Coban elastični povoj bela barva 10cmx4,5m, 1 kos

Samolepilni raztegljivi trakovi, primerni za fiksacijo. Samolepilni raztegljivi trakovi, primerni za fiksacijo.
453561 6491

Ocene in mnenja

Opis

Coban fiksirni trakovi so samolepilni raztegljivi trakovi, primerni za fiksacijo oblog, raznih sond in naprav, saj nudijo ustrezen oprijem in vzdržujejo konstantno kompresijo. Primerni so tudi za uporabo pri živalih. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Gibanje za zdravo življenje

Sladkorna bolezen
Pri sladkorni bolezni - tip 2 je tveganje za srčne bolezni povečano od dva- do štirikrat. Raziskava iz ZDA navaja, da je pri ženskah tveganje celo do petkrat večje. To so ugotovili s štirinajstletnim spremljanjem in z opazovanjem 5.125 sladkornih bolnic, od katerih ob začetku raziskave nobena ni imela srčno-žilnih bolezni. Vsako drugo leto so jih raziskovalci izprašali o zdravju in stanju telesne pripravljenosti, o porabi zdravil in dejavnikih tveganja.

Do konca raziskave je več kot 200 udeleženk zbolelo na srcu, skoraj 100 pa jih je doživelo srčni infarkt. Tiste, ki so se redno ukvarjale s športom, so bistveno redkeje zbolele kot tiste, ki so se držale načela »nič športa«.

Raziskovalci so ugotovili, da se lahko s štirimi urami gibanja tedensko tveganje za srčni infarkt in možgansko kap zniža za 40 odstotkov. Udeleženke raziskave so z enournim zmernim gibanjem dnevno znižale verjetnost srčnega infarkta za 45 odstotkov.

Razveseljiv izsledek ugledne prospektivne raziskave: sladkorne bolnice lahko s športno dejavnostjo znižajo svoje tveganje skoraj do ravni tveganja zdravih ljudi. Zdravniki pa vseeno odsvetujejo vrhunske telesne dosežke, saj ima lahko velika obremenitev v kombinaciji z zdravili neugoden učinek. Da nevarnost prenizke vrednosti sladkorja v krvi in s tem izgube zavesti ne bi bila prevelika, se je priporočljivo veliko ukvarjati s hitro hojo, plavanjem, tekom ali kolesarjenjem.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: 3M 3M
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja