x
Vse kategorije
Coban elastični povoj v modri barvi- 10cmx4,5m, 1 kos
Coban elastični povoj v modri barvi- 10cmx4,5m, 1 kos
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Coban elastični povoj v modri barvi- 10cmx4,5m, 1 kos

Proizvajalec: 3M
Samolepilni raztegljivi trakovi, primerni za fiksacijo.
Cena: 5,84 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkapovoj

Ocene in mnenja

Opis

Coban fiksirni trakovi so samolepilni raztegljivi trakovi, primerni za fiksacijo oblog, raznih sond in naprav, saj nudijo ustrezen oprijem in vzdržujejo konstantno kompresijo. Primerni so tudi za uporabo pri živalih.

Priloge

Ali ste vedeli

Putika

Kako poteka zdravljenje?
Zdravljenje bolnika s protinom zajema: poučevanje bolnika, prekinitevakutnega napada, preprečevanje ponovitev napadov, preprečevanje in zdravljenje pridruženih bolezenskih stanj. Zdravnik mora bolnika seznaniti z boleznijo in z načeli dietne prehrane ter nujnostjo opuščanja hrane z visoko vsebnostjo purinov. Ob akutnem napadu je potreben počitek in mirovanje, od zdravil pa uporabljamo nesteroidne antirevmatike, ki delujejo protibolečinsko in ublažijo vnetje. Bolnika z akutnim napadom pa nikoli ne zdravimo z acetilsalicilno kislino, saj le-ta zavre izločanje urata (tj. soli sečne kisline) s sečem in lahko podaljša čas napada sklepnega vnetja.

Samo povečana sečna kislina v krvi še ne pomeni, da je potrebno zdravljenje z zdravili (alopurinol). Za to se odločamo praviloma v primerih, ko je nivo sečne kisline v krvi zelo visok, ko se skupki uratnih kristalov tvorijo na uhlju (tofi) in v podkožju okoli sklepov, pri okvari ledvic in ledvičnih kamnih ter v primerih, ko že majhen dvig nivoja sečne kisline v krvi sproži napad. Prav tako zdravil za zniževanje serumskega nivoja sečne kisline ne uvajamo med akutnim napadom in tudi ne že po prvem akutnern protinskem napadu, temveč šele po umiritvi drugega ali tretjega napada. Odmerka alopurinola, ki ga bolnik že prejema, nikoli ne spreminjamo med akutnim napadom bolezni, ker bo tako artritis potekal težje in traja dlje. Če imate zvišan krvni tlak in/ali holesterol in če imate sladkorno bolezen, je potrebno sočasno zdraviti tudi ta stanja.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Coldrex z vitaminom C, 24 tablet

10,04 €

Sanitetna mreža - Virfix 5, 2 m

0,95 €

Actisorb plus - 6,5x9,5cm, 10 kom

24,20 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkapovoj

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.