x
Vse kategorije
Dr. Frei Turbo Car kompresorski inhalator, 1 set
Dr. Frei Turbo Car kompresorski inhalator, 1 set
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Dr. Frei Turbo Car kompresorski inhalator, 1 set

Proizvajalec: Dr. Frei
Dr. Frei Turbo Car kompresorski inhalator je inhalator, ki je namenjen za zdravljenje astme, KOPB in drugih dihalnih bolezni.
Brezplačna poštnina!
Cena: 70,40 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Izborfrei inhalator

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Dr. Frei Turbo Car kompresorski inhalator je inhalator, ki je namenjen za zdravljenje astme, KOPB in drugih dihalnih bolezni, za katere je primerno aerosolno zdravljenje. Aerosoli enostavno in hitro dosežejo zgornje in spodnje dihalne poti.

Tehnologija APS (Adjustable Particle Size oz. tehnologija prilagajanja velikosti delcev) omogoča ustvarjanje različnih velikost delcev za učinkovito zdravljenje zgornjih in spodnjih dihalnih poti. Komplet vsebuje tudi nastavek za izpiranje nosu. Izpiranje nosu je zelo učinkovito za zdravljenje prehlada, alergije, vnetja sinusov in kroničnega rinitisa. Za zdravljenje omenjenih bolezni se uporabljajo fiziološke raztopine in zdravila. Z izpiranjem nosu odstranimo sluz, prah, trdovratne snovi in očistimo nosno votlino.

• Napravo uporabljajte le kot inhalator za terapevtske namene. Vrsto zdravila, način in čas odmerjanja mora določiti zdravnik. Napravo namestite in nastavite skladno z navodili v tem priročniku in samo za namene, ki jih je določil proizvajalec.

• Ta naprava ni primerna za uporabo z vnetljivimi anestetičnimi mešanicami, ki vsebujejo zrak, kisik ali dušikov protoksid.

• Viri elektromagnetnega sevanja, npr. televizija, radio itd., lahko vplivajo na delovanje naprave. V tem primeru napravo premaknite na mesto, kjer teh motenj ni, ali pa napravo priključite na drugo vtičnico.

• Ne uporabljajte podaljševalnih kablov ali adapterjev. Priporočljivo je, da napajalni kabel ni položen na tla, da preprečite nevarno pregrevanje. Kabel ne sme priti v stik z vročimi površinami.

• Napravo po uporabi in pred čiščenjem vedno izključite iz glavnega vira napajanja.

• Če naprava po nesreči pade v vodo, se je ne dotikajte. Nemudoma jo izključite iz napajanja in je ne uporabljajte več. Obrnite se na eno od pooblaščenih servisnih služb.

• Naprave ne uporabljajte z mokrimi rokami.

• Na hladilni rešetki ne sme biti ovir.

• Med uporabo se prepričajte, da je enota nameščena na ravni in stabilni podlagi, da preprečite razlitje.

• Naprave ne uporabljajte, ko bolnik spi.

• Za vsa servisna popravila se obrnite na servisno službo. Opreme ne odpirajte. Če naprava ne deluje pravilno, jo izklopite in preglejte uporabniški priročnik (preglejte dodatni kontrolni seznam).

• Embalažni material (plastične vrečke, kartonaste škatle itd.) hranite izven dosega otrok, da preprečite nevarnosti.

• Dodatno opremo hranite izven dosega otrok. Otroci in ljudje z omejenimi fizičnimi in duševnimi zmožnostmi lahko napravo uporabljajo le pod nadzorom odrasle osebe, ki se je seznanila s tem uporabniškim priročnikom. Posodico za zdravilo hranite izven dosega otrok, mlajših od 36 mesecev, saj vsebuje majhne delce, ki jih otrok lahko zaužije.

• Ko naprave ne uporabljate, jo vedno izključite iz napajanja.

• Priporočljiva je uporaba enega osebnega sklopa opreme.

• Po koncu terapije morate odstraniti vse farmacevtske ostanke iz posodice za zdravilo in/ali opreme.

• Napravo očistite in/ali vzdržujte po tem, ko ste jo izklopili in izključili iz vtičnice.

• Naprave ne vlecite za kabel.

• To je medicinski pripomoček za domačo uporabo in se ne sme uporabljati na podlagi zdravstvenega recepta. Naprava se lahko uporablja skladno z navodili v tem priročniku. Pred uporabo in vzdrževanjem enote morajo bolniki prebrati in razumeti informacije v tem priročniku. V primeru vprašanj se obrnite na trgovca ali servisno službo.

• Če vtič ne ustreza vaši vtičnici, se obrnite na usposobljenega tehnika, ki bo vtič zamenjal. Ne uporabljajte adapterjev, različnih vtičnic in/ali podaljševalnih kablov.

• Ne ovirajte dovoda za zrak.

• Napravo namestite skladno z navodili za uporabo, kot jih je navedel proizvajalec. Nepravilna namestitev in/ali nepravilna uporaba lahko povzročita poškodbe ljudi, živali ali materialno škodo. Proizvajalec v tem primeru ne odgovarja za škodo.

• Naprave ne uporabljajte med tuširanjem ali kopanjem.

• Naprave ne izpostavljajte prahu (ki lahko zamaši hladilno rešetko), vročini (ki lahko deformira ohišje), sončni svetlobi ali drugim vremenskim pogojem, ki lahko vplivajo na varnost delovanja naprave.

• Naprave ne uporabljajte v bližini morebitnih virov motenj (npr. virov toplote, kot so kamini, električni ali plinski grelniki; virov pare, kot so greniki vode, virov elektromagnetnega sevanja, npr. mikrovalovne pečice in naprave WiFi).

• Napravo hranite proč od domačih živalih, ki lahko onesnažijo površino, ki pride v stik z bolnikom, ovirajo prezračevalno rešetko in na splošno lahko ovirajo ustrezno delovanje naprave.

• Naprava ustvarja stisnjen zrak. Sekundarne posledice lahko povzročijo preobčutljivost za uporabljeno zdravilo.

Priloge

Ali ste vedeli

Capoeira

Capoeira
Capoeira je igrivo tekmovanje v plesu zobrednimi elementi, ki se jih izvaja v krogu glasbenikov in igralcev capoeira. Znotraj tega brazilskega plesnega tekmovanja se prepletajo glasba, ples, igra in tekma.

Capoeira je izraz posameznikovega življenjskega sloga, ki so ga razvili sužnji pred približno 300 leti. Ta plesno-tekmovalni šport danes uresničuje okoli pet milijonov ljudi v Braziliji, vedno večjo priljubljenost pa dosega tudi pri nas.

Pravzaprav bolj igra kot tekmovanje predstavlja capoeira možnost za vse, ki ne marajo bolečin, vendar pa jim je kljub temu ljuba dinamična energija pri tekmovalnih športih.

Harmonična kombinacija samoobrambe, akrobacij, ritmičnega plesa, igre in glasbe krepi pozornost, hitrost, sposobnost odziva nja, občutek za ritem; pri vztrajni vadbi in izpopolnjevanju tehnike lahko preide v življenjsko filozofijo.

Poleg napeva capoeiristov za ritmično spremljavo skrbijo tradicionalna glasbila, kot so kongo in ročni bobni. Vadbo capoeire ponujajo nekateri plesni stud ii in studii fitnesa, obremenjuje pa celotno telo, saj se krepijo vse mišične skupine. V ospredju sta torej obvladovanje telesa in veselje do plesa.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Astma in nosečnost!

Vprašanje: Stara sem 25 let in bi v bližnji prihodnosti rada zanosila. Že od otroštva pa se spopadam z astmo. Jemljem zdravila z glukokortikoidom, ob poslabšanju Ventolin. Že ob manjšem naporu mi piska v pljučih, zato morebitna opustitev zdravil... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Izborfrei inhalator

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.