Oceni izdelek in zasluži
5.0 1

Clinitest hitri COVID-19 antigenski test za samotestiranje, 5 testov

Proizvajalec: Siemens
Clinitest hitri COVID-19 antigenski test za samotestiranje je enostaven za uporabo in rezultate ponudi v 15 minutah.
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka hitri test, covid, Medicinski pripomoček
Težava covid, virusi
Primernost za moške in ženske
Mesto uporabe nos
Posebna ponudba covid oprema

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Hitri antigenski testi za samotestiranje 

Clinitest hitri COVID-19 antigenski test za samotestiranje je enostaven za uporabo in rezultate ponudi v 15 minutah.

Prednosti in lastnosti testa

 • test za COVID - 19
 • kar 97,25% občutljivost
 • hitri in zanesljivi rezultati
 • primeren za samotestiranje
 • namenjeno odvzemu nosnega brisa

Značilnosti Clinitest hitrega COVID-19 antigenskega testa za samotestiranje

Kljub težko pričakovanem koncu epidemije, nekatere omejitve ostajajo. Zelo pogosta omejitev je testiranje, saj nam negativen rezultat omogoča dostop do veliko različnih storitev in dejavnosti, ki jih drugače ne bi mogli izvajati.

Kot že veste je Covid 19 bolezen, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2. Simptomi, ki so najpogostejši ob okužbi s Covid - 19, so precej podobni nekaterim simptomom ostalih respiratornih obolenj. Najpogosteje se pojavijo vročina, utrujenost in suh kašelj. Pogosto okužbo spremlja tudi izguba okusa ali vonja. Bolezen se med ljudmi prenaša kapljično, s kapljicami, ki jih izločimo iz ust ali nosu, med dihanjem ali kašljanjem. Prenos nato najpogosteje sledi preko kontaminiranih rok do ust.

S hitrim testom Clinitest, ki je u imunokromatografski hitri test, boste v petnajstih minutah videli, ali ste se slučajno okužili z virusom SARS-CoV-2. Ker so testi primerni za samotestiranje, za odvzem ne potrebujete posebne opreme ali specializiranega osebja. Nosni bris si lahko vzame vsaka oseba, starejša od 12. let, kjerkoli in kadarkoli. Testiranje se lahko izvede v udobju domačega okolja, brez nepotrebnih čakalnih vrst. Z informacijami, ki jih pridobite s tem hitrim testom, ki je namenjen samotestiranju, lahko občutno pomagate zmanjšati tveganje izpostavljenosti družinam, šolam in širši skupnosti.

Clinitest hitri COVID-19 antigenski test ima 100% specifičnost in kar 97,25% občutljivost. Splošna natančnost tega testa je 98, 73%. Gre za test lateralnega toka za kvalitativno zaznavanje nukleokapsidnega beljakovinskega antigena iz SARS-CoV-2, direktno iz anteriornega nosnega brisa. Antigen je na splošno mogoče zaznati v vzorcih zgornjih dihal v akutni fazi okužbe. Hitra diagnoza okužbe s koronavirusom ter poznejša oskrba in zdravljenje s strani zdravnikov bodo pomagali bolj učinkovito nadzorovati šrijenje virusa. Test lahko pripomore k hitremu diagnosticiranju okužbe z novim virusom in je primeren za preglede simptomatskih in asimptomatskih posameznikov.

COVID-19 antigenski test za samotestiranje zazna del virusa, za katerega je znano, da se sčasoma manj verjetno spremeni, nukleokapsidno beljakovino, ki je majhen košček SARS-CoV-2. Opažene različice vplivajo predvsem na drugi del virusa SARS-CoV-2, koničasto beljakovino.

Izvedba samotestiranja s Clinitest hitrim COVID-19 antigenskim testom

Testiranje lahko izvedete samostojno, če ste starejši od 12. let. Mlajšim osebam naj test opravi odrasla oseba. Pomoč pri opravljanju testa priporočamo tudi za osebe, starejše od 70 let.

Pred pričetkom testiranja si dobro očistite ali razkužite roke. Test naj se opravlja pri sobni temperaturi. Pri izvedbi sledite tudi slikovnim navodilom, ki so priloženi testu.

Odprite zavoj s testom in sterilni bris previdno vstavite v nosnico od 2 do 4 cm globoko. Petkrat ga zasukajte po notranjosti nosnice in nato postopek ponovite v drugi nosnici.

Ko odvzamete bris, da šestkrat pomešajte po epruveti, pritisnite ga ob dno in steno epruvete in pustite stati eno minuto. Po tem času še nekajkrat pritisnite ob dno ter steno epruvete.

Bris previdno odstranite iz epruvete in ga varno zavrzite. Na epruveto pa namestite pokrovček s kapalko.

Ploščiso položite na mizo ali drugo povsem ravno površino ter jo označite. Dodajte 4 kapljice, oziroma 100 µL vzorca v vdolbino za vzorec. Počakajte od 15 minut, ko boste lahko odčitali rezultat.

 • Če test zazna ustrezno beljakovino koronavirusa, se v območju testne črte (T) prikaže črta, ki označuje pozitiven rezultat testa.
 • Odsotnost testne črte (T) kaže na negativen rezultat testa.
 • Če je bil test pravilno izveden, se bo v območju kontrolne črte (C) vedno pojavila črta.

Komplet vsebuje

Odvisno od konfiguracije lahko komplet vsebuje tudi:

 • viale s pufrom za ekstrakcijo in
 • ekstrakcijske epruvete s kapalkami ALI
 • prednapolnjene ekstrakcijske epruvete s kapalkami
 • Splošna vprašanja

Rok uporabnosti: do konca 11.2023.

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Dodatni opis

Pogosta vprašanja

Kdaj uporabimo test za samotestiranje?

CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Self-Test je namenjen za pomoč pri hitri diagnostiki SARS-CoV-2 (virus, ki povzroča COVID-19) okužb. Test hitro zagotovi pomembne rezultate, ki pomagajo pri izbiranju varnih in samozavestnih dnevnih odločitev.

Kakšne simptome lahko občutim, če imam COVID-19?

Tipični simptomi vključujejo kašljanje, vročino, zamašen nos ali kihanje, in/ali izgubo vonja in okusa. Prvi simptomi se pojavijo 1 do 14 dni (v večini primerov 3 do 7 dni) po okužbi.

Kaj so prednosti testov za samotestiranje?

Ni potrebe po specializiranem laboratorijskem osebju ali opremi. Z nosnim brisom pridemo do točnih, visoko-kvalitetnih rezultatov v samo 15 minutah in hitro pri sebi ali družinskih članih ugotovimo okužbo s SARS-CoV-2.

Ali test deluje pri mlajših otrocih/dojenčkih?

Test je odobren za samo-testiranje ljudi, ki so stari vsaj 12 let. Mlajše lahko po navodilih testirajo odrasli. Test ni odobren za novorojenčke in dojenčke.

Kdaj se uporabi CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Self-Test?

CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Self-Test je namenjen za pomoč pri hitri diagnostiki SARS-CoV-2 (virus, ki povzroča COVID-19) okužb. Test hitro zagotovi pomembne rezultate, ki pomagajo pri izbiranju varnih in samozavestnih dnevnih odločitev.

Kakšne simptome lahko občutim, če imam COVID- 19?

Tipični simptomi vključujejo kašljanje, vročino, zamašen nos ali kihanje, in/ali izgubo vonja in okusa. Prvi simptomi se pojavijo 1 do 14 dni (v večini primerov 3 do 7 dni) po okužbi.

Kaj so prednosti CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Self-Testa?

Ni potrebe po specializiranem laboratorijskem osebju ali opremi. Z nosnim brisom pridemo do točnih, visoko-kvalitetnih rezultatov v samo 15 minutah in hitro pri sebi ali družinskih članih ugotovimo okužbo s SARS-CoV-2.

Ali test deluje pri mlajših otrocih/dojenčkih?

Test je odobren za samo-testiranje ljudi, ki so stari vsaj 12 let. Mlajše lahko po navodilih testirajo odrasli. Test ni odobren za novorojenčke in dojenčke.

Kaj je vključeno v CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Self-Test kitu?

CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Self-Test kit vključuje vse potrebno za testiranje:

•Testne ploščice

•Sterilne brise

•Navodila za uporabo

•Skrajšana navodila

Odvisno od konfiguracije lahko kit vsebuje tudi:

•Viale s pufrom za ekstrakcijo in

•Ekstrakcijske epruvete s kapalkami ALI

•Prednapolnjene ekstrakcijske epruvete s kapalkami

Kakšen je rok uporabe testov?

Rok uporabe je 24 mesecev od datuma proizvodnje.

Vsak testni kit ima rok uporabe natisnjen. Ne uporabljajte pretečenih testov.

Ali lahko uporabim test, ki ima pretečen rok uporabe?

Ne. Pretečenim testom ne moremo zagotoviti točnosti rezultatov.

Kako dolgo je ploščica uporabna po odprtju vrečke?

Prosimo uporabite ploščico v eni uri od odprtja zatisnjene vrečke. Po eni uri ploščico zavrzite.

Kako dolgo je stabilen pufer po odprtju viale?

- kiti, ki imajo prednapolnjene epruvete:

Ob pravilnem zaprtju in shranjevanju, bodo prednapolnjene epruvete stabilne do roka uporabe, ki je natisnjen na pakiranju kita. Prednapolnjene epruvete so namenjene enkratni uporabi in morajo biti po uporabi zavržene. Pretečene pufre zavrzite.

- kiti, ki imajo viale s pufrom:

Viale s pufrom morajo biti porabljene v 6 mesecih od prvega odprtja viale. Pretečene pufre zavrzite.

Kako se test shranjuje?

Test shranjujte na sobni temperaturi ali v hladilniku (2-30 C) izven dosega sončne svetlobe.

Na kakšni temperaturi naj bo test ob uporabi?

Test uporabljajte na sobni temperaturi (15-30 C).

Kako se opravi nosni bris?

Sterilni bris previdno vstavite v levo nosnico in ga 5x zavrtite po stenah nosnice. Postopek z istim brisom ponovite še v desni nosnici. Ilustrirana navodila za uporabo in hitra navodila so v vsakem testnem kitu. 

Lahko opravim nosni bris in test izvedem kasneje?

Ne. Izvedite test takoj po odvzemu brisa. Nosni bris sem izvedel samo iz ene nosnice, bris je že v ekstrakcijskem pufru. 

Lahko odčitam in interpretiram rezultate?

Ne. Rezultati so točni samo, če je opravljen ustrezen bris obeh nosnic.

Test je bil po pomoti več dni izpostavljen sončni svetlobi. Ga lahko še vedno uporabim?

Ne. Testi morajo biti shranjeni izven dosega sončne svetlobe na temperaturi 2-30 C. Neustrezno shranjenim testom ne moremo zagotoviti točnosti. 

Testiramo lahko samo zunaj (pod 15 C). Lahko teste uporabimo?

Ne. Da zagotovimo ustrezne rezultate, se morajo testi uporabiti na sobni temperaturi (15-30 C). 

Testno ploščico sem vzel iz vrečke pred dvemi tedni. Lahko danes uporabim test?

Ne. Testne ploščice, ki so več kot eno uro izven zatisnjene vrečke niso več uporabne in se morajo zavreči.

Testni bris sem vzel iz vrečke pred dvemi tedni. Lahko danes uporabim tak bris?

Ne. Testni brisi se morajo uporabiti takoj, ko so odvzeti iz vrečke, ko so še sterilni. Če testni brisi niso sterilni, niso več uporabni.

Po pomoti mi je testni bris padel na tla. Ga lahko uporabim?

Ne, testni brisi morajo biti sterilni. Rezultati so netočni, če se testni brisi kontaminirajo z umazanijo ali ostalimi materiali (ki niso v nosnici).

Pri odvzemu brisa sem se poškodoval ali pa je na brisu kri zaradi drugega razloga. Kaj lahko naredim?

Če ste se poškodovali, test ne bo dal točnih rezultatov. Prosimo kontaktirajte svojega zdravnika ali obiščite urgenco. Prosimo sledite navodilom, ki jih poda zdravnik.

Bris sem pustil v pufru več kot 1 minuto. Bo to vplivalo na rezultat?

Da. Nedosledno sledenje navodilom lahko vpliva na ustreznost testa in/ali vodi do neveljavnih rezultatov.

Moram pufer pred uporabo pretresti? 

Ne. To lahko povzroči nastanek mehurčkov in vodi v neustrezne volumne dodanih kapljic. 

Dodal sem preveč kapljic pufra v epruveto. Bo to vplivalo na rezultat?

Po navodilih je potrebno dodati 10 kapljic pufra. Študija proizvajalca pa kaže, da dodatna 1 ali 2 kapljici, ne vplivata na rezultat.

Dodal sem preveč kapljic na testno ploščico. Bo to vplivalo na rezultat?

Po navodilih je potrebno dodati točno 4 kapljice vzorca v vdolbinico za vzorec. Prosimo uporabite novo testno ploščico.

Skrbi me, da bris ni bil popolnoma potopljen v pufer. Je to lahko težava?

Po navodilih morate bris 6x pomešat po epruveti tako, da ga pritisnite ob dno in steno, pustite stati 1 minuto in nato stisnete strani epruvete ter iztisnete bris. Če niste prepričani v ustreznost svoje izvedbe, priporočamo ponovitev testa.

Pomotoma sem dodal vzorec na testno ploščico brez uporabe kapalke. Lahko to vpliva na rezultat testa?

Da. Test je lahko neustrezen, če niste uporabili ali ustrezno namestili kapalke za iztis vzorca na testno ploščico.

Nekaj pufra je pomotoma pristalo na mojih rokah. Kaj moram storiti?

Umijte si roke s tekočo vodo. 

Pomotoma sem polil pufer iz epruvete. Lahko nadaljujem testiranje?

Če uporabljate prednapolnjene epruvete, prosimo uporabite novo.

Lahko uporabim vodo namesto namesto pufra?

Ne. Testi delujejo samo z uporabo pufra.

Se lahko CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Testi uporabijo tudi na vzorcih, ki so odvzeti na drugačen način (npr. grgranje)?

Ne. Testi delujejo samo na nosnih vzorcih.

Lahko kot vzorec uporabim ustni bris? 

Ne. Testi delujejo samo na nosnih vzorcih. 

Se lahko ekstrakcijski pufer uporabi kot raztopina za grgranje?

Ne. Pufer se mora uporabiti samo kot je navedeno v navodilih. Če pride pufer pomotoma v kontakt s kožo/očmi/sluznico, področje temeljito spirajte s tekočo vodo.

Je nujno potrebno testno ploščico postaviti na ravno površino med izvedbo testa?

Da. Testna ploščica mora biti na ravni, čisti površini.

Neupoštevanje navodil lahko vpliva na ustreznosttesta in/ali vodi do neveljavnih rezultatov.

Rezultat sem odčital po več kot 15 minutah. Je rezultat veljaven?

Pomembno je rezultate odčitati točno po 15 minutah. Rezultatom, ki se odčitajo po več kot 15 minutah, ne moremo zagotoviti točnosti in test je potrebno ponoviti.

Na kakšen način zavržem test in ostale komponente?

Test s komponentami vstavite v plastično vrečko in ustrezno zavrzite skupaj z ostalimi gospodinjskimi odpadki.

Rezultat je pozitiven. Kaj moram storiti? 

Pozitiven rezultat pomeni, da se v vašem vzorcu/brisu nahajajo proteini virusa, ki povzroča COVID-19. Prosimo seznanite se s priporočili za preprečevanje širjenja virusa in kontaktirajte svojega zdravnika/zdravstveno ustanovo. V takih primerih je priporočljivo test potrditi z alternativno metodo kot je PCR testiranje.

Rezultat je negativen. Kaj moram storiti?

Negativen rezultat pomeni, da najverjetneje nimate COVID-19. Test ni zaznal proteinov virusa v vzorcu, obstaja pa možnost nepravilnega, lažno negativnega rezultata. 

Lažno negativni rezultati so lahko posledica različnih faktorjev:

- Količina antigenov v vzorcu se lahko čez čas okužbe zniža.

- Lahko ste negativni preden ste razvili simptome.

- Dodatni razlogi, ki so navedeni v poglavju omejitev.

Če se ne počutite v redu, se vam simptomi poslabšajo ali dobite nove simptome, je pomembno, da takoj poiščete zdravniško pomoč.

Rezultat je negativen, imam pa simptome bolezni. Kako naj postopam?

Če niste prepričani v negativen rezultat, pokličite ali obiščite osebnega zdravnika za napotke.

Rezultat testa je neveljaven (brez kontrolne črte). Moram uporabiti nov bris ali lahko uporabim preostanek ekstrakcijske raztopine?

Vsak test je namenjen enkratni uporabi. Če test ni ustrezen, uporabite novega.

Kakšni so možni vzroki za neveljavne teste brez kontrolne črte?

Kontrolna črta se ne pojavi, če niso dosledno upoštevana navodila za izvedbo testa. Primeri so premajhen volumen vzorca, neustrezno odvzet bris, ali uporabljen/pretečen test.

Kontrolna črta je rahlo vidna. Kako naj postopam?

Če je črta vidna, so rezultati testa zanesljivi. 

Nisem prepričan, če je pri "T" polju tanka, rahlo vidna črta.

Tudi rahlo vidna črta pri polju "T" nakazuje na pozitiven rezultat. Če niste prepričani, prosimo ponovite test ali kontaktirajte osebnega zdravnika oziroma zdravstveno ustanovo za dodatne napotke.

Lahko otroci, starejši od 12 let sami odvzamejo bris?

Da. Izvedli smo študije za določitev starostne skupine, ki še lahko varno izvede samo-testiranje samo s testnim kitom z navodili za uporabo, brez dodatne podpore ali razlage. Študije so pokazale, da lahko otroci, ki so stari 12 let ali več, uspešno uporabijo test.

Vabimo vas, da obiščete www.clinitest.siemenshealthineers.com, kjer so dodatne in posodobljene informacije o vprašanjih.

Imam majhnega otroka. Ga lahko testiram?

Da. Prosimo zavedajte se, da manjši kot je otrok, manjše so njegove nosnice. Če niste prepričani kako odvzeti brisa nosnice, prosimo za pomoč kontaktirajte COVID tesni center ali zdravnika. Proizvajalec priporoča, da se otroci, ki so stari 11 let ali manj, ne testirajo brez nadzora odraslih.

Je raztopina (pufer) nevarna za zdravje? Kaj če pufer zaužije?

Če se dosledno upoštevajo navodila za uporabo verjamemo, da ni nobenega tveganja za zdravje ampak pufra pa ne zaužijte.

Vabimo vas, da obiščete www.clinitest.siemenshealthineers.com, kjer so dodatne in posodobljene informacije o vprašanjih.

Na test sem dodal vodo (pivo, sok,…). Zakaj je rezultat pozitiven?

Test je namenjen dokazovanju COVID-19 iz humanih vzorcev nosnic. Uporaba vode ali ostalih tekočin lahko generira različne rezultate (kot na primer tudi

lažno pozitivne). Test je točen, če se uporabi skladno z navodili. Vabimo vas, da obiščete www.clinitest.siemenshealthineers.com, kjer so dodatne in posodobljene informacije o vprašanjih.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Kontaktni podatki (Contact)

Moja lekarna d.o.o.

Grajski trg 41,
8360 Žužemberk

Telefonska številka: 040 474 672 (klici iz tujine: 0038640 474 672)

Več informacij: Kontaktni podatki

Elektronska pošta (e-mail)

Na voljo so sledeči kontaktni maili

in tudi:

O nas (About Us)

Več o naši organizaciji, sodelavcih in zunanjih strokovnjakih je na voljo na sledeči povezavi: O nas in o naši lekarni

Zaposleni (Organization Schema)

Na povezavi so na voljo informacije o naših zaposlenih: Zaposleni podjetja Moja lekarna d.o.o.

Pogoji sodelovanja (Terms of Service) 

Splošni pogoji poslovanja in sodelovanja z nami so na voljo na sledeči povezavi: Pogoji poslovanja

Informacija o piškotkih (Cookie Policy) 

O hranjenju piškotkov je več informacij na voljo na sledeči povezavi: Piškotki

Politika zasebnosti (Privacy Policy)

Na povezavi je na voljo več informacij s področja varovanja osebnih podatkov, ki se izvaja pri nas. Več si preberite na sledeči povezavi: Politika zasebnosti

Pomoč uporabnikom (Customer Service Page)

Spodaj so na voljo rubrike, ki so namenjene vam uporabnikom za lažje delo s spletno stranjo. 
Nudimo vam sledeče kategorije pomoči:

Socialni mediji (Social Media Links)

Predstavljamo se na sledečih socialnih medijih:

https://www.instagram.com/spletna_lekarna/

https://twitter.com/spletnalekarna

https://www.facebook.com/spletna.lekarna

https://www.linkedin.com/in/moja-lekarna-86015927/

Pravica potrošnika o odstopu od pogodbe (Return Policy)

Več o pravicah potrošnikov je zapisano na sledeči povezavi: Pravice potrošnikov

Plačilne opcije (Payment options)

Na moja-lekarna.com so na voljo sledeči plačilni načini:

 • Plačilo po povzetju (dostava s kurirjem ali osebni prevzem v poslovalnici),
 • Plačilo po predračunu,
 • PayPal plačilo,
 • GoCrypto kripto plačila,
 • mBills plačila,
 • bančne kartice (mastercard, maestro, Visa) in
 • Valu/Valu Moneta plačila

Avtorske pravice (CopyRights)

Več o avtorskih pravicah je na voljo na sledeči povezavi: Avtorske pravice

Ocene in mnenja

| 19. 02. 2022 16:44
najboljši test
Od vseh testov najboljši test - super zadeva.

Koristni video nasveti

Priloge

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.