Doppelherz Aktiv gel za želodec proti zgagi in refluksu, 20 vrečk

Proti zgagi in refluksu ter s kislino povezanimi težavami z želodcem. Anti-reflux suspenzija za uživanje. Brez laktoze in glutena. Proti zgagi in refluksu ter s kislino povezanimi težavami z želodcem. Anti-reflux suspenzija za uživanje. Brez laktoze in glutena.
940232 1786

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Nuša **** 21. 01. 2020 10:39
Preizkusila sem veliko drugih naravnih in manj naravnih sredstev, vendar mi ni nič pomagalo. Na ta g... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Doppelherz aktiv Gel za želodec. 20 vrečk.

Proti zgagi in refluksu ter s kislino povezanimi težavami z želodcem. Anti-reflux suspenzija za uživanje. Brez laktoze in glutena.

Mehanizem delovanja

Izdelek temelji na natrijevem alginatu in karbonatu. Deluje na fizikalen način. Takoj, ko natrijev alginat pride v stik z pH-kislci vsebino želodca zgradi gel. (Natrijev alginatje naravni polimer, ki ga pridobijo iz rjavih alg.) Hkrati karbonati sproščajo ogljikov dioksid, ki omogoča, da gel lebdi in tvori zaščitni sloj. Ta sloj kot fizična pregrada preprečuje povratni tok želodčne kisline v požiralnik.

Poleg tega natrijev karbonat zagotavlja zmanjšanje kislosti želodčne kisline.

Sestavine Doppelherz Aktiv gela

prečiščena voda, natrijev alginat, natrijev bikarbonat, natrijev karbonat, kalcijev karbonat, aroma, poliakrilna kislina, natrijevpropil-p-hiroksibenzoat, natrijevmetil-phidroksibenzoat, natrijev saharin.

Mehanizem delovanja: Zdravljenje gastroezofagealne refluksne bolezni; za lajšanje z njo povezanih simptomov, kot so: zgaga, zgaga v nosečnosti, refluksni ezofagitis, sproščanje kisline, težave s prebavo, kašelj in vnetje grla ter žrela.

Navodilo za uporabo Doppelherz Aktiv gela

Za odrasle in otroke starejše od 12 let: Vzemite 1-2 odmerni vrečki po obroku in pred spanjem. Pred uporabo dobro premešajte.

Otroci mlajši od 12 let: Uporaba je dovoljena po posvetu z zdravnikom. Prosimo, da glede načina uporabe natančno upoštevate navodilo za uporabo.

OPOZORILA:

• Hranite zunaj dosega otrok!

• Ne uporabljajte pri težki odpovedi ledvic!

• Izdelka ne uporabljajte pri preobčutljivosti na eno od sestavin.

• V primeru neželenih učinkov jemanje prekinite in se posvetujte z zdravnikom.

• Medicinski pripomoček lahko povzroči interakcije v primeru jemanja drugih oralnih zdravil. Prosimo, posvetujte se s svojim zdravnikom glede jemanja. V vsakem primeru je potrebno upoštevati 2-urni interval med jemanjem medicinskega pripomočka in drugih zdravil.

• V primeru, da se težave ne zmanjšajo po 7 dneh zdravljenja, se posvetujte z zdravnikom.

• Izdelek lahko povzroči napihnjenost. Pravilna uporaba izdelka lahko zmanjša verjetnost, da se bo pojavila.

• Ta izdelek vsebuje manjše količine natrija 98,23 mg (4,27 mmol) in kalcija 32 mg (0,8 mmol) na vrečko (10 ml).

Prosimo, posvetujte se z zdravnikom, če potrebujete s soljo revno prehrano, t.j. če imate hipertenzijo, srčno, ledvično ali jetrno insuficienco ali hiperkalciemijo, nefrokalcinozo ali ponavljajoče se ledvične kamne, ki vsebujejo kalcij.

• V nosečnosti in med dojenjem se o uporabi posvetujte z zdravnikom. Vsebina: 20 odmernih vrečk, vsaka po 1 O ml.

Shranjevanje:

Izdelka ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti, ki je odtisnjen na škatlici in na odmernih vrečkah. Izdelek hranite pri temperaturi od 8 do 25 °C, zaščiteno pred svetlobo in toploto. Ne hranite v hladilniku.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Vadba s strokovno pomočjo

Klasične masažne tehnike
• Drgnjenje oziroma vtiranje ('friktion'): vtiranje izvajamo v majhnih krogih s sorazmerno močnim, naraščajočim in pojemajočim pritiskom, pri čemer nastane jasen dražljaj. Vtiranje je v prvi vrsti obdelava mišic. Z večkratno prekrvavitvijo lahko ogreje tkivo in razpusti 'zlepljeno' tkivo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Doppel herz Doppel herz
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov