x
Vse kategorije
Ensure plus jagoda, 220 mL
Ensure plus jagoda, 220 mL
Oceni izdelek in zasluži
5.0 1

Ensure plus jagoda, 220 mL

Proizvajalec: Abott
Popolna, uravnotežena, visokokalorična in visokobeljakovinska tekoča hrana.
Cena: 2,56 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Okusjagoda
Tip izdelkaPrehrana

Ocene in mnenja

Sonja | 23. 01. 2020 19:48
Ensure plus okus Jagoda
Po operaciji požiralnika sem imela velike težave s požiranjem hrane. Zdravniki so mi predpisali pasirano hrano, vendar je bilo požiranje boleče in zato sem izgubljala težo  Prijateljica mi je predlagala, naj poskusim z napitki Ensure plus. Tako sem naročila vse okuse, ki jih prodaja MojaLekarna (vanilija, čokolada in banana). Reči moram, da sem kmalu ponovila naročilo (tokrat brez okusa banana, ki mi ni bil najbolj všeč). Napitki so resnično dobri in počasi pridobivam na teži. Toplo priporočam vsem, ki imate težave pri požiranju goste oz. trde hrane.

Opis

Živilo za posebne prehranske namene

Visokokalorična in visokobeljakovinska hrana.

Priporočljivo pri

    * podhranjenih bolnikih,
    * bolnikih s povečanimi potrebami po energiji, beljakovinah ali obojem,
    * motnjah požiranja,
    * zmanjšanem apetitu,
    * pripravah na operativne posege ali okrevanju po njih,
    * okrevanju po boleznih,
    * osebah, ki imajo povečane energetske potrebe (športniki).

Lastnosti

    * je popolna, uravnotežena, visokokalorična in visokobeljakovinska tekoča hrana,
   * vsebuje 20% priporočenega dnevnega vnosa visokokakovostnih beljakovinin zato pomaga pri gradnji in obnovi tkiv in povečanju telesne mase,
    * Ensure plus je priporočljiv za doseganje ali ohranjanje idealne telesne mase,
    * ne vsebuje glutena, laktoza je prisotna v sledovih.

Sestava

    * beljakovine 16,7%,
    * ogljikovi hidrati 53,8%,
    * maščobe 29,5%,
    * energijska vrednost 1,5 kcal / ml,
    * embalaža hrane tetrapak z 220 ml hrane.

Odmerjanje

    * kot dodatek k redni hrani: 2 do 3 na dan,
    * kot edini vir hrane: glede na kalorijske potrebe,
    * pitje per os ali s pomočjo sonde,
    * ni namenjen otrokom do 1. leta starosti (previdnost pri otrocih do 4. leta),
    * ni za parentaralno (intravensko) uporabo.

PREHRANA

Izdelek spada v segment prehrane. Ali ima prehrana blagodejen učinek na organizem? Vsekakor, odgovor je pritrdilen. Kako deluje posamičen tip prehrane včasih zaradi vseh zakonov in uredb ne smemo zapisati natančneje, čeravno bi si želeli - v veliko pomoč pa vam bo posledično sledeča stran.

Klikni in preveri!

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Pljučnica

Odločitve s pomočjo zdravnika
Zdravila. Odvisno od mikrobov, ki povzročijo pljučnico, so tudi zdravila različna. Mikrob lahko določimo s pomočjo pravilno izkašljanega sekreta. Dokler rezultata ni na razpolago, se pljučnico zdravi s pomočjo antibiotikov, saj so najverjetnejši povzročitelji pljučnice bakterije. Ko pa se povzročitelja spozna, se začne zelo usmerjeno zdravljenje. Terapija z antibiotiki traja v večini primerov od enega do dva tedna. Obvezno se je držati od zdravnika predpisane dobe jemanja. Kdor prekmalu neha jemati zdravila, na primer zato, ker so se simptomi že izboljšali, tvega ponovno obolenje. V primeru tega pa je potek bolezni lahko veliko hujši, kot je bil pri prvotni pljučnici.

Če se izkaže, da je do vnetja prišlo zaradi virusa, se bo v izjemnih primerih lahko predpisal antibiotik (če je ta oseba zelo imunsko oslabljena). To se naredi z namenom, da se prepreči morebitna nadaljnja bakterijska infekcija.

Pri močnem oslovskem kašlju ali pri zelo slabem stanju dihalnih poti se lahko uporabi sredstva za izkašljevanje. Ali so ta sredstva v posameznih primerih smiselna, se določi šele na podlagi posveta z zdravnikom. Bilo bi zelo nespametno istočasno jemati sredstvo, ki pomaga izločati sluz, in sredstvo, ki umirja kašelj; saj se bi lahko sluz sproščeno izkašljalo, če pa jemljemo še sredstvo proti kašlju, sluz zastaja v pljučih.

Pri težavah z dihanjem, ki nastanejo zaradi zakrčenih mišic v dihalnih poteh, so nam lahko v veliko pomoč tako imenovani bronhodilatatorji, ki razširijo bronhije in s tem olajšajo dihanje.

Hospitalizacija (bivanje v bolnišnici) v primeru normalnega poteka pljučnice v večini primerov ni potrebna. V približno dveh do treh tednih se bolezen preboli, pri starejših ljudeh pa lahko zdravljenje traja nekoliko dlje.

V težjih primerih, kadar je treba zdravila s pomočjo infuzije dovajati v krvni obtok ali pri zdravljenju komplikacij, se je nujno treba zdraviti v bolnišnici.

Med sedmim in devetim dnem bolezni lahko zaradi pretiranega znojenja pride do kritičnega padca vročine, kar se imenuje kriza. Srčno-žilni sistem je v tem času deležen enormne obremenitve, ki je smrtno nevarna. V takem primeru je nujno treba poiskati zdravnika in se takoj odpraviti v bolnišnico!
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Ensure, Prosure ter Nutricomb - razlike!

Vprašanje: zanima me razlika med prosure, ensure in nutricom, uporabljala sem jih pred časom za tasta, sedaj je zbolela mama in v bolnici ji je zdravnik predpisal prosure, osebna zdravnica pa ne ve če ji lahko napiše recept, ker naj bi 1/3 plačala... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Ensure plus vanilija, 220 mL

2,56 €

Ensure plus banana, 220 mL

3,93 €

Ensure plus čokolada, 220 mL

2,56 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Okusjagoda
Tip izdelkaPrehrana

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.