Dermedic Sunbrella baby sončna zaščitna krema ZF50, 50 mL

Namenjena zaščiti najobčutljivejše otroške kože, in sicer predstavlja najvišjo zaščito pred UVA ter UVB sevanjem (SPF 50+) z inovativnim kompleksom mineralnih filtrov. Namenjena zaščiti najobčutljivejše otroške kože, in sicer predstavlja najvišjo zaščito pred UVA ter UVB sevanjem (SPF 50+) z inovativnim kompleksom mineralnih filtrov.
5858 5858

Ocene in mnenja

Opis

Sončna krema linije Dermedic Sunbrella je namenjena zaščiti najobčutljivejše otroške kože, in sicer predstavlja učinkovito zaščito pred UVA ter UVB sevanjem.

Izdelek vsebuje inovativni kompleks mineralnih filtrov, ki na površini kože ustvarijo tanek zaščitni sloj.

Pomembna učinkovina v kremi je Aqua-proVita D3 oziroma predhodnik vitamina D3, ki se nato v kombinaciji z ultravijoličnim sevanjem pretvori v vitamin D3, ki na kožo učinkuje pomirjujoče, krepi kožno povrhnjico in njeno celostno strukturo.

Izdelek je zaradi mineralnih filtrov naravno belkasto obarvan, zaradi česar je na koži jasno razvidno, kje je že bil oz. ni bil nanešen. Slednje pripomore k enakomernejšemu nanosu produkta na otroško kožo.

Vsebnost Bisabolola v kožni povrhnjici pripomore k zmanjševanju razdraženosti kože ter obnavljaju povrhnjice. Pri tem dodatno pripomoreta tudi sestavini lanenega olja ter karitejevega masla.

Sestavine Betain, Medilan in Glicerin skupno delujejo za optimalno navlaženost kože, saj preprečujejo prekomerno izgubo transepidermalne vode.

Sončna zaščitna krema se priporoča zlasti kot zaščita za občutljivo kožo obraza otrok in dojenčkov od prvega meseca starosti dalje, saj intenzivno ščiti pred negativnimi vplivi UVA ter UVB žarkov. Kljub visoki stopnji zaščite, ki jo nudi predmetna zaščitna krema pa je potrebno otroke zadrževati čimbolj v senci oz. zunaj neposredne sončne svetlobe.

Uporaba zaščitne kreme

Sončno zaščitno kremo je potrebno nanesti na otrokovo kožo že vsaj 15 minut pred prvo izpostavitvijo sončnim žarkom. Za navišjo možno zaščito je potrebno izdelek na kožo nanašati pogosteje. Še posebej nujno pa je ponoven nanos zaščitne kreme potreben po kopanju oziroma po stiku z vodo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Aromaterapija

V zahodni Evropi trpi do zdaj že 8 odstotkov prebivalstva za alergijo na vdihane alergene (dišave), največkrat pa so povzročitelji sintetični vonji in dodatki v parfumih in pralnih praških. Alergene snovi v eteričnih oljih lahko povzročijo alergično reakcijo tudi prek zraka.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Dermedic Dermedic
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov