Diabil kromov pikolinat, 30 mehkih želatinskih kapsul

Diabil kromov pikolinat je prehransko dopolnilo s kombinacijo kromovega pikolinata, bogati pa jo še izvleček ploda momordike . Diabil kromov pikolinat je prehransko dopolnilo s kombinacijo kromovega pikolinata, bogati pa jo še izvleček ploda momordike .
19629 19629

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Učinkovita kombinacija dveh učinkovin:
-    125 µg kromovega pikolinata
-    250 mg izvlečka plodov momordike

Sestavine

1 mehka želatinska kapsula (na dan)

100 g izdelka

% PDV/RDA*

Krom v obliki kromovega pikolinata

125 μg

0,0176 g

312

Suhi etanolni izvleček ploda momordike (Momordica charantia fructis) 4: 1

250 mg

35,21 g

-

*PDV/RDA=odstotek priporočenega dnevnega vnosa
 
Kromov pikolinat je sol kroma in pikolinske kisline s standardizirano količino 12 % (trivalentnega) kroma. Obstajata še dve obliki, v katerih se nahaja krom (nikotinska in kloridna sol), vendar je dokazano, da je v obliki pikolinata absorpcija najboljša in s tem največja učinkovitost kroma.
V skladu z agencijo je mogoča uporaba kromovega pikolinata do 250 µg dnevno. V Sloveniji je priporočen maksimalni dnevni odmerek 125 µg, kolikor vsebuje ena kapsula Diabila.
 
Koristen učinek kroma na raven glukoze in presnovo maščob je bil dokazan s številnimi študijami.
Diabetiki imajo v primerjavi z zdravimi motnjo v presnovi kroma, ki je povezana s povečano absorpcijo in izločanjem kroma. V odvisnosti od stadija diabetesa se zmanjšuje sposobnost pretvorbe kroma v obliko, ki jo lahko organizem uporabi. Pikolinska kislina je učinkovit kelator kovinskih ionov, ki se sintetizira v ledvicah.
Pikolinska kislina je naraven metabolit triptofana, zato je kromov pikolinat eden od najbolj biorazpoložljivih virov kroma.
 
Momordica charantia (momordika) je plazilka, ki prosto rase in jo tudi gojijo v tropskih območjih Južne Amerike, na Karibih, v vzhodni Afriki, v Indiji in v drugih predelih tropske Azije. Plod se uporablja v prehrani in kot zdravilo. Iz zrelih plodov se izdeluje izvleček, ki vsebuje biološko aktivne kemične snovi s triterpensko, proteinsko in steroidno strukturo.

Uporaba Diabil kromov pikolinat dopolnila

-    Krom prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi.
-    Krom ima vlogo pri presnovi makrohranil (ogljikovi hidrati, beljakovine in maščobe).

Odmerjanje Diabil kromov pikolinat dopolnila

-    Ena mehka želatinska kapsula dnevno zjutraj z obrokom.
-    Jemanje Diabila se ne priporoča pri osebah s pomanjkanjem encima glukoza-6-fosfat dehidrogenaza, pri otrocih, nosečnicah in ženskah v obdobju dojenja.
-    Lahko potencira učinek inzulina, oralne antidiabetične terapije in preparatov za znižanje holesterola.

Opozorila:
Izdelek se ne priporoča osebam s pomanjkanjem encima glukoza-6-fosfat dehidrogenaza, otrokom, v času nosečnosti in dojenja. Pred uporabo pazljivo preberite priloženo navodilo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Bionika Pharmaceuticals Bionika Pharmaceuticals
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja