Daosin, 30 kapsul

Daosin je edino živilo za posebne zdravstvene namene za dietetsko uravnavanje intolerance na hrano, ki jo povzroča histaminska intoleranca. Daosin je edino živilo za posebne zdravstvene namene za dietetsko uravnavanje intolerance na hrano, ki jo povzroča histaminska intoleranca.
2022-05-11 19,10 €
917001 22429

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 6
Ocena izdelka:
Martina **** 3. 10. 2020 20:04
Nekateri težav nimajo s prehrano, no jaz imam to srečo ali nesrečo, da sem alergik na vse mogoče. Tu... Preberi več
Boštjan **** 22. 08. 2018 18:17
Brez tega izdelka enostavno ne gre, super izdelek za vse vrste intoleranc na prehrano. Včasih sem to... Preberi več
Marija **** 15. 08. 2018 10:42
Izdelek je končno v sloveniji, priporočam  vsem, ki imaste težave z alergijami in preobčutljivostjo ... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

Dietetično živilo za posebne zdravstvene namene

Daosin je edino živilo za posebne zdravstvene namene za dietetsko uravnavanje intolerance na hrano, ki jo povzroča histaminska intoleranca.

Daosin dietetično živilo je bilo razvito posebej za ljudi, ki trpijo zaradi pomanjkanja diAminoOksidaze (DAO), vendar pa to ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano in zdrav način življenja. DAO, vsebovan v Daosin kapsulah, dopolnjuje lasten encim, ki je odgovoren za razgradnjo histamina.

Kakšne so posledice pomanjkanja encima?

 • intoleranca na histamin
 • Fruktozna mal-absorpcija 
 • Laktozna intoleranca 
 • Dislipidemija
 • migrene
 • zamaščenost jeter, kar ni posledica prekomernega uživanja alkohola

Odsotnost encima DAO je ponavadi izredno problematična - tovrstno stanje namreč povzroča številne težave. Prav visoka ali ustrezna vsebnost encima v organizmu nudi učinkovito zaščito pre neželjenimi alergenimi substancami v sami prehrani.

V večini primerov prehranskih intoleranc je notranje ravnotežje v organizmu porušeno, pDaosin pa je narejen ravno z namenom, da se kot tak ne absorbira in nadalje ne povzroči še večjih težav v organizmu. Zato aktivni encimi v izdelku delujejo samo v manjšem predelu v tankem črevesu in ne na splošno (= brez sistemskega učinka).

Edina pomoč do danes je bila preprečevanje uživanja kritičnih živil, npr. paradižnika, sira, rdečega vina, penečega vina itd..

Kaj je histaminska intoleranca?

Histaminska intoleranca se lahko pojavi, če je ravnotežje med histaminom in njegovim naravnim encimskim nasprotnikom DAO porušeno. Pomanjkanje potrebnega DAO lahko povzroči nezadostno razgradnjo histamina iz hrane v tankem črevesu in posledično številne težave. Histamin iz hrane se razgrajuje veliko počasneje in se hrani v sistemu. Telo lahko reagira na te prekomerne količine histamina s simptomi, ki so podobni alergijam. Pomembno je vedeti, da - kljub podobnim simptomom - to NI alergija, ampak intoleranca. Po vnosu hrane, bogate z molekulami histamina lahko pride do več različnih reakcij, npr.:

 • Črevesne težave (npr. Driska, bolecina v želodcu, vetrovi)
 • Glavobol, migrena
 • Izpuščaj na koži, sluzniceah,
 • srbenje
 • Astma, težave z dihanjem
 • tahikardija,
 • slabost
 • rinitis

Zlasti kombinacija histaminsko bogatih skupin hrane lahko povzroči resne simptome.

Kljub sodobnim metodam diagnoze milijoni ljudi trpijo zaradi nedoločenih težav, ki so zoraj naštete. Danes je znano, da je za to obširno vrsto simptomov zelo pogosto kriva le ena kombinacija: Histamin iz hrane in premalo DAO v spodnjem delu črevesja.

Če telo ni sposobno razgraditi histamina zaradi premajhnega (neaktivnega) ali kemično blokiranega DAO, se bolnika diagnosticira s histaminsko intoleranco.

Priporočen vnos kapsul

Vzemite 2 kapsuli z malo tekočine tik pred obrokom Če imate težave s požiranjem celotne kapsule, jo lahko odprete in vsebino s hrano pogoltnete brez žvečenja.

Kako deluje DAOSiN?

Daosin je edini prehrambeni dodatek po vsem svetu, ki deaktivira histamin iz hrane. Količina DAO, ki jo vsebuje Daosin, dopolnjuje lasten encim, ki je potreben za degradacijo histaminskih molekul.

Kapsule, ki se jih zaužije pred jedjo povečuje količino DAO v tankem črevesju in s tem povečujejo možnost razgradnje histamina z naravnim DAO. Posledično lahko dosežemo zadostno degradacijo histamina iz živil v prebavnem traktu.

Sestavine Daosin kapsul

Stabilizator: mikrokristalna celuloza; kapsula ovojnina: hidroksipropilmetilceluloza; stabilizator: saharoza; askorbinska kislina; stabilizator: rižev škrob; material za prevleke: šelak; hidroksipropilceluloza; ekstrakt belega prašičjega izvora s 7% diamin oksidaze (DAO); stabilizator: polivinilpolipirolidon; ločilno sredstvo: smukec; zgoščevalec: ocetna kislina, karboksimetilceluloza; barvilo: titanov dioksid; omočilno sredstvo: glicerin

POMEMBNA OPOMBA

Kljub popolnoma neškodljivi sestavi (hipoalergeni in čisti biogeni) se pred vnosom posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Brez želatine, histamina, laktoze, fruktoze, glutena in umetnih barvil

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Stada Stada
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja