Cingal 1-Shot injekcijska brizga s kombinacijo hialuronske kisline in steroida, 4 mL

CINGAL je prvo odobreno kombinirano viskozno dopolnilo, ki zagotavlja koristi zamrežene hialuronske kisline in hitro delujočega steroida za učinkovito zdravljenje simptomov, povezanih z osteoartritisom. Cingal je indiciran za zdravljenje bolečine pri osteoartritisu kolena pri bolnikih, ki se niso ustrezno odzvali na konzervativno nefarmakološko zdravljenje in preproste analgetike (npr. acetaminofen). CINGAL je prvo odobreno kombinirano viskozno dopolnilo, ki zagotavlja koristi zamrežene hialuronske kisline in hitro delujočega steroida za učinkovito zdravljenje simptomov, povezanih z osteoartritisom. Cingal je indiciran za zdravljenje bolečine pri osteoartritisu kolena pri bolnikih, ki se niso ustrezno odzvali na konzervativno nefarmakološko zdravljenje in preproste analgetike (npr. acetaminofen).
446548 402
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Cingal je prvo odobreno kombinirano viskozno dopolnilo, ki zagotavlja koristi zamrežene hialuronske kisline in hitro delujočega steroida za učinkovito zdravljenje simptomov, povezanih z osteoartritisom. Cingal je indiciran za zdravljenje bolečine pri osteoartritisu kolena pri bolnikih, ki se niso ustrezno odzvali na konzervativno nefarmakološko zdravljenje in preproste analgetike (npr. acetaminofen). 


Cingal omogoča izjemno učinkovito in vrhunsko zdravljenje, saj združuje koristne učinke zaščitene formule zamrežene hialuronske kisline družbe Anika Therapeutics, ki dokazano lajša simptome osteoartritisa ter učinkuje do 6 mesecev, in uveljavljenega ter odobrenega steroida za zdravljenje vnetij, ki zagotavlja še dodatno kratkotrajno lajšanje bolečin.1

Cingal je viskozno dopolnilo tretje generacije iz družbe Anika Therapeutics in nov izdelek v njenem močnem portfelju izdelkov za zdravljenje bolečin v sklepih, ki so povezane z osteoartritisom.1

Prednosti dopolnila Cingal

• Osrednja klinična raziskava je pokazala, da ima dopolnilo Cingal sposobnost zagotavljanja hitrega in dolgotrajnega lajšanja bolečin pri osebah, ki trpijo zaradi osteoartritisa kolena.1
• Steroidi zagotavljajo hitro kratkoročno lajšanje bolečin že v nekaj dneh po injiciranju1
• Viskozno dopolnilo s hialuronsko kislino zagotavlja dolgotrajno lajšanje bolečin, ki lahko traja do 6 mesecev1
• Priročno zdravljenje z enkratnim injiciranjem
• Visoko koncentrirana hialuronske kisline neživalskega izvora
• Močan varnostni profil tako pri začetnem kot tudi pri ponovnem injiciranju1, 2

Sestavine izdelka

Vsaka vnaprej napolnjena injekcijska brizga s 4 ml dopolnila Cingal vsebuje 88 mg zamrežene hialuronske kisline in 18 mg pomožne snovi triamcinolon heksacetonid.

INDIKACIJE:

Cingal je indiciran kot viskoelastično dopolnilo ali nadomestek za sinovialno tekočino v človeških sklepih. Cingal je primeren za hitro in dolgotrajno lajšanje simptomov pri disfunkciji človeških sklepov, kot je osteoartritis. Cingal je namenjen dolgotrajnemu lajšanju simptomov, saj zagotavlja mazanje in mehansko podporo v kombinaciji s kratkoročnim lajšanjem bolečin, ki ga zagotavlja triamcinolon heksacetonid.

Cingal je pripravek v enem odmerku. Priporočeni odmerek je 4 ml (ena injekcijska brizga) na kolenski sklep. Cingal se injicira s sterilno hipodermično iglo primerne velikosti za enkratno uporabo v izbrani predel sklepa. Sterilno iglo mora na injekcijsko brizgo Cingal namestiti zdravstveni delavec v skladu z aseptično tehniko, ki se uporablja v zdravstveni ustanovi.

Priporočena velikost igle za injiciranje v koleno je 18 - 21. O vrsti igle za vsak posamezen postopek odloči zdravnik. Ponudnik zdravstvenih storitev mora pred injiciranjem dopolnila Cingal poskrbeti za pravilen vbod v sinovialni prostor sklepa.

KONTRAINDIKACIJE

Cingal je sestavljen iz zamrežene hialuronske kisline, triamcinolon heksacetonida in neaktivnih snovi. Naslednje predhodne bolezni lahko predstavljajo relativno ali absolutno kontraindikacijo za uporabo zdravila Cingal:
• Preobčutljivost na učinkovino ali katero koli pomožno snov, ki jo vsebuje Cingal
• Predhodne okužbe predela kože, predvidenega za injiciranje
• Znane okužbe glavnega opazovanega sklepa
• Znane sistemske motnje krvavitve

Pomožna zdravilna snov, triamcinolon heksacetonid, je kontraindicirana v naslednjih primerih:
• Aktivna tuberkuloza
• Herpes simpleks keratitis
• Akutna psihoza
• Sistemske mikoze in parazitoze (strongiloidoze)


SHRANJEVANJE:

Cingal hranite v originalni embalaži pri sobni temperaturi (pod 25 °C). Ni primerno za zamrzovanje.


Za več informacij preberite navodila za uporabo in obiščite spletno mesto www.Cingal.com

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Bolečine v komolcu

Zakaj pride do bolečin v komolcu?
Lateralni epikondilitis ali teniški komolec je stanje, zaradi katerega poišče pomoč v ambulanti družinske medicine 4-7/1.000 odraslih oseb letno, letna incidenca v splošni populaciji se giblje med enim in tremi odstotki. Eden od vzrokov za ta bolečinski sindrom je preobremenitev in posledično majhna poškodba mišic iztegovalk na lateralnem epikondilu humerusa. Epizoda tipičnega lateralnega epikondilitisa traja v povprečju od 6 mesecev do Zleti. Najbolj izpostavljeni so delavci v rokodelskih poklicih, zidarji, mizarji, večje obremenitve so lahko pri natakarjih.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Lekarna Žužemberk Lekarna Žužemberk
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja