x
Vse kategorije
Clearblue digitalni ovulacijski test, 10 testov
Clearblue digitalni ovulacijski test, 10 testov
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Clearblue digitalni ovulacijski test, 10 testov

Proizvajalec: Clearblue
Preprost in učinkovit. Clearblue digitalni ovulacijski test je inovativni test za domačo diagnostiko.
Cena: 27,34 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Namentestiranje ovulacije
Tip izdelkahitri test

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Preprost in učinkovit. Clearblue digitalni ovulacijski test je inovativni test za domačo diagnostiko.

S testom boste hitro odkrile porast LH-hormona, ki se pojavi 24-36 ur pred ovulacijo in ugotovile kdaj sta ta dva najboljša dneva za možnost spočetja oziroma zanositve.
 
Clearblue ovulacijski test je preprost in učinkovit, rezultat v 3 minutah, nad 98% natančen. Test lahko naredite v katerem koli času v toku dneva v času predvidevane ovulacije. 
 
Dva najbolj plodna dneva se pričneta takrat, ko se zazna nenaden dvih hormona LH ali luteinizirajočega hormona. Če imate v tem času spolne odnose bo verjetnost za zanostitev kar se da največja.

Kdaj začeti s testiranjem?

Da bi ugotovili dolžino cikla, štejte dan pričetka menstruacije (prvi dan polne krvavitve) kot dan 1. nato pa nadaljujte s štetjem do dne, preden se začne naslednja menstruacija. To število dni je dolžina vašega cikla. Če ne poznate običajne dolžine cikla, priporočamo, da počakajte vsaj en menstrualni cikel in si zabeležite dolžino tega cikla, preden uporabite test. Če se dolžina cikla spreminja za več kot 3 dni, uporabite najkrajši cikel, ki ste ga imeli v zadnjih 6 mesecih, da ugotovite, kdaj morate začeti s testiranjem.
 
Če želite začeti s testiranjem, ne da bi poznali dolžino vašega cikla, priporočamo, da začnete na 10. dan. Vendar pa lahko zamudite nenadni dvig LH, ker ste s testiranjem začeli prehitro ali prepozno.
 
S spodnjo preglednico izračunajte, na kateri dan morate začeti s testiranjem. Testirate lahko kadarkoli v dnevu, vendar pa je dobro, da to počnete vsak dan ob približno istem času. Za večino žensk je najbolj priročno, da to storijo zjutraj. Pomembno je, da vsaj 4 ure pred testiranjem ne urinirate, pred testiranjem pa tudi ne zaužijte preveč tekočin.

Uporaba testa Clearblue

Ko ste pripravljeni na testiranje ...
• Vzemite testno paličico iz zaščitne folije. Takoj jo uporabite.
• Preden na testno paličico nanesete urin, jo morate vstaviti v držalo. Upoštevajte spodnje korake.
 
Odstranite pokrovček
• Poiščite rožnato puščico na testni paličici.
 
Sestavite test
• Poiščite rožnato puščico na držalu testa.
• Poravnajte rožnati puščici.
• Vstavite testno paličico v držalo, dokler ne klikne in se prikaže simbol test pripravljen.
• Ne uporabljajte, dokler se ne pojavi simbol test pripravljen.
• Ko se pojavi simbol test pripravljen, test izvedite takoj.
• Če se simbol test pripravljen ne pojavi ALI če izgine, izvrzite testno paličico in jo previdno znova vstavite.
 
Opravite test
Ko je na zaslonu prikazan simbol test pripravljen ...
• Lahko testirate neposredno v curku urina.
• Postavite absorbirni del za jemanje vzorcev tako, da kaže navzdol, v curek urina za 5–7 sekund.
• Pazite, da se držalo testa ne zmoči.
 
Počakajte
• Absorbirni del za jemanje vzorcev naj kaže navzdol ali pa ga položite na ravno podlago. Med testiranjem nikdar ne držite testa tako, da bi absorbirni del za jemanje vzorcev kazal navzgor.
• Simbol test pripravljen bo začel utripati po 20–40 sekundah, da nakaže, da test deluje.
 
Oglejte si rezultat
• Po 3 minutah bo na zaslonu prikazan rezultat.
• Če je rezultat , nenaden dvig ravni LH ni bil zaznan. Testirajte znova naslednji dan ob istem času z novo testno paličico.
• Ko odčitate rezultat, MORATE pritisniti gumb za izmet in odstraniti testno paličico. Rezultat testa lahko odčitate samo na zaslonu držala testa.
• Rezultatov testa ne morete odčitati iz črtic na testni paličici.
• Rezultat bo na zaslonu ostal 8 minut.

VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Moj cikel je daljši od 40 dni. Kdaj naj začnem s testiranjem?
Če je vaš cikel daljši od 40 dni, začnite testirati 17 dni preden pričakujete naslednjo menstruacijo.
 
Ali moram uporabiti vse teste?
Ne. S testiranjem lahko prenehate, ko zaznate nenaden dvig ravni LH, ter prihranite preostale testne paličice in držalo testa za naslednji cikel, če je potrebno.
 
Izvedla sem test, vendar simbol test pripravljen ni začel utripati. Kaj to pomeni?
Test ni bil pravilno izveden. Simbol napake se bo pojavil po 10 minutah od testiranja. Test morate ponoviti z novo testno paličico. Glejte vprašanje 10 in »Vnovična uporaba držala testa«.
 
Opravila sem test, vendar se rezultat ni prikazal. Kaj to pomeni?
Vaš rezultat bi se moral prikazati v 3 minutah po testiranju. Če se ne prikaže rezultat, se bo simbol napake prikazal po 10 minutah. Glejte vprašanje 10.
 
Kako natančen je test ovulacije Clearblue Digital?
Obširni laboratorijski preizkusi so pokazali, da je test pri zaznavanju nenadnega dviga ravni LH več kot 99 % natančen. Občutljivost testa je 40 mIU/ml.
 
Nisem še zaznala nenadnega dviga. Kaj naj naredim?
Če se dolžina vašega cikla spreminja za več kot 3 dni, boste morda morali uporabiti več testov, da zaznate nenaden dvig ravni LH. Lahko pa je to tudi posledica dejstva, da ta cikel še niste ovulirali. To ni neobičajno, vendar pa priporočamo, da se obrnete na zdravnika, če v zadnjih 3 ciklih ni bil prisoten nenaden dvig ravni LH.
 
Ali lahko jemanje zdravil ali zdravstvena stanja vplivajo na rezultat testa?
• Pred testiranjem vedno preberite proizvajalčeva navodila za uporabo za vsa zdravila, ki jih jemljete.
• Določena zdravstvena stanja in zdravila lahko negativno vplivajo na test: Če ste denimo dejansko noseči, ste bili pred kratkim noseči, ste dosegli menopavzo ali pa imate sindrom policističnih jajčnikov, boste morda dobili zavajajoč rezultat. To prav tako velja, če jemljete zdravila za plodnost, ki vsebujejo luteinizirajoči hormon ali humani horionski gonadotropin. Posvetujte se z zdravnikom.
• Klomifenijev citrat ne vpliva na teste, lahko pa vpliva na dolžino cikla in zato tudi na to, kdaj bi morali izvajati test. Morda boste morali odpreti nov paket ter uporabiti novo držalo testa in testne paličice, da nadaljujete s testiranjem.
• Če ste pred kratkim nehali jemati hormonsko kontracepcijo, bodo vaši cikli morda neredni, zato pred testiranjem počakajte 2 cikla.
 
Že več mesecev uporabljam test ovulacije Clearblue Digital, vendar še nisem zanosila. Sem lahko prepričana, da bom zanosila?
Lahko bo trajalo nekaj mesecev, preden zanosite. Obstaja več razlogov, zakaj še niste zanosili, čeprav ste imeli spolne odnose v najbolj plodnih dneh. Če ste stari manj kot 35 let in niste zanosili po tem, ko ste poskušali vsaj 12 mesecev, priporočamo, da obiščete zdravnika. Če ste starejši od 35 let, obiščite zdravnika po tem, ko poskušate 6 mesecev, če pa ste starejši od 40 let, zdravnika obiščite takoj.

Priloge

Ali ste vedeli

Prekomerno delovanje ščitnice

Se je prekomernemu delovanju ščitnice mogoče izogniti?
z dovolj veliko količino joda v telesu se je mogoče izogniti boleznim ščitnice. Predvsem morske ribe in morski sadeži vsebujejo veliko joda in bi jih bilo treba jesti vsaj dvakrat tedensko. Prav tako je primerna uporaba jodirane kuhinjske soli, da se izognete pomanjkanju joda.

Kdor se izogne stresu in psihičnim obremenitvam, lahko prepreči, da bi prišlo do prekomernega delovanja ščitnice. Načine, kako biti kos obremenjujočim situacijam, najdete v tej knjigi. Veliko ljudem koristijo tehnike za sprostitev, kot so avtogeni trening, taj či ali joga.

Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Novalac Prenatal kapsule, 30 kapsul

14,03 €

Baby check mini tester

3,11 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Namentestiranje ovulacije
Tip izdelkahitri test

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.