Compeed Aktivni obliži za kurje oko, 6 obližev

Compeed Active aktivni obliži so inovativni obliži, ki so namenjeni pospešenemu odstranjevanju bolečega kurjega očesa.
3970 3970

Ocene in mnenja

Opis

Compeed Active aktivni obliži so inovativni obliži, ki so namenjeni pospešenemu odstranjevanju bolečega kurjega očesa. Inovativni Compeed obliž temelji na hidrokoloidni tehnologiji, ki izboljša splošno vlažnost kurjega očesa, ker pa vsebuje kar 40 % salicilne kisline, ki velja kot močan eksoliant posledično hitro odstrani keratinozno povrhnjico.

Vezi med celicami tako popustijo, zaradi učinka eksfoliacije in mehčanja - posledično se plasti kurjega očesa odluščijo in koža na tem mestu postaja vse mehkejša in mehkejša.

Kaj je kurje oko?

Kurje oko je kožna zadebelitev, ki je posledica močnejšega in predvsem dolgotrajnejšega pritiska na določeno stopalno področje. Koža se posledično le želi zaščititi pred morebitno poškodbo, zato tvori debelejšo in s keratinom oplemeniteno področje kurjega očesa. To je tudi razlogm da postane koža na tem predelu debelejša.

Kurja očesa so na pritisk boleča. Znotraj kurjega očesa je temnejši predel kože, ki se pogosto zamenja za „korenino“. Imenuje se nukleus (jedro) in je obrnjno stožčasto področje stisnjene kože, usmerjeno v točko največjega pritiska in bolečine. 

Kurja očesa se lahko pojavijo kjerkoli na predelu stopala, oblika in predvsem trdota zavisi od same obremenitve zadevnega predela kože. Kurja očesa lahko nastajajo tudi celo med smaimi prsti, pri čemer je tovrrstno kurje oko še posebej boleče. Uporaba Compeed obližev je tako povsem na mestu.

Preventiva pred nastankom kurjega očesa

Ko se kurje oko prične tvoriti lahko ta kožna tvorba kaj hitro napreduje - ravno to je tudi vzrok za hitro samopomoč. Najbolj pomembno je predvsem to, da kar se da hitro odstranimo pritisk, kar lahko dosežemo z inovativno hidrokoloidno zasnovo Compeed obliža.

Compeed Corn obliži tako vsebujejo prav poseben gel, ki povzroča intenzivno hidracijo, posedično olajša bolečino ter ob enem pomaga odstraniti kurje oko.

Smiselen nasvet bi bil tudi izogibanje pretesni obutvi.

Ne pozabite tudi, da so žulji pogosto predhodniki kurjih očes, zato je skrb predelov nog, kjer se žulj pojavi izrednega pomena.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Johnson&Johnson Johnson&Johnson
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja