Citro Max ekstrakt grenivkinih pečk, 100 mL

<p><strong>Citro Max ekstrakt so bioflavonoidi iz grejpfrutovih pe&scaron;k.</strong></p>

Citro Max ekstrakt so bioflavonoidi iz grejpfrutovih pešk.

567175#2 19279

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Citro Max ekstrakt so bioflavonoidi iz grejpfrutovih pešk.

Vitamin C je potreben za rast in obnovo tkiv v celotnem telesu. Potreben je za izdelavo kolagena, pomembne beljakovine, ki se uporablja za tvorbo kože, kit, ligamentov in krvnih žil. Vitamin C je nujen za regeneracijo poškodb - nastanek kolagena ter za vzdrževanje hrustanca, kosti in zob.

Za vitamin C z bioflavonoidi velja:

- pomemben spodbujevalec imunskega sistema
- antioksidant
- sodeluje pri nastanku kolagena
- ima antioksidantske lastnosti

Sestavine Citro Max ekstrakta

ekstrakt bio grejpfrutovih pešk
Antioksidant: askorbinska kislina (vitamin C 3g/100 ml)

Vsebina: 2x50 ml

Navodila za uporabo

3x dnevno 15 kapljic

Priporočeni dnevni odmerek vsebuje povprečno

Vitamin C ………………..73 mg………122% (*)
Bioflavonoidi:…………….19,5 mg (**)
Energija:…………………..25kJ / 6 kcal
Beljakovine:……………….<0,01g
Ogljikovi hidrati:…………..0,03g
Maščobe:…………………..<0,01g
(*) procent dnevnega priporočenega odmerka

(**) ni referenčne vrednosti

Antioksidantni ekstrakt grenivkinih pečk CitroPlus

Eno bolj zanimivih prehranskih dopolnil v spletni trgovini je zagotovo ekstrakt iz grenivkinih pečk Citro Max, naravno pridobljen, ki zaradi zelo širokega spektra delovanja vzbuja veliko zanimanje. Odlične uspehe kaže njegova uporaba tako v splošni zdravstveni preventivi pri človeku in živalih ter v kozmetiki. Številni znanstveniki, ki so spoznali možnosti njegove uporabe, se strinjajo, da gre za daleč najbolj zanimiv, povsem biološki terapevtik. Hkrati lahko predstavlja tudi  konzervans in morebitno higiensko sredstvo prihodnosti. Povrhu je izdelek popolnoma neškodljiv rastlinski izvleček in lahko odlično nadomešča številne kemične preparate, ki so škodljivi tako do našega telesa kot do okolja.

Vrednost grenivke je v njeni edinstveni vitaminski sestavi
Od grenivk so naši predniki sprva uporabljali le liste za dekoracijo, kasneje pa so odkrili, da so plodovi prav prijetnega okusa, da vsebujejo številne vitamine in druge koristne elemente, ter da se lahko uporabljajo kot hrana.

Pokazalo se je, da osnovna vrednost grenivke ni v njenem okusu, temveč v njeni edinstveni vitaminski sestavi. Ključna je obilna zaloga vitamina C, ki predstavlja odlično zaščito, skrbi za lepo polt in kožo. Prav tako je grenivka dober vir vitamina B3 ter vitamina D, ki je bistvenega pomena za trdne kosti, posebej pri otrocih in starejših. Grenivka vsebuje tudi pektin.

Citro Max vsebuje tudi likopen - nenasičena odprta veriga karotenoida, ki daje paradižniku in drugim sadežem prijetno rdečkasto barvo. Prav tako je sadež zelo priljubljen pri raznih dietah.

Med vsemi citrusi, je grenivka znana kot najmanj alergena.

Čudež iz grenivkinih pečk in njegov prispevek
Ekstrakt grenivkinih pečk, tudi čudež iz grenivkinih pečk , je izvleček iz sadja in pečk grenivke, subtropskega citrusnega drevesa, ki raste v številnih pokrajinah in se ga zaradi svojih zdravilnih lastnosti uporablja v alternativni medicini in nutricionistiki.

Za izdelavo ekstrakta se grenivkino celulozo in pečke pretvori v zelo kislo tekočino, ki vsebuje polifenolne spojine, za katero molekularna znanost ugotavlja, da imajo nekatere izrazito pomembne učinke.

Ekstrakt pečk grenivke je poln bioflavonoidov in vitaminov C ter E, ki zmanjšujejo vpliv nevarnih prostih radikalov in krepijo delovanje. 

Ekstrakt grenivkinih pečk, ki je popolnoma naraven in ekološki, najdete pod imenom Citro Max ekstrakt. Predstavlja stoodstotno naravni vitamin C, z bioflavonoidi iz grenivkinih pečk.
Vsebuje ekološki alkohol, rastlinski glicerin, vodo in izvleček ekološko pridelanih grenivkinih pečk. Ker je v tekočini, je zelo praktičen za uporabo za vso družino, vključno z otroki.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Šolar na poti do sebe - Oblikovanje osebnosti

Šele z urjenjem ustvarjalnega sporazumevanja bo torej mladostnik spoznal pravo vsebino pripadnosti, zlasti ko gre za pripadnost družini in prijateljem, ki jo veže brezpogojna ljubezen kot najčistejša vrednota, ki jo premore človek. Tudi pripadnost drugim družbenim skupnostim je pomembna, čeprav so povezave plitvejše, pretežno razumske. Ustvarjalno sporazumevanje mladostnika že samo po sebi usmerja k prepoznavanju pojmov samostojnosti in svobode, predvsem pa k razumevanju dobronamernosti, ki omogoča obstoj katere koli skupnosti. Ob urjenju medsebojne pomoči se uči pravil tovarištva, nesebičnosti in ekipnega dela. Posebno področje pripadnosti predstavlja odnos do okolja, ki naj ga doživlja tudi na duhovni ravni.

Deset delavnic, ki jih namenjam urjenju pripadnosti, je vsebinsko in izrazno (jezikovno) že precej zahtevnih in resnično primernih za mladostnike v srednji šoli, pa še to le za tiste, ki že imajo izkušnje z delavniško obliko dela oz. z učenjem preko interaktivnih iger ah podobnih izkustvenih tehnik. Urjenje pripadnosti namreč od udeležencev zahteva še večjo zavzetost in vpletenost v dogajanje, saj je v ospredju težnja po doživljanju, ne le razumevanju nekega dogajanja. Ves projekt je namreč naravnan fenomenološko, ko je učenje ozaveščanja in doživljanja pred učenjem razumevanja nekega dogajanja. Z doživljanjern se je udeleženec projekta sicer srečal v preteklem šolskem letu na delavnicah o ozaveščenosti - morda se je s temi vsebinami srečal enkrat, morda večkrat. Zgolj srečanje z vsebinami je odločno premalo, saj je bilo od načina izpeljave posameznih delavnic odvisno, kaj od ponujenega (preigranega, izkušenega) je takrat asimiliral, da bi letos dogradil že pridobljene izkušnje.

Igranje vlog v interaktivnih igrah doseže svoj namen le, če se neka izkustvena vaja večkrat ponovi na vedno drugačen način, vsakič iz drugačnega zornega kota in z drugimi »igralci«, da bi vsak udeleženec preveril različne možnosti doživljanja istega dogajanja. Ne gre torej za značilno šolski način učenja, ki dopušča le eno (kvečjemu še dodatno) možnost razumevanja neke učne snovi, ampak za doživljanje neke preigravane okoliščine, ki je v neki izkustveni vaji pravzaprav »učna snov«, če jo pojmujem po šolsko.

To pomeni, da bo pameten mentor večkrat posegal tudi po delavnicah iz preteklih let, ko bo ugotovil, da udeleženci še niso asimiliral! njihovih vsebin. Pri izkustvenem učenju ne gre torej zgolj za predelavo »učne snovi« predlaganih delavnic, pač pa za asimilacijo vsebin teh delavnic. Od mentorja bo odvisno, koliko vsebin bodo udeleženci uspeli asimilirati in kako jih bodo doživeli.
Šolar na poti do sebe; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Ekolife Ekolife
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov