Enemon pšenični otrobi z ajdo, 330 g

<strong>Enemon pšenični otrobi z ajdo so ekstrudiran pšenični&nbsp; izdelek&nbsp; z visoko vsebnostjo prehranske vlaknine.</strong> Enemon pšenični otrobi z ajdo so ekstrudiran pšenični  izdelek  z visoko vsebnostjo prehranske vlaknine.
949957 27801

Ocene in mnenja

Opis

Živilo za posebne prehranske namene

Enemon pšenični otrobi z ajdo so ekstrudiran pšenični  izdelek  z visoko vsebnostjo prehranske vlaknine. Prehranska vlaknina so ogljikovi hidrati, ki se ne morejo prebaviti s človeku lastnimi prebavnimi encimi. Prav zato imajo poseben fiziološki in zdravstveni pomen.


Dnevna priporočena količina prehranske vlaknine je 30g .
Prisotna ajda slovenskega izvora daje izdelku značilen okus in pripomore k njegovi hrustljavi teksturi.

Izdelek Enemon odlikujejo

• Naravno visoka vsebnost prehranske vlaknine
• Visoka vsebnost beljakovin
• Visoka vsebnost magnezija
• Vir vitaminov skupine B

Sestavine Enemon otrobov

pšenični otrobi (79 %), ajdova moka (20 %), kislina: citronska kislina, antioksidant: butilhidroksianizol (BHA).

Prehranska vlaknina iz pšeničnih otrobov prispeva k pospeševanju prehajanja črevesne vsebine . Navedeni učinek se doseže z dnevnim vnosom 10g prehranske vlaknine iz pšeničnih otrobov.

Način uporabe Enemon otrobov

Uporaba Enemon pšeničnih otrobov z ajdo  je enostavna in večnamenska. Priporočamo zaužitje 30 g otrobov z ajdo na dan. S to količino pokrijete 30 % dnevnih potreb po prehranski vlaknini. To količino je dobro razporediti na več obrokov. Ena zvrhana jedilna žlica Enemon otrobov z ajdo je 10 g, to je 3 g prehranske vlaknine. Otrobe z ajdo lahko uživate samostojno, kot pripravljen obrok z mlekom ali jogurtom v okviru zdrave mešane prehrane, ali kot funkcionalni dodatek pri pripravi jedi (kruha, keksov, slaščic , sladic…..). Priporočamo, da jih zaužijete razmočene v najmanj 0,5 dL tekočine. Ker otrobi nabreknejo in vežejo veliko vode, je pomembno zaužiti otrobe z zadostno količino tekočine. Dnevno je priporočljivo zaužiti 2-3 L vode.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Jata Emona Jata Emona
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja