Ecocid S prašek, 50, 1000 ali 2500 g

Vsestransko visoko aktivno razkužilo s širokim spektrom delovanja.

2000 2000

Ocene in mnenja

Opis

Pozor: varnostni list je dosegljiv na sledeči povezavi >> !

Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo!
Nevarne lastnosti izdelka si oglejte v varnostnem listu v poglavju 2, v točki 2.2 Elementi etikete ali v poglavju 15 Zakonsko predpisani podatki.

Sestava

Aktivna učinkovina v Ecocidu S je kalijev peroksimonosulfat, učinkovitost izdelka pa povečujejo dodane površinsko aktivne snovi, organske kisline in anorganski pufrski sistem.

Področje uporabe

Ecocid S je vsestransko visoko aktivno razkužilo s širokim spektrom virucidnega, baktericidnega in fungicidnega delovanja.

Zaradi velike varnosti in širokega biocidnega delovanja je njegova uporaba vsestranska.

Veterinarske ustanove (veterinarske postaje, ambulante in laboratoriji). Razkuževanje površin, opreme, posode, predmetov iz stekla, instrumentov ipd., kjer je potrebno varno in učinkovito uničiti vse viruse, po Gramu pozitivne in po Gramu negativne bakterije in glivice.

Prostori za namestitev živali. Razkuževanje vseh površin in opreme v prostorih za pripravo hrane, hlevih, pasjih utah, kunčnikih, kletkah, panjih in drugih prostorih za nastanitev živali.

Ostala področja uporabe

Razkuževanje prevoznih sredstev, klavnic, površin in prostorov na živinskih sejmiščih, prostorov za predelavo in shranjevanje hrane, opreme in površin v gospodinjstvu.

Odmerki in način dajanja zdravila

Delovno raztopino Ecocida S uporabljamo kot razpršilo, meglo ali kopel za parklje in kot dezbariero. Za splošno razkuževanje predhodno očiščenih površin in opreme pripravimo 1-odstotno raztopino Ecocida S. Vsebino 50-g vrečke raztopimo v 5 l vode. Priporočamo mlačno vodo, ker se prašek v njej hitreje enakomerno raztopi. Kadar potrebujemo večjo količino razkužilne raztopine, uporabimo vsebino 1-kg vrečke, ki jo raztopimo v 100 l vode.

Namen uporabe Razredčitev Način uporabe

Končno razkuževanje

1 : 100
(1%)

Delovno raztopino nanesemo na predhodno očiščene površine z nizkotlačno napravo za razprševanje ali s kakšnim drugim mehanskim razpršilcem v odmerku 300 ml/m 2 . Po 30 do 60 minutah, oz ko se površine posušijo, ponovno naselimo živali.

Čiščenje in razkuževanje opreme
na farmah, v valilnicah, v objektih za pripravo krme

1 : 200 – 1 : 33
(0,5 % do 3%)
odvisno od stopnje onesnaženosti

Opremo očistimo in razkužimo z delovno raztopino, ki jo nanašamo z nizkotlačno napravo za razkuževanje ali s kakšnim drugim mehanskim razpršilcem v odmerku 300 ml/m 2 . Po 15 do 60 minutah, odvisno od stopnje onesnaženja, jih speremo s čisto vodo.

Razkuževanje sistemov
za pitno vodo
Končno čiščenje in razkuževanje


Neprekinjeno razkuževanje vode za napajanje1 : 200
(0,5 %)


1 : 1000
(0,1 %)Z delovno raztopino napolnimo vodni zbiralnik in napajalni sistem. Po 60 minutah sistem temeljito speremo s čisto vodo

V vodni zbiralnik zamešamo ustrezno količino Ecocida S ali pripravimo ustrezno količino delovne raztopine, ki jo nalijemo v avtomatski odmernik.

Dezbariera za vozila in obutev ter kopel za razkuževanje parkljev

1 : 100
(1 %)

Dezbariero in kopel za parklje uporabljamo 4 dni oz. dokler ni preveč onesnažena.

Razkuževanje zraka
Razprševanje po zraku za zmanjšanje navzkrižnih infekcij ob izbruhu bolezni (posebej ob boleznih dihal)

Hladno zamegljevanje

 

 Toplotno zamegljevanje


1 : 200
(0,5 %)

 1 : 100
(1 %)

 1 : 25
(4 %)


Razkužujemo s tlačno napravo, ki omogoča zelo fino razprševanje ali z nahrbtim razprševalcem v odmerku 1 l/10 m 2 površine tal.Z mehanskim zamegljevalcem zameglimo prazen prostor (hlev) v odmerku 1 l/10 m 2 površine tal in pustimo, da učinkuje 30 minut. Preden ponovno naselimo živali, prostor prezračujemo 30 do 60 minut.


Najprej pripravimo raztopino povečevalca zameglevanja z vodo v razmerju 15:85 v korist vode. V tako pripravljeno raztopino dodamo Ecocid S. S toplotnim zamegljevalcem zameglimo prostor (hlev) v odmerku 1 l/40 m 2 površine tal in pustimo da učinkuje 30 do 60 minut. Preden ponovno naselimo živali, prostor prezračujemo 30 do 60 minut.

Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite navodila in podatke o izdelku.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Rane

Kateri so načini zdravljenja osebe, ki ima rano?
• Oskrba rane s čiščenjem in prevezo, dajanjem oblog za rane, vlaženje rane s tekočinami (obkladki), ki ne potrebuje kirurške oskrbe,

• kirurška oskrba rane,

• protimikrobno zdravljenje okužene rane, protimikrobna zaščita rane,

• cepljenje/a,

• hiperbarična komora (zdravljene s kisikom).
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Krka Krka
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja