Dona 1178 mg prašek, 20 vrečk ali TROJČEK

Zdravilo Dona je namenjeno lajšanju simptomov pri blagi do zmerni osteoartrozi kolena.
061093 16015

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Barbara **** 1. 04. 2018 16:11
Izdelek je cenovno ugodnejši kot v lekarni... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Dona je namenjeno lajšanju simptomov pri blagi do zmerni osteoartrozi kolena.

Največjo težavo posamezniku z osteoartrozo predstavljajo bolečina, okorelost in nemoč. Glukozamin je najosnovnejši gradnik snovi, ki so povezane s sintezo in razgradnjo hrustanca. Da bi dodajanje glukozamina doseglo svoj namen in zavrlo prezgodnje propadanje hrustanca, mora v plazmi obstati v dovolj visoki koncentraciji, da ne razpade na poti iz črevesja do sklepa.

Dona je zdravilo brez recepta in je namenjeno rednemu dodajanju glukozamina za namene terapije in zdralvjenje težav povezanih s sklepnim hrustančnim tkivom.

Patentirana formulacija stabilnega glukozamina:

Formulacija glukozamina v zdravilu Dona je s posebnim patentiranim postopkom obdelana tako, da v plazmi ostane v dovolj visoki koncentraciji in da lahko uspešno doseže sklepno tekočino. Stabilnost formulacije glukozamin sulfata so proizvajalci dosegli z zaščitenim postopkom izdelave, ki zdravilo Dona jasno razlikuje od drugih glukozaminov.

Logična izbira za najboljši izid zdravljenja osteoartroze:

Pregled študij v podatkovni zbirki Cochrane dokazuje, da med vsemi glukozamini edino zdravilo Dona pri lajšanju bolečine pri osteoartrozi učinkoviteje lajša bolečino kot nesteroidni antirevmatiki in zavre razvoj osteoartroze kolena.

Odmerjanje Dona 1178 mg praška

1x dnevno bolnik prašek raztopi v kozarcu vode in popije med jedjo. En prašek tako vsebuje 1178 mg glukozamina, kar ustreza dnevni dozi in potrebam po glukozaminu. Optimalno je Dona prašek odmerjati kar med jedjo, saj je tako delovanje ter absorbcija izboljšana.

Dona praške naj ne uporabljajo otroci, ki so mlajši od dopolnjenega 18 leta starosti.

Zdravljenje z zravilom Dona naj poteka 2 do 3 mesece - v kolikor izboljšanja ni se posvetujte z zravniškim ali farmacevtskim osebjem.

Posebna opozorila ob jemanju Dona praškov

Zdravilo ni primerno za nosečnice in se ga med nosečnostjo ne sme uporabljati. Kontraindicirano je tudi v primerih oseb s fenilketonurijo

Zdravilo vsebuj tudi natrijeve ione, zato je potrebna pazljivost pri osebah, ki imajo omejen vnos natrija. Prav tako je pomembno, da se zdravila izogibajo tudi vsi, ki imajo intoleranco na sorbitolni sladkor ter aspartam.

Glukozamin praškov Dona je pridobljen iz lupinarjev - če ste alergični na tovrstne glukozamine se zdravila izogibajte.

Posebno bodite pozorni v primeru sočasnega jemanja antikoagulantov in tetraciklinskih antibiotikov.

Prednosti Dona praška

Podaljšana obstojnost glukozamina v patentirani formulaciji. V strokovni literaturi so ne voljo mnoge študije. ki dokazujejo superiornost formulacije v zdravilu DONA v primerjavi z ostalim glukozamini in placebom. Pregled študj v podatkovni zbirki Cochrane dokazuje, da med vsemi glukozamini edino zdravilc Dona pri lajšanju bolečine pri osteoartrozi učinkoviteje lajša bolečino kot nesteroidni antirevmatiki in zavre razvoj osteoartroze kolena. Patentiran kristalni glukozamin sulfat v zdravilu DONA kot zdravilo prvega izbora za lajšanje simptomov osteoartroze, priporočajo tudi ESCEO smernice

Logična izbira za najboljši izid zdravljenja osteoartroze

Glukozamin je najosnovnejši gradnik snovi, ki vpliva na sintezo in razgradnjo hrustanca v sklepih. Da bi dodajanje glukozamina doseglo svoj namen in zavrlo prezgodnje propadanje hrustanca, mora v plazmi obstati v dovolj visoki koncentracji, da ne razpade na poti iz črevesja do sklepa. Obstojnost formulacje glukozamin sulfata so proizvajalci dosegli z zaščitenim postopkom izdelave, ki zdravilo Dona jasno razlikuje od drugih glukozaminov.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

dravstveni vodnik za dolgo življenje - težave s srcem

Nenehno razmišljate o svojem delu? Stalno dobivate službeno elektronsko pošto in telefonske klice? Vedno znova postavljate delo pred družino, prijatelje in osebna zadovoljstva? Deloholiki so ljudje, ki so izgubili ravnovesje z življenjem. Ta neuravnovešenost pa je nezdrava - deloholike ogrožajo s stresom povezan visok krvni tlak, bolezni srca, čezmerna telesna teža in sladkorna bolezen tipa 2.

Najhujši zdravstveni nevarnosti deloholika sta stres in samozanemarjanje. V neki britanski študiji lastnikov manjših podjetij so tisti, ki so vsak dan delali najdlje, najverjetneje preklicali obisk pri zdravniku ali čakali in »uskladiščili« bolezen,
da si jim ne bi bilo treba vzeti časa za obisk pri zdravniku. Zaradi utrujenosti in preobremenjenosti z delom vsak peti med njimi nikoli ni telovadil.

Če se čutite priklenjene na pisalno mizo, se verjetno tudi ne prehranjujete dobro.

Zamujate tudi življenjske radosti ter izkušnje in odnose, ki vam lahko krepijo zdravje in srečo v prihodnjih letih. V neki študiji 1 000 žensk so raziskovalci ugotovili, da so se tiste, ki so bile poročene z deloholiki, pogosteje ločile in imele manj veselih čustev o svojem odnosu.
Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Meda Meda
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov