Dentaid - zdravljenje, nega in preprečevanje!

Podjetje Dentaid ponuja nabor specializiranih izdelkov, ki so osredotočeni na ZDRAVLJENJE (gingivitis, paradontitis), NEGO in OHRANJANJE zdravih dlesni.
Aktiven nadzor nad ustno votlino
V akutni fazi je prisotna večja količina bakterij, ki ogroža zdravje dlesni, zato je uporaba ustnega antiseptika "zlati standard" in je nujna za zatiranje in uničenje patogenov. Bolnikom z visokim tveganjem bolezni dlesni se priporoča redna uporaba PerioAid ustne vode, ki vsebuje 0,12% klorheksidina, prav tako se obča sna uporaba svetuje bolnikom z nizko stopnjo tveganja in bolnikom, ki so imeli ponovitve bolezni dlesni. Z dnevno nego priporočamo porabo ustne vode, ki vsebuje 0,05% klorheksidina. Oba pripravka različnih koncentracij, dobita z dodajanjem druge aktivne sestavine - cetilpiridinijevega klorida povečano učinkovitost glede dostopa do mesta delovanja, časa efektnosti in vpliva sline na tvorbo biofiIma oz. preprečevanja njegovega novega nastanka.
Preprečevanje kariesa in razvoja bakterij v ustni votlini
Redno mehanično odstranjevanje plaka značilno zmanjša skupno število bakterij v ustni votlini in privede do tega, da biofilm sestoji iz manj agresivnih bakterijskih skupin, kar oteži nastanek gingivitisa ali kariesa. Žal pa mehanična odstranitev zobnih oblog ni popolna na mestih, ki so težko dostopna. Moderni pristopi v ustni higieni pogosto vključujejo snovi z antibakterijskim delovanjem, ki dopolnjujejo mehanično čiščenje. Zdravilna učinkovina v izdelkih Vitis je cetilpiridinijev klorid (epe). FDA razvršča učinkovino med najbolj varna protimikrobna sredstva pri preprečevanju nastajanja pla ka, ki povzroča vnetje dlesni.

Komentarji