x
Vse kategorije
Clinitest hitri COVID-19 antigenski test za samotestiranje, 5 testov
Clinitest hitri COVID-19 antigenski test za samotestiranje, 5 testov
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Clinitest hitri COVID-19 antigenski test za samotestiranje, 5 testov

Proizvajalec: Siemens
Clinitest hitri COVID-19 antigenski test za samotestiranje je enostaven za uporabo in rezultate ponudi v 15 minutah. DDV stopnja: 0 %.
Cena: 14,80 €
CENA PRIHRANKA več kupiš, več prihraniš
Količina 5+ 10+ 20+ 30+ 40+ 50+ 300+
Cena 14,50 € 14,20 € 14,10 € 13,90 € 13,80 € 13,50 € 12,50 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka hitri test, covid, Medicinski pripomoček
Težava covid, virusi
Primernost za moške in ženske
Mesto uporabe nos
Posebna ponudba covid oprema

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Clinitest hitri COVID-19 antigenski test za samotestiranje je enostaven za uporabo in rezultate ponudi v 15 minutah.

Prednosti in lastnosti testa

  • test za COVID - 19
  • kar 97,25% občutljivost
  • hitri in zanesljivi rezultati
  • primeren za samotestiranje
  • namenjeno odvzemu nosnega brisa

Značilnosti Clinitest hitrega COVID-19 antigenskega testa za samotestiranje

Kljub težko pričakovanem koncu epidemije, nekatere omejitve ostajajo. Zelo pogosta omejitev je testiranje, saj nam negativen rezultat omogoča dostop do veliko različnih storitev in dejavnosti, ki jih drugače ne bi mogli izvajati.

Kot že veste je Covid 19 bolezen, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2. Simptomi, ki so najpogostejši ob okužbi s Covid - 19, so precej podobni nekaterim simptomom ostalih respiratornih obolenj. Najpogosteje se pojavijo vročina, utrujenost in suh kašelj. Pogosto okužbo spremlja tudi izguba okusa ali vonja. Bolezen se med ljudmi prenaša kapljično, s kapljicami, ki jih izločimo iz ust ali nosu, med dihanjem ali kašljanjem. Prenos nato najpogosteje sledi preko kontaminiranih rok do ust.

S hitrim testom Clinitest, ki je u imunokromatografski hitri test, boste v petnajstih minutah videli, ali ste se slučajno okužili z virusom SARS-CoV-2. Ker so testi primerni za samotestiranje, za odvzem ne potrebujete posebne opreme ali specializiranega osebja. Nosni bris si lahko vzame vsaka oseba, starejša od 12. let, kjerkoli in kadarkoli. Testiranje se lahko izvede v udobju domačega okolja, brez nepotrebnih čakalnih vrst. Z informacijami, ki jih pridobite s tem hitrim testom, ki je namenjen samotestiranju, lahko občutno pomagate zmanjšati tveganje izpostavljenosti družinam, šolam in širši skupnosti.

Clinitest hitri COVID-19 antigenski test ima 100% specifičnost in kar 97,25% občutljivost. Splošna natančnost tega testa je 98, 73%. Gre za test lateralnega toka za kvalitativno zaznavanje nukleokapsidnega beljakovinskega antigena iz SARS-CoV-2, direktno iz anteriornega nosnega brisa. Antigen je na splošno mogoče zaznati v vzorcih zgornjih dihal v akutni fazi okužbe. Hitra diagnoza okužbe s koronavirusom ter poznejša oskrba in zdravljenje s strani zdravnikov bodo pomagali bolj učinkovito nadzorovati šrijenje virusa. Test lahko pripomore k hitremu diagnosticiranju okužbe z novim virusom in je primeren za preglede simptomatskih in asimptomatskih posameznikov.

COVID-19 antigenski test za samotestiranje zazna del virusa, za katerega je znano, da se sčasoma manj verjetno spremeni, nukleokapsidno beljakovino, ki je majhen košček SARS-CoV-2. Opažene različice vplivajo predvsem na drugi del virusa SARS-CoV-2, koničasto beljakovino.

Izvedba samotestiranja s Clinitest hitrim COVID-19 antigenskim testom

Testiranje lahko izvedete samostojno, če ste starejši od 12. let. Mlajšim osebam naj test opravi odrasla oseba. Pomoč pri opravljanju testa priporočamo tudi za osebe, starejše od 70 let.

Pred pričetkom testiranja si dobro očistite ali razkužite roke. Test naj se opravlja pri sobni temperaturi. Pri izvedbi sledite tudi slikovnim navodilom, ki so priloženi testu.

Odprite zavoj s testom in sterilni bris previdno vstavite v nosnico od 2 do 4 cm globoko. Petkrat ga zasukajte po notranjosti nosnice in nato postopek ponovite v drugi nosnici.

Ko odvzamete bris, da šestkrat pomešajte po epruveti, pritisnite ga ob dno in steno epruvete in pustite stati eno minuto. Po tem času še nekajkrat pritisnite ob dno ter steno epruvete.

Bris previdno odstranite iz epruvete in ga varno zavrzite. Na epruveto pa namestite pokrovček s kapalko.

Ploščiso položite na mizo ali drugo povsem ravno površino ter jo označite. Dodajte 4 kapljice, oziroma 100 µL vzorca v vdolbino za vzorec. Počakajte od 15 minut, ko boste lahko odčitali rezultat.

  • Če test zazna ustrezno beljakovino koronavirusa, se v območju testne črte (T) prikaže črta, ki označuje pozitiven rezultat testa.
  • Odsotnost testne črte (T) kaže na negativen rezultat testa.
  • Če je bil test pravilno izveden, se bo v območju kontrolne črte (C) vedno pojavila črta.

V kompletu

testna ploščica

sterilni bris

navodila za uporabo

skrajšana navodila

Odvisno od Odvisno od konfiguracije lahko komplet vsebuje tudi:

viale s pufrom za ekstrakcijo in

ekstrakcijske epruvete s kapalkami ALI

prednapolnjene ekstrakcijske epruvete s kapalkami

Splošna vprašanja

Kdaj se uporabi CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Self-Test?

CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Self-Test je namenjen za pomoč pri hitri diagnostiki SARS-CoV-2 (virus, ki povzroča COVID-19) okužb. Test hitro zagotovi pomembne rezultate, ki pomagajo pri izbiranju varnih in samozavestnih dnevnih odločitev.

Kakšne simptome lahko občutim, če imam COVID-19?

Tipični simptomi vključujejo kašljanje, vročino, zamašen nos ali kihanje, in/ali izgubo vonja in okusa. Prvi simptomi se pojavijo 1 do 14 dni (v večini primerov 3 do 7 dni) po okužbi.

Kaj so prednosti CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Self-Testa?

Ni potrebe po specializiranem laboratorijskem osebju ali opremi. Z nosnim brisom pridemo do točnih, visoko-kvalitetnih rezultatov v samo 15 minutah in hitro pri sebi ali družinskih članih ugotovimo okužbo s SARS-CoV-2.

Ali test deluje pri mlajših otrocih/dojenčkih?

Test je odobren za samo-testiranje ljudi, ki so stari vsaj 12 let. Mlajše lahko po navodilih testirajo odrasli. Test ni odobren za novorojenčke in dojenčke.

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

FFP2 maska, FFP3 maska + okužbe vseh vrst!

COVID je dodobra zaznamoval naša življenja in naš vsakdan. Da bi bili resnično dobro zaščiteni pred napadom ne samo SARS-CoV-2 virusa ampak tudi pred drugimi respiratornim obolenji se je potrebno zaščititi in dosledno upoštevati higieno in ukrepe.... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Kirurške maske IIR, 50 mask

7,99 €

FFP2 certificirane maske - 25 mask

11,98 €

Guarana natural energy Medex, 5x9 mL

5,09 €

Količina mask: 15

10,00 €
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka hitri test, covid, Medicinski pripomoček
Težava covid, virusi
Primernost za moške in ženske
Mesto uporabe nos
Posebna ponudba covid oprema

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.