Coban elastični povoj 10cmx4,5m, 1 kos

Samolepilni raztegljivi trakovi, primerni za fiksacijo. Samolepilni raztegljivi trakovi, primerni za fiksacijo.
453561 6488

Ocene in mnenja

Opis

Coban fiksirni trakovi so samolepilni raztegljivi trakovi, primerni za fiksacijo oblog, raznih sond in naprav, saj nudijo ustrezen oprijem in vzdržujejo konstantno kompresijo. Primerni so tudi za uporabo pri živalih. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Gibanje za zdravo življenje

Gibanje ohranja življenje
Da preprosto tudi vsakodnevno gibanje, ne samo šport, preprečuje nastanek bolezni in lahko podaljša zdravo življenjsko obdobje, kaže tudi raziskava iz japonskega velemesta Osaka. Tri tisoč moških, ki so se na delo odpravljali peš, je imelo po opazovalnem obdobju desetih let tretjino manjše tveganje za nastanek zvišanega krvnega tlaka kot preizkušanci, ki so pot prevozili z avtomobilom.

Vse je torej odvisno od vsakodnevnega gibalnega vedenja. Vsekakor pa v gibanju bolj uživajo tisti, ki so bili aktivni že zgodaj v mladosti.

V neki ameriški prospektivni raziskavi so 15 let opazovali stopnjo telesne dejavnosti ter bolezni 5.000 moških in žensk. Tisti, ki so se že v otroštvu redno ukvarjali s športom, so občutno redkeje zboleli: tveganje, da zbolijo za sladkorno boleznijo in zvišanim krvnim tlakom, je bilo za 2.000 najbolj aktivnih za dve tretjini manjše kot tveganje 1.000 udeležencev, ki so se gibali zelo redko.

A tudi tisti, ki so šele pozneje spremenili svoje gibalno vedenje, so lahko prvotno izhodišče bistveno izboljšali. Udeleženci raziskave, ki so se po poteku polovice opazovalnega obdobja malo več gibali kot na začetku, so imeli po 15 letih ob koncu raziskave celo za 60 odstotkov manjše tveganje, da bi zboleli.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: 3M 3M
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja