Dianatal porodni gel, 6x5 mL

<strong>Dianatal skrajša čas poroda in preprečuje poškodbe presredka.</strong> Dianatal skrajša čas poroda in preprečuje poškodbe presredka.

CENA PRIHRANKA več kupiš, več prihraniš

Količina Cena
2+ 86,99 €
577758 7607
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 5
Ocena izdelka:
Kristina **** 18. 08. 2020 13:18
Totally satisfied with service, biggest recommendations! Preberi več
matej **** 10. 11. 2019 18:27
Pa začnimo,
1 ) vseh 6 kapsul gela so enake, ni nobenih faz uporabe pri porodu.
2 ) teh kapsul je ... Preberi več
ioana **** 24. 09. 2018 18:44
Thank you! very fast shipping, totally satisfied customer! Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

Dianatal skrajša čas poroda in preprečuje poškodbe presredka.


Dianatal porodni gel je:
 • sterilen in je na voljo v sterilni embalaži
 • mukoadheziven v nožnici
 • ne povzroča alergij in je neapirogen
 • elektroprevoden in izotoničen
 • brez lateksa
 • brez konzervansov
 • kompatibilen s kožo in sluznicami

Dianatal je bil razvit v Švici za lajšanje vaginalnega poroda. Dianatal je izdelan v Nemčiji.  Dianatal je edini lubrikantni gel z licenco na celem svetu.

Dianatal porodni gel je razvit posebej za pomoč pri vaginalnem porodu. Porodni gel ustvari v vaginalnem porodnem kanalu bioadhezivno prevleko z majhnim trenjem in tako zmanjša trenje med otrokom in vaginalnim porodnim kanalom, ki sicer lahko oteži porod.
Dianatal porodni gel se lahko uporablja za prvorodnice in za ženske, ki so že rodile, po carskem rezu ali za dokončanje poroda z vaginalno operacijo.

Dianatal porodni gel se predvsem uporablja:
- za lajšanje vaginalnega poroda za zaščito matere in otroka z zmanjšanjem trenja, ki lahko ovira porod tako pri prvorodnicah kot pri ženskah, ki so že rodile, po carskem rezu, za porode v vodi, za prezgodnje porode, po raztrganju amnijskega mehurja,
- za pomoč v primeru dolgotrajnega poroda,
- za lajšanje vaginalnih operacij,
- za zaščito presredka med vaginalnim porodom,
- za lajšanje ročne odstranitve placente.

Zakaj uporabljati Dianatal porodni gel?

Dianatal porodni gel
• omogoča krajši in manj boleč proces rojstva
• prihrani energijo tako za mater kot tudi za otroka
• varuje mišice medeničnega dna, vaginalno pot in presredek

Dianatal porodni gel tvori adhezivno lubrikantni film na predelu vagine, kar zmanjšuje silo upora ter omogoča enostavnejše drsenje. Dianatal gel tako pripomore, da otrok lažje drsi skozi porodni kanal. To ne le lajša porod, ampak tudi varuje nožnico. Dokazano je, da Dianatal fazo poroda skrajša tudi do 30% (106 min)

Vaginalni tkivo in tkivo presredka lahko pri porodu utrpi spontane raztrganine. Takšne ratrganine se zgodijo pri približno 45% vseh vaginalnih porodov. V določenih primerih, babica ali porodničar poskuša preprečiti nenadzorovano nastajanje raztrganin zato presredek prerežejo.

Preiskave kažejo, da je z uporabo Dianatal gela bistveno manj tovrstnih zapletov, manj  pretrganih presredkov ipd. drugih zapletov pri porodu.

Zdravilo sme uporabljati le usposobljeno porodničarsko osebje (babice in zdravniki).

Kako lahko uporabljam Dianatal porodnega Gel med porodom?

Obvestite svojega zdravnika ali babico, da bi želeli uporabiti Dianatal porodni gel med porodom.

Ali Dianatal porodniški gel krije ZZZS?
Dianatal porodniški gel se ne krije obveznega zdravstvenega zavarovanja. Preverite možnost povračila (nekatere zavarovalnice po EU povrnejo stroške na zahtevo uporabnika). Vprašajte svojo zdravstveno zavarovalnico za več informacij.

Kje lahko dobim Dianatal porodnega gel?
Dianatal porodniško Gel se prodaja le v lekarnah, po nasvetu zdravnikov in babice.
Ne čakajte do zadnjega trenutka, priskrbite si Dianatal Kit, da bo vaš kovček pripravljen na čas, ko se bo potrebno odpraviti v porodnišnico.

Ali obstajajo tveganja uporabe gela Dianatal?

Dianatal porodniški gel deluje na povsem fizikalni osnovi. Ne vsebuje aktivnih sestavin in se  zato ne absorbira v telo. Toleranca in varnosti za mater in otroka (vagina, kože, oči, nos in usta) so podvrženi strogim kliničnim testiranjem.

Ali je sestava vseh odmernikov Dianatal gela enaka?

Da - sestava je enaka.

Dianatal geč nima stranskih učinkov ali morebitnih interakcij z drugimi zdravili.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Priročnik za vsa življenjska obdobja

Spreminjanje postave

Ko se začne obdobje doraščanja, dekle najprej opazi maščobne blazinice na bokih, dojkah, nadlahteh in stegnih. Ves čas plodnega obdobja sta estrogen in progesteron odgovorna za obliko ženskih oblin in postave, njenega ozkega pasu in zaokroženih bokov. Danes vemo, da so takšne mere oziroma proporci več kot le izraz ženskega spola, imajo pa tudi velik pomen pri zdravju in dolgem življenju.

Vzorec ozkega pasu in zaokroženih bokov pri razporejanju maščob je tesno povezan z zdravjem srca. Navadno je razmerje pasu do bokov manj kot ena, kar pomeni tudi manjše tveganje za srčni infarkt. Če razmerje med pasom in boki presega 0,8, pa postane tveganje veliko večje.

Po menopavzi, ko sta ravni estrogena in progesterona nizki ali pa teh hormonov sploh ni, ženska navadno naprej opazi nabiranje maščobe okoli pasu, kar ji daje videz »srednjih let«. Opazi lahko še nabrekanje v predelu trebuha, saj se maščoba nalaga tudi na sprednjo stran trebušne votline. Njena postava dobiva bolj možato obliko, tveganje za srčni infarkt pa zaradi prirastka telesne maščobe naraste. Moški se najprej zredi v predelu trebuha, ki ga seveda spremlja tudi povečan obseg.

Gubanje

Gubice že dolgo časa veljajo za najbolj jasen znak, da se koža stara. Toda koža se začne gubati že pri dvajsetih letih in proces se v zmernem tempu nadaljuje do konca življenja.

Pri komuniciranju z drugimi uporabljamo obrazno mimiko, s katero lahko izrazimo jezo, bes, razočaranje, veselje, presenečenje, osuplost. Vsi ti izrazi se na obraz počasi vrišejo kot črte in gubice, ki se tvorijo na mestih, kjer se koža obraza tudi največ premika. Zelo malo nas vstopi v štirideseta leta brez teh izdajalskih znakov.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Glaxosmith kline Glaxosmith kline
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja