrečko CHOLESS VITAL+ (12,1 g) v kozarec vode ali mleka (250 ml) in popijte.   Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano. Poleg raznolike in uravnotežene prehrane je pomemben zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjevati na suhem in temnem mestu pri sobni temperaturi.

CHOLESS VITAL+ vsebuje rdeči kvasni riž v kombinaciji z beta-glukani iz ovsa, ki prispevajo k vzdrževanju normalne  ravni holesterola v krvi. V človeški krvi sta naravno prisotna dva tipa maščob, holesterol in trigliceridi. Obe maščobi sta telesu nujno potrebni, a sta v primeru, ko presežeta optimalno količino v krvi, vzrok številnih zdravstvenih težav (srčno-žilni zapleti). Na povišano vrednost maščob v krvi močno vplivajo naša prehrana in telesna aktivnost, seveda pa tudi debelost, ki je močno povezana prav s prvima   dvema dejavnikoma. Poleg tega na povišano raven maščob v krvi vplivajo tudi dedni dejavniki, določene bolezni (npr. visok krvni   tlak, diabetes) ter življenjski stil (kajenje, stres). Jasno je tudi, da več dejavnikov naenkrat pomeni višjo nevarnost za povečanje vrednosti maščob v krvi in pojav posledic, povezanih s tem. Vsebnost holesterola v krvi lahko zmanjšamo na več načinov, seveda pa najučinkoviteje s kombinacijo več različnih dejavnosti, med njimi predvsem ustrezno telesno aktivnostjo in pravilno prehrano. 

Kaj vsebuje CHOLESS VITAL+ ? 

BETA-GLUKANI IZ OVSA: Oves vsebuje mnogo koristnih mineralov in elementov v sledovih, proteinov, folne kisline, nenasičenih maščobnih kislin, antioksidantov in vitaminov. Poleg tega je bogat z vodotopno prehransko vlaknino, beta-glukani. Oves ima poleg tega odlično funkcijo, da nudi občutek sitosti, pri tem pa se v organizem ne vnaša preveč kalorij, ogljikovih hidratov ali maščob.

Kakor kažejo številne klinične študije uživanje beta-glukanov iz ovsa prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Koristni učinek dosežemo z dnevnim vnosom 3 g beta-glukanov, poleg uživanja zdrave in uravnotežene prehrane ter redne fizične aktivnosti.    


RDEČI KVASNI RIŽ: Rdeči kvasni riž v kitajski medicini poznajo in uporabljajo že stoletja za pomoč pri zniževanju holesterola v krvi. Rdeči kvasni riž pridobijo s fermentiranjem vrste kvasovk Monascus purpureus na rdečem rižu. Pionir na področju raziskovanja učinkov rdečega riža na človekov organizem je kitajski zeliščar Ben Cao Wang Mu.

Ob rednem jemanju je Wang Mu potrdil njegovo učinkovitost, kasnejše raziskave pa so postregle z natančnejšimi podatki. Ena najpomembnejših učinkovin rdečega kvasnega riža je monakolin K. Sekundarni metaboliti monakolini, ki jih v rdečem kvasnem rižu proizvaja kvasovka Monascus purpureus, so namreč tisto sredstvo, ki v jetrih zavira sintezo holesterola ter  tako prispeva k vzdrževanju normalnih vrednosti holesterola v krvi. Fermentiran rdeči riž poleg monakolina K vsebuje tudi druge monakolinske in nemonakolinske spojine, ki imajo dodatne pozitivne učinke na organizem. Jemanje rdečega kvasnega riža se tako ne priporoča le ljudem, ki imajo težave s  holesterolom, ampak tudi ob težavah s   previsokim krvnim tlakom ali težavah s prebavo; posameznikom, ki se premalo ukvarjajo s športom ali so na dieti. Rdeči kvasni riž je poleg tega primeren tudi za krepitev imunskega sistema ter za splošno vitalnost. 

Pomembna agencija je že pred časom potrdila učinkovitost monakolina K iz rdečega kvasnega riža in sicer da prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Vendar je za zatrjevani učinek dnevni odmerek 10 mg monakolina K, ki ga najdemo v številnih zdravilih.  

Prehransko dopolnilo CHOLESS VITAL+ ne vsebuje terapevtskih odmerkov (do 4 mg dnevno) in tako ne predstavlja tveganja za   zdravje ljudi.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Herba Medica Herba Medica
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja