x
Vse kategorije
Equa ekološka steklenica z odtenkom/motivom Elephant, 0.6 L
Equa ekološka steklenica z odtenkom/motivom Elephant, 0.6 L
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Equa ekološka steklenica z odtenkom/motivom Elephant, 0.6 L

Proizvajalec: Equa
Equa je steklenička, ki ne vsebuje BPA in je namenjena večkratni uporabi.
Cena: 9,91 €
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Opis

Equa steklenička je primerna  za vsakodnevno uporabo doma, v pisarni, pri športu ali na poti saj je lahka in enostavna za uporabo.

Equa steklenička je narejena iz ekološko neoporečnega, zdravju prijaznega in kakovostnega materiala Eastman Tritan, ki ne vsebuje škodljivega Bisfenola A (BPA).

Lastnosti:

BPA je kemijska spojina, ki jo najdemo v navadnih plastenkah za enkratno uporabo in lahko reagira z vsebino plastenke. Ob zaužitju ogroža naše zdravje in lahko povzroča zdravstvene težave. Certifikat “BPA free” dokazuje, da je Equa steklenička narejena iz materiala, ki ne reagira z vsebino stekleničke.

Equa je steklenička, ki ne vsebuje BPA in je namenjena večkratni uporabi:

- za tople in hladne napitke,
- lahko se pomiva v pomivalnem stroju.

Izdelana je iz kakovostnega materiala Eastman Tritan. Z nakupom Equa steklenice, darujete 10 % profita ekološkim organizacijam. Tako boste prispevali k ustvarjanju boljšega in čistejšega okolja, saj bomo z vašim prispevkom podpirali in organizirali različne ekološke akcije.

Steklenička je primerna tudi kot šejker za izdelke Ushakes.

Vsebina:

600 ml

Na voljo so tudi drugi motivi.

Priloge

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

KAJ LAHKO PRIČAKUJEMO?

Bolniki z začetno, blago obliko KOPB se lahko s takojšnjo opustitvijo kajenja izognejo hudi napreduj oči okvari pljučnega tkiva. Toda večina bolnikov težave žal opazi šele, koje bolezen že precej napredovala. Taki se morajo pogosto predčasno upokojiti, zaradi težkega dihanja ob najmanjših naporih pa se gibljejo le še po stanovanju. Čeprav približno tri četrtine ljudi preživi leto dni po potrditvi KOPB,jih dlje kot deset let živi manj kot dvajsetina.

KAKO GA ZDRAVIMO?

Okvara tkiva dihal, ki ga povzroči KOPB, je \ veliki meri nepopravljiva. z zdravili pa lahko ublažimo simptome bolezni.

• Zdravnik običajno predpiše pršilo, ki vsebuje bronhodilatator (zdravilo, ki razširi dihalne poti).

• Ob zelo napredovali bolezni lahko simptome lajšamo s trajnim zdravljenjem s kisikom na domu, kar zmanjša tudi težave, ki so posledica kroničnega srčnega popuščanja, Kisik bolniku dodajamo vsaj 15 ur dnevno in tako omilimo težko dihanje, zmanjšamo obremenitev srca.

Preiskava pljučne funkcije

Motnje v delovanju pljuč in morebitno zmanjšano prehodnost dihalnih poti ugotavljamo s spirometrijo, ki omogoča oceno hitrosti polnjenja in praznjenja pljuč, ter z merjenjem prostornine pljuč ob globokem vdihu in izdihu. Pri preiskavi za motnje v izmenjavi plinov v zraku z uporabo majhne količine ogljikovega monoksida, primešanega vdihanemu zraku, ocenimo prehajanje plina iz zraka vpljučnih rnešičkih v kri. S plinsko analizo arterijske krvi določimo količino kisika in drugih plinov v krvi.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.