Curaprox Black is White & White is Black zobna pasta, 90 mL + zobna ščetka CS 5460 ultra soft

Curaprox Black is White & White is Black zobna pasta za beljenje zob brez posledic.
513946 242

Ocene in mnenja

Opis

Black is White: Črna zobna pasta – bolj bel nasmeh
Beljenje zob brez belil in abrazivnih delcev

Uporaba belilnih zobnih past je ena najbolj priljubljenih domačih metod za beljenje zob, vendar ima vsaj dve slabosti. Te paste so običajno visokoabrazivne, zato lahko poškodujejo zobno sklenino, ali pa vsebujejo belila, ki vplivajo na naravno ravnovesje v ustih. Redkeje se za beljenje zob uporabljajo zobne paste z dodanim aktivnim ogljikom. Takrat zabarvanje zob namesto abrazivnih delcev ali kemičnega beljenja odstrani aktivni ogljik, ki zobni pasti daje tudi posebno črno barvo. Takšna je tudi novost iz Curaproxa – črna zobna pasta »Black is White«.

Uporaba aktivnega ogljika je stara in že dokazana metoda, ki zabarvanje zob nežno odstrani, ne da bi pri tem poškodovala zobno sklenino. Dokaz, kako deluje belilna zobna pasta brez belila in abrazivnih delcev, sta novi črni zobni pasti »Black is White« in »White is Black« blagovne znamke Curaprox. Združujeta vse lastnosti zobnih past Enzycal (ne vsebujeta penila SLS, nizek faktor abrazivnosti, nizka vsebnost mentola, dodani encimi, ki podpirajo delovanje sline), belilno moč pa jima dajeta aktivni ogljik in dodan optični učinek: na zobeh se naredi prosojen filter, ki zmanjša rumeno zabarvanje. To naredi zobe bolj bele brez uporabe škodljivih kemičnih snovi.

Zobni pasti »Black is White« oz. »White is Black« odlikujejo naslednje lastnosti:

Aktivni ogljik, ki madeže vpije in jih nežno odstrani ter ob tem ne poškoduje zobne sklenine.

Nižji faktor abrazivnosti (okoli 50 RDA) kot pri večini zobnih past, ki velikokrat vsebujejo abrazivne delce, kot so kreda, silikati, plovec ali bentonit. Ti so v zobni pasti neželeni zato, ker ob tem, da odstranijo zabarvanje, tudi načenjajo zobno sklenino. Rezultat so abrazije – poškodbe na zobni sklenini.

Brez penila SLS, ki je pogosto prisotno v čistilih, šamponih, gelih za prhanje in zobnih pastah ter suši ustno sluznico in škodi njeni membrani. Zato se poveča tveganje za razjede (afte) v ustih.

Encimi, ki povečajo aktivnost delovanja sline. Dodatno ščitijo pred nastankom zobne gnilobe in pomagajo pri odpravljanju občutka suhih ust.

Nanohidroksilapatit, ki služi kot zaščitna plast na zobu, ker ima podobno strukturo kot zobna sklenina.

Učinkovina Prestige Sparkling Blue, ki na zobeh naredi prosojen filter in zmanjša rumeno zabarvanje ter zobe naredi bolj bele brez uporabe kemičnih snovi.

Malo eteričnih olj, saj prevelike količine lahko dražijo ustno sluznico.

Nova črna zobna pasta je primerna za vsakodnevno uporabo in je na voljo v dveh različicah:

• z osvežujočo aromo limete in mentola v elegantni črni embalaži »Black is White« (90 ml) skupaj s črno zobno ščetko CS 5460,

• z izjemno blagim okusom limete in mentola v nežni beli embalaži »White is Black« (90 ml) skupaj z belo zobno ščetko CS 5460.

Zobni pasti »Black is White« in »White is Black« ne vsebujeta penila SLS (natrijev lavrilsulfat), triklosana, belil in plastičnih delcev.

Priloge

Sestavine

NENSI: 1045781 – CURAPROX WHITE IS BLACK ZOBNA PASTA AQUA, SORBITOL, HYDRATED SILICA, GLYCERIN, CARBON BLACK, AROMA, BENTONITE, SODIUM MONOFLUOROPHOSPHATE (1450 PPM F), DECYL GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, TOCOPHEROL, XANTHAN GUM, MICA, HYDROXYAPATITE, POTASSIUM ACESULFAME, MALTODEXTRIN, TITANIUM DIOXIDE, SODIUM BENZOATE, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, POTASSIUM SORBATE, POTASSIUM CHLORIDE, CITRUS LIMON PEEL OIL, MENTHYL LACTATE,METHYL DIISOPROPYL PROPIONAMIDE, ETHYL MENTHANE CARBOXAMIDE, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, LACTOPEROXIDASE, GLUCOSE OXIDASE, AMYLOGLUCOSIDASE, ENZYMMISCHUNG, POTASSIUM THIOCYANATE, SUCROSE, ZEA MAYS STARCH, STEARIC ACID, CETEARYL ALCOHOL, TIN OXIDE, HYDROGENATED LECITHIN, CI 75815, CI 77289, LIMONEN CURAPROX BLACK IS WHITE ZOBNA PASTA AQUA, SORBITOL, HYDRATED SILICA, GLYCERIN, CARBON BLACK, AROMA, BENTONITE, SODIUM MONOFLUOROPHOSPHATE (1450 PPM F), DECYL GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, TOCOPHEROL, XANTHAN GUM, MICA, HYDROXYAPATITE, POTASSIUM ACESULFAME, MALTODEXTRIN, TITANIUM DIOXIDE, SODIUM BENZOATE, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, POTASSIUM SORBATE, POTASSIUM CHLORIDE, CITRUS LIMON PEEL OIL, MENTHYL LACTATE, METHYL DIISOPROPYL PROPIONAMIDE, ETHYL MENTHANE CARBOXAMIDE, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, LACTOPEROXIDASE, GLUCOSE OXIDASE, AMYLOGLUCOSIDASE, ENZYMMISCHUNG, POTASSIUM THIOCYANATE, SUCROSE, ZEA MAYS STARCH, STEARIC ACID, CETEARYL ALCOHOL, TIN OXIDE, HYDROGENATED LECITHIN, CI 75815, CI 77289, LIMONEN

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Veliko staršev meni, da se njihovi otroci spopadajo pogosteje kot drugi otroci, toda v resnici je za soraj ence normalno, da se spopadajo. Neka raziskava je pokazala, da se triindevetdeset odstotkov sedemletnih otrok spopada s svojimi sorojenci in da se jih štiriindvajset odstotkov spopada zelo pogosto.

Spopadanje pa bi lahko razumeli tudi kot neprijeten opomin, da imamo ljudje v možganih res primitivno, plazilsko jedro. Še več, ker so zgornji možgani pri otrocih slabo razviti, to plazilsko jedro preglasi vse druge dele možganov. Vpliv staršev je odločilen, kajti če se na spopadanje odzovete napačno, primitivne odzive v možganih otrok v resnici krepite. Če pa se na obračunavanje odzovete pametno, pomagate razvijati otrokove zgornje možgane in zavirate njegove plazilske impulze, ki ga silijo, da koga besedno napade, kadar s kom tekmuje, brani teritorij ali se počuti kakor koli ogroženega.

Skratka, vplivate lahko na to, ali se bo vaš otrok naučil udarjati močneje in biti bolj prebrisan pri svojih telesnih napadih, ali pa bo razvil in obvladal zahtevne človeške spretnosti pogajanja, načrtovanja in jasnega sporočanja tega, kaj potrebuje in želi, ne da bi uveljavljal oblast in poskušal koga nadzorovati.
Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Curaprox Curaprox
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov