Estado Puro Koralni Kalcij, 120 kapsul

Estado Puro Koralni kalcij je prehransko dopolnilo na osnovi morske korale v prahu, z visoko vsebnostjo kalcija ter obogateno z vitaminom D3 in magnezijem. Estado Puro Koralni kalcij je prehransko dopolnilo na osnovi morske korale v prahu, z visoko vsebnostjo kalcija ter obogateno z vitaminom D3 in magnezijem.
424587 32464

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Estado Puro Koralni kalcij je prehransko dopolnilo, ki ga sestavlja edinstvena skupina mineralov, razporejenih v enakem razmerju. Na osnovi morske korale v prahu, z visoko vsebnostjo kalcija, ter obogateno z vitaminom D3 in magnezijem.

Lastnosti prehranskega dopolnila s koralnim kalcijem

Izdelek vsebuje morsko algo v prahu, ki je pridobljena s površine fosiliziranega grebena Sango na otoku Okinava.

Vitamin D prispeva k normalni absorpciji kalcija in fosforja ter ohranjanju normalne ravni kalcija v krvi (On Hold Botanicals). Spodbuja delovanje mišic in imunskega sistema (On Hold Botanicals). Priporočljivo je, da vitamin D zaužijejo tudi športniki, vegani in vegetarijanci, ki jim tega vitamina v hrani primanjkuje.Vitamin D je pridobljen je iz lišajev Cladonia rangiferina. 

Kalcij ima vlogo energetsko donosne presnove ter regulacije celične delitve in diferenciacije (On Hold Botanicals). Nujno je potreben pri strjevanju krvi (On Hold Botanicals). Vpliva tudi na delovanje prebavnih encimov in vzdrževanje kosti in zob (On HOld Botanicals).

Magnezij ima pomembno vlogo pri zmanjševanju utrujenosti, saj vpliva na ravnovesje elektrolitov (On Hold Botanicals). Omogoča krčenje išic, vključno s srčno mišico ter vpliva na sintezo beljakovin (On Hold Botanicals). Je pomemben dejavnik pri presnovi in  omogoča normalno vzdrževanje kosti in zob (On Hold Botanicals).   

Sestavine prehranskega dodatka

  • morska korala v prahu (standardizirana na 34 % kalcija v obliki kalcijevega karbonata in na 1,5 % magnezija v obliki magnezijevega karbonata 500 mg)
  • magnezijev citrat 200 mg
  • rastlinska kapsula (hidroksipropilmetil celuloza)
  • sredstvo proti sprijemanju (silicijev dioksid)
  • vitamin C (L-askorbinska kislina) 2,5 mg
  • vitamin D3 100.000 UI (holekalciferol)

Alergeni

Lahko vsebuje sledi rakov.

Tabela sestavin prehranskega dopolnila

Aktivne sestavine dnevni odmerek (2 kapsuli) 
Morska korala v prahu, 1000 mg
ki vsebuje kalcij  340 mg (42,5 % PDV*)
ki vsebuje magnezij  15 mg (4 % PDV*)
Magnezijev citrat, 400 mg
ki vsebuje magnezij  60 mg (16 % PDV*)
Vitamin D3 (holekalciferol)  10 μg (200 % PDV*)

*PDV: priporočeni dnevni vnos.

Priporočena dnevna količina

Odmerjanje dveh kapsul na dan predstavlja odmerek, ki je primeren za potešitev dnevnih potreb po d vitaminu. Priporočamo ob obroku.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Estado Puro Estado Puro
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja