Cicaplaie obloga 25x10cm, 25 kom.

Hipoalergena in sterilna obloga. Hipoalergena in sterilna obloga.
526797 6485

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Cicaplaie obloga je hipoalergena in sterilna, namenjena zdravljenju manjših ran. 
 
Vsebuje visoko vpojno podlogo
adhezivna snoj je hipoalergena
Obloga je mehna na otip in ne moti
 
Preprečuje kakršen koli stik rane z zunanjim okoljem. 
Menjava obloge je odvisna od stanja rane.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Gibanje za zdravo življenje

Dejstva o telesni teži
Ni nujno, da gre za aerobiko, jogo ali potenje na napravah v fitnesu. Najnovejša dognanja ameriških znanstvenikov kažejo, da je skrivnost vitkosti v zelo vsakdanjih gibih: hoja po stopnicah namesto dvigala, ročno pomivanje posode namesto pomivalnega stroja, delo na vrtu, sprehod do sodelavca v višjem nadstropju namesto telefonskega pogovora, stanje namesto sedenja, hoja ali kolesarjenje namesto uporabe avtomobila oziroma avtobusa. Telo porablja kalorije celo tedaj, ko z nogo udarjamo takt, so ugotovili James Levine in sodelavci na kliniki Mayo v Rochestru, ZDA.

Ljudje s prekomerno telesno težo se po navedbah te raziskave občutno manj gibljejo.

To je preverila delovna skupina, ki je deset ljudi z normalno telesno težo in deset s prekomerno opremila s tipali po telesu, ki so vseskozi zaznavali vsak gib. Vsi udeleženci so imeli sedeče delo. Med desetdnevnim poizkusom so opravljali svoje običajne naloge, obroke hrane pa so uživali v kliniki, tako da so bile zagotovljene enako velike porcije z enakim številom kalorij. Vrednotenje skupno 150 milijonov podatkov je pokazalo, da so se vitkejši ljudje v povprečju 150 minut dnevno več gibali kot močnejši; na delovnem mestu so večkrat vstajali, se med razmišljanjem sprehajali po pisarni in na prostem krajše razdalje raje prehodili. Ta gibalni pribitek je poskrbel, da so »gibljivejši« ljudje dnevno porabili 350 kalorij več. Tudi kdor namesto sede bere stoje in pri tem nehote prestavlja ravnotežje z ene na drugo nogo, porabi dvakrat več energije kot sedeči.

Kako mogočno te skromno izbrane razlike resnično delujejo, pokaže ocena: če bi se preizkušanci s prekomerno telesno težo enako gibali kot aktivnejši, bi na koncu enega leta tehtali 16 kilogramov manj.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Smith&nephew Smith&nephew
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja