Elemental 028 Extra napitek z okusom pomaranča ananas, 250 mL

Elemental 028 Extra Liquid napitek je zelo okusen ter pokriva prehranske potrebe organizma z mešanico bistvenih amino kislin. Elemental 028 Extra Liquid napitek je zelo okusen ter pokriva prehranske potrebe organizma z mešanico bistvenih amino kislin.
16558 16558

Ocene in mnenja

Opis

Živila za posebne zdravstvene namene

Elemental 028 Extra Liquid je zelo okusen napitek, ki vsebuje vse potrebne prehranske snovi, ki sestojijo iz mešanice amino kislin, ogljikovih hidratov, maščob, vitaminov, mineralov, elementov v sledeh in arom s sladkorji in sladili.

Indikacije:

Elemental 028 Extra Liquid se lahko uporablja pri otrocih, starejših od 5 let in odraslih, kot edini vir prehrane (ali kot dodatna hranilo od prvega leta starosti) za prehrano pri:

1. Crohnovi bolezni,
2.  regionalnem enteritisu,
3. trebušnih krčih,
4. diareji,
5. kroničnih vnetnih črevesnih boleznih.

Uporaba:
Elemental 028 Extra Liquid napitek lahko uživate kot ohlajeno pijačo. Po potrebi jo lahko redčite z vodo.

Varnostni ukrepi:
* Uporaba pod zdravniškim nadzorom.
* Ni za parenteralno uporabo.
* Ni primeren za dojenčke.

Shranjujte na hladnem in suhem prostoru. Po odprtju hranite v hladilniku in uporabite v 24 urah.

Vsebina:

Elemental 028 Extra Liquid je na voljo v embalaži po 18 x 250 ml.

Na voljo v okusih grenivke, pomaranče in ananasa ter poletnega sadja.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za dolgo življenje - težave s srcem

Uporabljajte olivno olje Zdaj že veste, da ta maščoba lahko zmanjšuje tveganje za bolezni srca. Zdaj pa vemo, da se lahko z njo izognemo tudi raku. Konec leta 2006 so raziskovalci iz petih evropskih držav sklenili, da je lahko že samo uporaba olivnega olja pomemben dejavnik za različno stopnjo raka med južnimi in severnimi Evropejci. Pri prostovoljcih, ki so tri tedne vsak
dan zaužili približno 1,4 skodelice olivnega olja, so spremljali marker za oksidativno škodo. Na začetku raziskave so marker odkrili v približno enako visoki stopnji med severni mi in južnimi Evropejci. Ob koncu raziskave pa se je raven tega markerja pri severnih Evropejcih znatno znižala. Raziskovalci še niso prepričani, katera antioksidantna snov v olivnem olju je odgovorna za koristi, vendar jo iščejo še naprej.

Uživajte dodatke vitamina D in ulovite nekaj sončnih žarkov

Več študij ugotavlja, da vitamin v sončnih žarkih zmanjšuje tveganje za številne vrste raka. Vitamin D lahko sicer dobimo iz dodatkov in hrane, vendar je potrebna sončna svetloba, da se ta vitamin, ki se zbira v koži, aktivira.

V neki študiji so raziskovalci štiri leta spremljali 1179 žensk po menopavzi. Polovica jih je jemala samo 1400 do 1500 mg kalcija, polovica paje poleg kalcija jemala še 1100 internacionalnih enot (JE) vitamina D. Pri tistih, ki so dobivale dodatek kalcija in vitamin D, je bilo v štirih letih raziskave za 30 odstotkov nižje tveganje za razvoj vseh vrst raka kot pri tistih, ki so dobivale samo kalcij.
Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Neopredeljen Neopredeljen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja