Črna kumina bio semena, 500 g

<p>Črna kumina bio semena ali po latinsko <em>Nigella sativa</em> je dodatek, primeren za prav vsakogar. Izdelek je pripravljen iz nadzorovane ekolo&scaron;ke pridelave ter je certificiran.</p>

Črna kumina bio semena ali po latinsko Nigella sativa je dodatek, primeren za prav vsakogar. Izdelek je pripravljen iz nadzorovane ekološke pridelave ter je certificiran.

928381 3205

Ocene in mnenja

Opis

Črna kumina bio semena ali po latinsko Nigella sativa je dodatek, primeren za prav vsakogar. Izdelek je pripravljen iz nadzorovane ekološke pridelave ter je certificiran.

Izdelek je pripravljen po EU standardih, naravna ekološka pridelava. Poreklo izdelka: Egipt

Prednosti semen črne kumine

  • ne vsebuje alergenov
  • visoka vsebnost številnih eteričnih olj
  • aromatična semena
  • tipičen okus semen, zaradi vsebnosti grenčičnih snovi: nigelin-a in timokinon-a

Uporaba semen kumine

Semena se uporabljajo predvsem kot prijetna začimba pri kuhi, dodajamo jo v kruh, peciva ter v zelenjavo, kjer daje jedem signifikanten okus. Še posebej je dobrodošla kot dodatek orientalskim jedem.

Semena ne nadomeščajo uravnotežene in raznovrstne prehrane.

Sestavine semen črne kumine

N. sativa je rastlina visoka od 20-30 cm, je visoka, s fino ločenimi, linearnimi (toda ne nitimi) listi. Cvetovi so občutljivi in ​​običajno obarvani bledo modro in belo, s petimi do desetimi cvetnimi listi.

Plod je velika in napihnjena kapsula, sestavljena iz treh do sedmih združenih foliklov, od katerih vsaka vsebuje številna semena, ki se uporabljajo kot začimba, včasih kot nadomestek za črno kumino.

N. sativa olje vsebuje linolno kislino, oleinsko kislino, palmitinsko kislino in trans- anetol ter druge manj zastopane sestavine. Aromati vključujejo timokinon, dihidrotimokinon, p-cimen  karvakrol, α-thujene, timol, α-pinen, β-pinen in t-acetol.

Energijska vrednost 100 g 2072kJ (502 kcal)
Hranilna vrednost 100 g:  
Maščobe 39,7g
- od tega nasičene maščobe 5,8 g
- enkrat nenasičene maščobne kisline 9,9 g
- večkrat nenasičene maščobne kisline 24,0 g
Ogljikovi hidrati 5,5 g
- od tega sladkorji 2,7 g
Prehranske vlaknine 18,9 g
Beljakovine 21,1 g
Sol 0,02 g

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Ženska po porodu

Spremljanje ženske po porodu
Prvi pregled po porodu je pri izbranem ginekol ogu po preteku šestih tednov. Takrat se ginekolog in ženska pogovorita o morebitnih zapletih poporodnega obdobja, dojenju in kontracepciji po porodu. Ginekolog ob ginekološkem pregledu oceni primernost krčenja maternice in celjenja poškodb porodne poti, po potrebi odvzame tudi bris materničnega vratu.

Vloga izbranih pediatrov in zdravnikov družinske medicine je pri spodbujanju k čim daljšem dojenju in ob premagovanju morebitnih težav ob dojenju neprecenljiva. Ameriška akademija za pediatrijo in Svetovna zdravstvena organizacija priporočata izključno dojenje v prvih 6 mesecih otrokovega življenja, nato pa do dopolnjenega prvega leta ob dojenju dodajanje ostale hrane. Glede na podatke v literaturi uspe vseh šest mesecev po porodu dojiti le približno 50 % mater po svetu.

Veliko pozornosti moramo nameniti tudi odkrivanju pojava depresivne motnje pri materi, ki jo moramo s pomočjo kratkih vprašalnikov aktivno odkrivati in zdraviti.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Ölmühle Solling Ölmühle Solling
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov