x
Vse kategorije
Echinaforce Pro topli napitek, 100 mL
Echinaforce Pro topli napitek, 100 mL
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Echinaforce Pro topli napitek, 100 mL

Proizvajalec: A.Vogel
Echinaforce Pro je oblika zdravila Echinaforce, primerna za pripravo toplega napitka. Namenjen je predvsem zdravljenju akutne faze pri prehladu oziroma sorodnih okužb dihal.
Cena: 9,75 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo
Vsebujeameriški slamnik, echinacea

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Echinaforce Pro topli napitek, 100 mL

Echinaforce Pro je oblika zdravila Echinaforce, primerna za pripravo toplega napitka. Namenjen je predvsem zdravljenju akutne faze pri prehladu oziroma sorodnih okužb dihal. Gre za peroralno raztopino z nekolilko drugačno sestavo od ostalih oblik zdravila  Echinaforce.

1 odmerek Echinaforce Pro ustreza 5 mL raztopine/peroralne tekočine.

1 odmerek Echinaforce Pro vsebuje

1140 mg tekočega ekstrakta zeli sveže škrlatne Echinaceje (Echinacea Purpurea)
in
60 mg tekočega ekstrakta korenine sveže škrlatne Echinaceje, ki je ekološko pridobljena.

Uporaba svežih rastlin v farmacevtskem postopku je ključna značilnost A.Fogel zdravil.
A.Fogel je ugotavljal, da taka zdravila delujejo bolje, kot tista iz posušenih rastlin - kar je pri sušenju enkrat izgubljeno, je žal izgubljeno.

Topli napitek ne vsebuje alkohola, posebnost te oblike Echinaforce-a je dodan sok črnega bezga, ta mu da značilen vonj ter odličen okus.

Nekateri učinki zdravila Echinaforce Pro topli napitek

- za kar 62 % zmanjša jakost simptomov prehlada in v povprečju za 1,5 dneva skrajša prehlad
(to se morda ne sliši veliko, a nam občutno olajša in pospeši zdravljenje).

- podpora imunskemu sistemu: v fazi okrevanja je ta vloga Echinaforce Pro napitka izrednega pomena. Echinaforce Pro topli napitek poveča pomembne imunske mediatorje pri osebah s šibkejšim imunskim sistemom
(celoten učinek imunskega sistema je več kot le učinkovito zdravljenje imunskega sistema in zdravljenja simptomov, občasno nam poveča še imunsko odpornost in tako smo ob preboleni virozi bolj odporni, kot če bi zdravili le simptome - redkeje ponovno zbolimo.

Za koga je Echinaforce Pro topli napitek primeren?

Kadar je stanje obolenja akutno, z izraženimi simptomi prehlada. Obbičajno ga v tem primeru uporabljamo do 10 dni, prvi učinek pa sledi že po 1 ali celo dveh odmerkih.

Za preprečevanje ga uporablamo dlje in sicer do 8 tednov.

Echinaforce Pro topli napitek je primeren za otroke od 4. leta starosti dalje.

Poudarek ob uporabi Echinaforce Pro topli napitek

Ko se prične prehlad z značilnimi simptomi: ko nas pirčne mrazeti, je topel napitek zelo dobrodošel načinterapije. Ne le, da nas dodatno greje in s tem popijemo v času okrevanja več potrebne tekočine, tudi za kašelj je topla tekočina dobrodošla. Požiralnik in sapnik sta blizu in topli napitek nam tako segreje oboje.

Echinaforce Pro topli napitek ne zaostaja v hitrosti delovanja v primerjavi z nekaterimi kemično sinteznimi zdravili, kot npr . Tamiflu (raziskava objavljena pred kratkim). Tudi zato je njegova uporaba pri akutnih stanjih smiselna. Prav tako sej je izkazalo, da je pri jemanju Echinaforce Pro toplega napitka manj stranskih učinkov.

Pakiranje Echinaforce Pro topli napitek zadostuje za 7 do 20 dni redne uporabe. Pomembno je, da se izdelek po prvi uporabi hrani v hladilniku in se porabi v 30 dnevih.

Odmerjanje in priprava zdravila Echinaforce Pro topli napitek

Odmerjanje je verjetno ena glavnih oblik tega zdravila, saj je le-to enako kot pri priljubljenem zdravilu Echinaforce Duo.

Otroci med 4 in 12 let: odmerite 1-2 krat na dan po 5 mL (pakiranje v tem primeru zadošča za 10 do 20 dni).

Odrasli in mladostniki, nad 12 let: izdelek se vzame 2 do 3 krat dnevno - v tem primeru pa zdravilo zadošča za 7 do 10 dni, kar je ravno prav za akutno fazo.

Pomembno je, da ekstrakt Echinaforce Pro zmešate s toplo vodo ali skodelico čaja in to popijete kot topli napitek.

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priloge

Ali ste vedeli

Kašelj

Kašelj je glasna prena peta sprostitev zraka iz pljuč in predstavlja zaščitni mehanizem, s katerim dihala odstranjujejo izločke in dražeče snovi. Kašelj je refleksni odgovor na vz dražene receptorje, ki se nahajajo na končičih senzoričnih vej nekaterih možganskih živcev v epiteliju zgornjih in spodnjih dihalnih poti. Izven dihal se receptorji nahajajo tudi v osrčniku, požiralniku, preponi in v želodcu. Sporočilo iz vzdraženih receptorjev potuje v center za kašelj, ki se nahaja v možganih, od tam pa v mišice, ki sodelujejo pri kašlju.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Echinaforce kapljice, 100 mL

10,97 €

Bio C tablete, 40 tablet

8,50 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo
Vsebujeameriški slamnik, echinacea

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.