Dexeryl krema za atopični dermatitis, 250 g

Dexeryl krema je povsem naraven kozmetičen proizvod, ki je namenjen negi občutljive ter k atopiji nagnjene kože obraza ter telesa.
521761 19018

Ocene in mnenja

Opis

Dexeryl krema je povsem naraven kozmetičen proizvod, ki je namenjen negi občutljive ter k atopiji nagnjene kože obraza ter telesa.

Krema Dexeryl nudi učinkovito olajšanje, predvsem pa je namenjena za kožo, ki je izredno suha na otip. Izdelek ni odišavljen zato ne povzroča nobene alergijske reakcije in stanja morebitne atopije posledično ne poslabčuje. Tako je Ducray nega kakor nalašč za nego vseh vrst kseroz in atopičnih dermatitisov.

Krema za namene kožnih težav je narejena iz precej indiferentnih snovi - vsebuje namreč trd beli parafin v kombinaciji s tekočim parafinom. Tovrstna zaščita velja za naravni nanos, ki pripomore k regeneraciji in zaščiti kožne površine pred prekomernim izhlapevanjem dermalo ujete vlage. Našteti sestavini ob enem delujeta kot fizična ovira za zunanje poškodbe.

Z namenom dodatnega vlaženja je kozmetični mešanici dodan še glicerol, ki pripomore k normalizaciji in povečevanju deleža vlage v dermisu. Zaradi svoje formulacije krema zmanjšuje in pomaga pri preprečevanju iritacij na koži.

Uporaba kozmetičnega izdelka

Enkrat ali dvakrat dnevno nanesite tanek sloj kreme na željeno površino. Lahko tudi večkrat vendar nikoli več kot 6 krat dnevno. Po uporabi vsakokrat tubo dobro zaprite. Krema je namenjena samo zunanji uporabi.

Mogoči stranski učinki uporabe Ducray Dexeril kreme

Krema le v redhih primerih lahko izzove kožno reakcijo, saj vsebuje propil parahidroksi benzoat. Stranski učink kreme so zelo redko izraženi.

Ljudje, ki so alergični na katero koli sestavino, še posebej na parabene parabeni (propil p-benzoat - E216) kreme ne smejo uporabljati.  Zaradi pomanjkanja ustreznih podatkov se šteje, da je bolje, da ne uporabljajte kremo skupaj z drugimi zdravili ali kremami. Če niste prepričani, se posvetujte s svojim zdravstvenim delavcem za nasvet.

Opozorila in navodila za uporabo

 · Ne nanašajte na rano.
 · Ne smete pogoltniti.
 · Ne nanašajte v očesno sluznico.
 · Hranite izven dosega otrok.

Shranjujte pri temperaturi do 30°C. Ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na tubi.

Učinkovine

 glicerol
 stearinska kislina
 silikonsko olje
 makrogol 600

Priloge

Sestavine

Glicerol, bel mehek parafin, tekuči parafin, glicerol-monostearat, stearinska kislina, polidimetilciklo siloksan, silikonsko olje, makrogol 600, trolamin, propil parahidroksi benzoat (E216), prečiščena voda.

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Nezdravljena malabsorpcija lahko vodi v pomanjkanje vitamina B12 in železa s posledično slabokrvnostjo, ki povzroči bledico in zadihanost. Pomanjkanje vitamina B12 včasih pripelje do okvare hrbtenjače in telesnih živcev z značilno odrevenelostjo in mravljinčenjem v prstih na rokah in stopalih.

KAKO JO ODKRIJEMO?

• Zdravnik vas bo najverjetneje napotil na različne krvne preiskave za ugotavljan]« slabokrvnosti, pomanjkanja vitaminov
in drugih znakov malapsorpcije.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Ducray Ducray
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja