Enemon instant pšenični otrobi, 500 g

Instant pšenični otrobi so dietetični izdelek, ki predstavlja odličen vir prehranskih vlaknin, ki jih potrebuje prebava. Instant pšenični otrobi so dietetični izdelek, ki predstavlja odličen vir prehranskih vlaknin, ki jih potrebuje prebava.
483923 19321

Ocene in mnenja

Opis

Živilo za posebne prehranske namene

Istant pšenični otrobi:

- varovalna prehrana,
- dietetično prehransko dopolnilo,
- vir prehranskih vlaknin,
- za dobro prebavo.

Priporočamo:

pri shujševalnih dietah,
pri sladkorni bolezni,
pri povišanih lipidih v krvi,
pri zaprtju.

Uporaba:

priporočena količina vlaknine je 30g otrobov na dan. Uživate jih lahko samostojno, z mlekom, vodo, sokom ali s katero drugo tekočino v okviru mešane prehrane, lahko pa so dodatek pri pripravi kruha, keksov, omak in podobno.

Opozorilo:

otrobi nabreknejo in vežejo veliko vode je s porcijo otrobov potrebno zaužiti vsaj 2-3 dl tekočine.

Jata Emona:

Slovenska znamka za Enemon in Diemon dietno prehrano ter instant pšenične otrobe.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za dolgo življenje

Mati narava je skrila pravi zdravstveni zaklad antioksidantov za boj proti boleznim v sadje, zelenjavo, žita in celo začimbe. Te koristne snovi pomagajo celicam preprečevati škodo zaradi molekul, imenovanih prosti radikali - in lahko zmanjšajo tveganje za bolezni srca, raka in na desetine s starostjo povezanih zdravstvenih težav. Do pred kratkim strokovnjaki niso vedeli, v kateri hrani je največ antioksidantov.

Ko so raziskovalci iz Centra za prehrano otrok v Little Rocku vArkansasu analizirali količino antioksidantov v več kot sto različnih vrstah hrane, so naleteli na presenečenje: najboljši so fižol in jagodičje.
Nekoč je bilo uživanje visokovlakninske hrane popolnoma naravno, ker smo jedli predvsem nepredelano hrano. Potem pa je vzpon živilskopredelovalne industrije vse bolj umikal vlakni ne iz naše prehrane. Kar se je zgodilo nato, je bilo celo še slabše. Ko so proizvajalci spoznali potrebo po vlakninah, so uvedli nove vrste visokovlakninskih zdravih živil, ki pa so bila vse prej kot okusna - žita z otrobi so puščala občutek, kot da jeste jedi z zrnci peska. Zato so se ljudje v skrbi za zdravje zatekli k drugi alternativi, ki pa prav tako ni bila okusna: lepljive vlakninske prehranske dodatke so zmešali z vodo in kar najhitreje pogoltnili.

Ni čudno, da zato pojem »visokovlakninske« hrane pri mnogih vzbuja odpor. Vendar brez trahu.
Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Jata Emona Jata Emona
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov