Dermatix prosojen silikonski obliž, 4x13 cm

Dermatix obliž narejen iz silikonske udobne blazinice, ki povzroči hitro celjenje ran.<br> Dermatix obliž narejen iz silikonske udobne blazinice, ki povzroči hitro celjenje ran.
462187 19674

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Anita **** 1. 04. 2018 12:16
Eni najboljših obližen na trgu za res dobro celjenje ran, sama uporabljala še v kombinaciji z dermat... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Predstavljamo vam nov Dermatix obliž, ki je narejen iz silikona in je namenjen za vse tiste, ki želite prosojen, elastičen in predvsem kar se da oprijemljiv obliž. Kot prehodno Dermatix mazilo sedaj dermatix obliž opravlja to nalogo - zmanjšuje sam izgled brazgotine in keloide, ker pa je obliž prosojen je tudi manj viden in moteč na predelu kože, kjer Dermatix silikonski obliž tudi uporabljate.

Uporaba

Ne potrebujemo dodatnega lepilnega traku. Posledično je zelo primeren za uporabo na vseh bolj izpostavljenih predelih telesa (roke, noge)
Vrhunska prednost Dermatix obliž-ev je možnost ponovne uporabe - obliž Dermatix lahko namreč po uporabi vedno umijemo z blažjim čistilnim sredstvom in ga ponovno uporabite.Možno je celo nalagati Dermatix obloge eno na drugo, saj tako (če je potrebno) ustvarimo debelejšo oblogo.

Obliži Dermatix so narejeni iz sledečih materialov: silikon in PTFE

Nasveti za uporabo Dermatix obliža:

efektivnost obliža je večja, če je sam obliž dobro nameščen na področje rane.
tanjši je obliž bolj se prilagaja rani in se nanjo adherira
tanjši je Dermatix oliž bolj je fleksibilen

Prednosti Dermatix obližev:

priročen in enostaven za uporabo
brezbarven ali z blagom z namenom čimvečjega udobja
semi permeabilem material
tanek in upogljiv material
primeren za vsakdanjo uporabo in adheziven obliž

Pozor: vsak obliž se prodaja individualno; če opazite kakršno koli poškodbo obliža Dermatix nam to tudi čimprej sporočite.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

KAJ JO POVZROČA?

• Najpogostejši vzrok za anemijo zaradi pomanjkanja železa je izgubljanje železa iz telesa ob vztrajni krvavitvi, npL ob hudih menstrualnih krvavitvah ali krvavitvi iz želodčne razjede. Dolgotrajno jemanje aspirina in drugih nestcroidnih protivnetnih zdravil (NSAlD) lahko povzroči krvavitve iz želodčne sluznice, Pri ljudeh, starejših od 60 let, moramo pomisliti tudi na rakava obolenje. Krvavitve iz želodca ali zgomjega dela prebavil so včasih prikrite, na krvavitve iz spodnjega dela prebavil in danke pa nas opozarja pojav krvi v blatu.

• Pomanjkanje železa je pogosto posledica nezadostne količine železa \ hrani (npr. veganska prehrana).

• Anemija zaradi pomanjkanja železa se lahko razvije tudi v obdobjih povečane potrebe telesa po železu, npL v nosečnosti, v obdobju hitre rasti in v puberteti, če ob tem ne poskrbimo za zadosten vnos železa s hrano.

• Anemija zaradi pomanjkanja železaje lahko posledica neustrezne absorpcijc železa iz hrane. Motnje absorpcije železa v tankem črevesu lahko povzročajo različne bolezni tankega črevesa. kot je celiakija.

• Anemija zaradi pomanjkanja železaje lahko posledica neustrezne absorpcijc železa iz hrane. Motnje absorpcije železa v tankem črevesu lahko povzročajo različne bolezni tankega črevesa. kot je celiakija.

Osnovna krvna slika

Kri sestavljajo tri vrste celic: rdeče krvničke, ki vsebujejo hemoglobin, pigment, ki omogoča prenos kisika po telesu; bele krvničke, ki so nosilke obrambe našega telesa pred boleznimi, in krvne ploščice, ki sodelujejo pri strjevanju krvi. V okviru osnovne krvne slike določimo število in sestavo krvnih celic, kar zdravnikom omogoča ugotavljanje krvnih bolezni, kot so anemija, ali bolezni kostnega mozga, kot je levkemija. Osnovne preiskave krvi pokažejo tudi okužbo ali vnetje, saj obe stanji povzročata porast števila belih krvničk in krvnih ploščic.

Pomanjkanje folne kisline je najpogosteje posledica premajhnega vnosa s hrano. Pogosto se pojavlja pri alkoholikih, saj alkohol ovira absorpcijo folne kisline, ter pri nosečnicah zaradi povečane potrebe po folni kislini. Pomanjkanje folne kisline lahko povzročajo tudi bolezni, za katere je značilna hitra premena (turn-over) celic, npr. pri hudi psoriazi, izjemoma pa se pojavlja tudi ob zdravljenju z nekaterimi zdravili (zdravila proti epilcpsiji in raku).
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Dermatix Dermatix
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Ključne besede