Dermatix silikonski obliž s tkanino, 13x13 cm

Dermatix obliž narejen iz zgornje udobne tkanine, ter silikonske udpobne blazinice. Dermatix obliž narejen iz zgornje udobne tkanine, ter silikonske udpobne blazinice.
466298 19675

Ocene in mnenja

Opis

Predstavljamo vam nov Dermatix tkan obliž, ki je narejen iz silikona (spodnji del obloge) ter zgornjega tkanega dela in je namenjen za vse tiste. Kot prehodno Dermatix mazilo sedaj dermatix obliž opravlja to nalogo - zmanjšuje sam izgled brazgotine in keloide, ker pa je obliž narejen iz obloge  vključno s tkanino je možno izdelek uporabljjati povsem e nostavno (če je morebiti preveč moteč pa ga je moč zamenjati z prozornim/transparentnim Dermatix obližem - najdete ga med povezanimi izdelki). Ponavadi imamo ta obliž nameščen na področjih, ki niso zelo vidna (področja pokrita z obleko).

Uporaba

Ne potrebujemo dodatnega lepilnega traku. Posledično je zelo primeren za uporabo na vseh bolj izpostavljenih predelih telesa (roke, noge)
Vrhunska prednost Dermatix obliž-ev je možnost ponovne uporabe - obliž Dermatix lahko namreč po uporabi vedno umijemo z blažjim čistilnim sredstvom in ga ponovno uporabite.Možno je celo nalagati Dermatix obloge eno na drugo, saj tako (če je potrebno) ustvarimo debelejšo oblogo.

Obliži Dermatix so narejeni iz sledečih materialov: silikon in PTFE

Nasveti za uporabo Dermatix obliža:

efektivnost obliža je večja, če je sam obliž dobro nameščen na področje rane.
tanjši je obliž bolj se prilagaja rani in se nanjo adherira
tanjši je Dermatix oliž bolj je fleksibilen

Prednosti Dermatix obližev:

priročen in enostaven za uporabo
brezbarven ali z blagom z namenom čimvečjega udobja
semi permeabilem material
tanek in upogljiv material
primeren za vsakdanjo uporabo in adheziven obliž

Pozor: vsak obliž se prodaja individualno; če opazite kakršno koli poškodbo obliža Dermatix nam to tudi čimprej sporočite.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

KAJ LAHKO STORIMO?

Bolniki z anemijo srpastih celic morajo hiti cepljeni proti nalezljivim boleznim in redno jemati predpisane vitamine. Nekateri potrebujejo trajno antibiotično zaščito s pcnicilinom za preprečevanje bakterijskih okužb. Krizo lahko sproži naporna telesna vadba, še posebej v mrzlem in vlažnem vremenu, zato jo odsvetujemo. Krizo zdravimo z anaigetiki (protibolečinskimi zdravili).

Ker gre za dedno obolenje, potencialnim prenašalcem priporočamo posvet s strokovnjakom za genske bolezni, preden se odločijo za otroke. Prenašalec anemije srpastih celic ugotavljamo s krvno preiskavo.

TALASEMIJA

Talasemija je dedna anemija, ki se pretežno pojavlja pri Sredozemeih, pa tudi pri prebivalcih Indije in jugovzhodne Azije, Prenos na otroka je mogoč, kadar sta oba starša nosilca okvarjenega gena.

Rdeče krvničke bolnikov stalasemijo vsebujejo nenormalen hemoglobin, beljakovino, ki prenaša kisik po telesu. Bolezen se razkrije okoli tretjega meseca starosti z znaki hude anemije.

Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Dermatix Dermatix
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja