x
Vse kategorije
Dianatal porodni gel, 6x5 mL
Dianatal porodni gel, 6x5 mL
Oceni izdelek in zasluži
4.8 5

Dianatal porodni gel, 6x5 mL

Proizvajalec: Glaxosmith kline
Dianatal skrajša čas poroda in preprečuje poškodbe presredka.
Brezplačna poštnina!
Cena: 86,99 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Namen enostavnost, lažji porod, porod
Oznaka obstetric gel
Tip izdelka lubrikantno sredstvo, porodni gel, gel

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Dianatal skrajša čas poroda in preprečuje poškodbe presredka.


Dianatal porodni gel je:
 • sterilen in je na voljo v sterilni embalaži
 • mukoadheziven v nožnici
 • ne povzroča alergij in je neapirogen
 • elektroprevoden in izotoničen
 • brez lateksa
 • brez konzervansov
 • kompatibilen s kožo in sluznicami

Dianatal je bil razvit v Švici za lajšanje vaginalnega poroda. Dianatal je izdelan v Nemčiji.  Dianatal je edini lubrikantni gel z licenco na celem svetu.

Dianatal porodni gel je razvit posebej za pomoč pri vaginalnem porodu. Porodni gel ustvari v vaginalnem porodnem kanalu bioadhezivno prevleko z majhnim trenjem in tako zmanjša trenje med otrokom in vaginalnim porodnim kanalom, ki sicer lahko oteži porod.
Dianatal porodni gel se lahko uporablja za prvorodnice in za ženske, ki so že rodile, po carskem rezu ali za dokončanje poroda z vaginalno operacijo.

Dianatal porodni gel se predvsem uporablja:
- za lajšanje vaginalnega poroda za zaščito matere in otroka z zmanjšanjem trenja, ki lahko ovira porod tako pri prvorodnicah kot pri ženskah, ki so že rodile, po carskem rezu, za porode v vodi, za prezgodnje porode, po raztrganju amnijskega mehurja,
- za pomoč v primeru dolgotrajnega poroda,
- za lajšanje vaginalnih operacij,
- za zaščito presredka med vaginalnim porodom,
- za lajšanje ročne odstranitve placente.

Zakaj uporabljati Dianatal porodni gel?

Dianatal porodni gel
• omogoča krajši in manj boleč proces rojstva
• prihrani energijo tako za mater kot tudi za otroka
• varuje mišice medeničnega dna, vaginalno pot in presredek

Dianatal porodni gel tvori adhezivno lubrikantni film na predelu vagine, kar zmanjšuje silo upora ter omogoča enostavnejše drsenje. Dianatal gel tako pripomore, da otrok lažje drsi skozi porodni kanal. To ne le lajša porod, ampak tudi varuje nožnico. Dokazano je, da Dianatal fazo poroda skrajša tudi do 30% (106 min)

Vaginalni tkivo in tkivo presredka lahko pri porodu utrpi spontane raztrganine. Takšne ratrganine se zgodijo pri približno 45% vseh vaginalnih porodov. V določenih primerih, babica ali porodničar poskuša preprečiti nenadzorovano nastajanje raztrganin zato presredek prerežejo.

Preiskave kažejo, da je z uporabo Dianatal gela bistveno manj tovrstnih zapletov, manj  pretrganih presredkov ipd. drugih zapletov pri porodu.

Zdravilo sme uporabljati le usposobljeno porodničarsko osebje (babice in zdravniki).

Kako lahko uporabljam Dianatal porodnega Gel med porodom?

Obvestite svojega zdravnika ali babico, da bi želeli uporabiti Dianatal porodni gel med porodom.

Ali Dianatal porodniški gel krije ZZZS?
Dianatal porodniški gel se ne krije obveznega zdravstvenega zavarovanja. Preverite možnost povračila (nekatere zavarovalnice po EU povrnejo stroške na zahtevo uporabnika). Vprašajte svojo zdravstveno zavarovalnico za več informacij.

Kje lahko dobim Dianatal porodnega gel?
Dianatal porodniško Gel se prodaja le v lekarnah, po nasvetu zdravnikov in babice.
Ne čakajte do zadnjega trenutka, priskrbite si Dianatal Kit, da bo vaš kovček pripravljen na čas, ko se bo potrebno odpraviti v porodnišnico.

Ali obstajajo tveganja uporabe gela Dianatal?

Dianatal porodniški gel deluje na povsem fizikalni osnovi. Ne vsebuje aktivnih sestavin in se  zato ne absorbira v telo. Toleranca in varnosti za mater in otroka (vagina, kože, oči, nos in usta) so podvrženi strogim kliničnim testiranjem.

Ali je sestava vseh odmernikov Dianatal gela enaka?

Da - sestava je enaka.

Dianatal geč nima stranskih učinkov ali morebitnih interakcij z drugimi zdravili.

Ocene in mnenja

Vasiljka; | 8. 05. 2017 16:25
Potrebna informacija!
Pozdravljeni!
Zanima me glede Dianatal porodnega gela. Pred štirimi leti, ko sem prvič rodila, sem ga uporabila pri porodu. Na tubicah so bile napisane številke, saj naj bi se posamezna tuba uporabila v različnih fazah poroda. Prijateljica, ki ga je uporabila pri porodu pred enim mesecem, pa mi je povedala, da so sedaj vse tube enake. Ali je to res? Ona je porabila le eno (za hitrejše odpiranje), ostale pa so ji ostale neodprte. Zanima me, če so vse enake in bi jih lahko uporabila tudi jaz ali se med seboj razlikujejo?
Hvala za odgovor.
<odg>
Spoštovani,
Vse tube v Dianatal porodnem gelu imajo enako sestavo. Gospa lahko brez skrbi uporabi neodprte tube, ki so ostale prijateljici.
Lep pozdrav, Moja-lekarna.com</odg>
Marko; | 25. 12. 2017 16:02
Hvala
Lekarna Žužemberk hvala za hitro - expresno dostavo!
ioana; | 24. 09. 2018 18:44
ioana
Thank you! very fast shipping, totally satisfied customer!
matej; | 10. 11. 2019 18:27
DIANATAL PORODNI GEL, 6X5 ML
Pa začnimo,
1 ) vseh 6 kapsul gela so enake, ni nobenih faz uporabe pri porodu.
2 ) teh kapsul je preveč moja punca je porabila 3, kolegice tudi za več ko 4 še nisem slišal, tako da komplet 4 ih cenejših bi bilo boljše.
3 ) gel moram pohvalit moja je imela prvi porod (teža novorojenčka 3.080 kil ) pa se ni nič raztrgala, tudi babica je gel pohvalila.
4 ) dostava je bila pravočasna.

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Priročnik za vsa življenjska obdobja

Spreminjanje postave

Ko se začne obdobje doraščanja, dekle najprej opazi maščobne blazinice na bokih, dojkah, nadlahteh in stegnih. Ves čas plodnega obdobja sta estrogen in progesteron odgovorna za obliko ženskih oblin in postave, njenega ozkega pasu in zaokroženih bokov. Danes vemo, da so takšne mere oziroma proporci več kot le izraz ženskega spola, imajo pa tudi velik pomen pri zdravju in dolgem življenju.

Vzorec ozkega pasu in zaokroženih bokov pri razporejanju maščob je tesno povezan z zdravjem srca. Navadno je razmerje pasu do bokov manj kot ena, kar pomeni tudi manjše tveganje za srčni infarkt. Če razmerje med pasom in boki presega 0,8, pa postane tveganje veliko večje.

Po menopavzi, ko sta ravni estrogena in progesterona nizki ali pa teh hormonov sploh ni, ženska navadno naprej opazi nabiranje maščobe okoli pasu, kar ji daje videz »srednjih let«. Opazi lahko še nabrekanje v predelu trebuha, saj se maščoba nalaga tudi na sprednjo stran trebušne votline. Njena postava dobiva bolj možato obliko, tveganje za srčni infarkt pa zaradi prirastka telesne maščobe naraste. Moški se najprej zredi v predelu trebuha, ki ga seveda spremlja tudi povečan obseg.

Gubanje

Gubice že dolgo časa veljajo za najbolj jasen znak, da se koža stara. Toda koža se začne gubati že pri dvajsetih letih in proces se v zmernem tempu nadaljuje do konca življenja.

Pri komuniciranju z drugimi uporabljamo obrazno mimiko, s katero lahko izrazimo jezo, bes, razočaranje, veselje, presenečenje, osuplost. Vsi ti izrazi se na obraz počasi vrišejo kot črte in gubice, ki se tvorijo na mestih, kjer se koža obraza tudi največ premika. Zelo malo nas vstopi v štirideseta leta brez teh izdajalskih znakov.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Članki

Spletne vsebine

Porod vse bližje tudi bodočemu očetu!

”Nov otrok je kot začetek vseh stvari - čudež, upanje, sanje o možnostih” Eda J. LeShan Še ne dolgo nazaj bodoči očetje nismo smeli biti navzoči pri porodu, danes pa je to nekaj povsem običanjega. V Evropi je pri več kot 90 % porodov prisoten... preberi več...

Nosečnost, čarobna izkušnja!

Nosečnost je posebna in čarobna izkušnja, polna majhnih čudežev. Iz ene male celice nastane popolnoma novo človeško bitje. Lahko bi rekli, da je razvoj ploda eden najzanimivejših in najkompleksnejših procesov v vsem človeškem organizmu in v... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Namen enostavnost, lažji porod, porod
Oznaka obstetric gel
Tip izdelka lubrikantno sredstvo, porodni gel, gel

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.