Dr. Frei Turbo Mini kompresorski inhalator, 1 set

<strong>Dr. Frei Turbo Mini kompresorski inhalator je namenjen za zdravljenje astme, KOPB in drugih dihalnih bolezni, za katere je primerno aerosolno zdravljenje. </strong> Dr. Frei Turbo Mini kompresorski inhalator je namenjen za zdravljenje astme, KOPB in drugih dihalnih bolezni, za katere je primerno aerosolno zdravljenje.
927007 3362
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

Dr. Frei Turbo Mini kompresorski inhalator

Prepričani smo, da boste zadovoljni z visoko kakovostjo in zanesljivostjo te naprave in boste tako postali redni uporabnik izdelkov švicarske blagovne znamke Dr. Frei. Inhalator je namenjen za zdravljenje astme, KOPB in drugih dihalnih bolezni, za katere je primerno aerosolno zdravljenje. Aerosoli enostavno in hitro dosežejo zgornje in spodnje dihalne poti.

Kaj je kompresorski inhalator Dr. Frei Turbo Mini in kako deluje?

Sistem kompresorskega inhalatorja je naprava, ki utekočinjeno zdravilo s pomočjo stisnjenega zraka spreminja v fine aerosolne delce. Aerosol vsebuje večje in manjše delce. Med dihanjem se večji delci zaradi gravitacije nabirajo na stenah zgornjih dihalnih poti, medtem ko imajo manjši delci zadosti časa, da dosežejo spodnje bronhialno vejevje. Tako zdravilo doseže vse dele bolnikovih dihal, tudi najmanjše bronhije in pljučne mešičke, ter tako prehaja v žile na stenah pljučnih mešičkov v primeru večjih odmerkov zdravila, pri čemer se neželeni stranski učinki skorajda ne pojavljajo.

Čemu je namenjeno inhalacijsko zdravljenje?

Inhalacijski sistemi so namenjeni bolnikom kot podporna terapija pri naslednjih boleznih:
• akutne bolezni dihal,
• obstruktivna pljučna bolezen,
• kronične vnetne bolezni dihal, npr. kronični bronhitis, bronhialna astma (kronična in nestabilna astma, poslabšanje astme), kronični faringitis,
• okužbe dihalni poti,
• abnormalne izločke in bronhialne izločke,
• različne vrste kašlja.

Kakšne so prednosti inhalacijskega zdravljenja?

Inhalacijsko zdravljenje omogoča hitro delovanje zdravil na vnetnih območjih, kar povečuje učinek zdravljenja in zmanjšuje tveganje nastanka stranskih učinkov za druge organe. Nebulizacija je najbolj enostaven način inhalacijskega zdravljenja, glede namenske uporabe zdravila pa je prav tako najbolj varčen način zdravljenja. Aerosolno zdravljenje s pomočjo nebulizatorskih sistemov se lahko uporablja pri otrocih, starostnikih in slabotnih bolnikih.

Izvajanje zdravljena z Dr. Frei Turbo Mini

Inhalator je medicinski pripomoček razreda IIa, ki spreminja utekočinjeno zdravilo v hlape za namene neposrednega vdihavanja. Naprava razprši zdravilo v suspenziji in raztopini. Olja in/ali zdravila v pastah lahko zmanjšajo terapevtski učinek.

Naprava NI nebulizator za esencialna olja. Ne uporabljajte alkoholnih raztopin. Posodica za zdravilo in vsa dodatna oprema NI sterilizirana.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Astma in nosečnost!

Vprašanje: Stara sem 25 let in bi v bližnji prihodnosti rada zanosila. Že od otroštva pa se spopadam z astmo. Jemljem zdravila z glukokortikoidom, ob poslabšanju Ventolin. Že ob manjšem...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Alpinizem

Alpinizem
Pod pojmom alpinizem razumemo z vrvjo varovano in nevarovano vpenjanje v skale bodisi v skupini bodisi posamezno.

Vzpenjanje v gore predstavlja od srednje visoko do visoko zahtevnost za ljudi, saj zadeva tako fizične kot psihične lastnosti posameznika. Pri alpinizmu so potrebni primerno vodstvo, oprema in izkušnje. Zato strokovnjaki priporočajo, da se gore spoznava v spremstvu gorskega vodnika, ki dobro pozna poti. Zadostna zmogljivost in moč sta predpogoja za alpinizem.

Višji vrhovi in težje poti povečujejo zahtevnost; slabe predpriprave in vremenske ujme lahko povzročijo napetost in stres.

Če ste novinec, začnite lažje ture, pri težjih poteh pa si priskrbite gorskega vodnika.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Dr. Frei Dr. Frei
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov