Etera hladilni gel, 100 mL

<p>Za hlajenje oteklih okončin in kože po pikih.</p>

Za hlajenje oteklih okončin in kože po pikih.

448702 303

Ocene in mnenja

Opis

Hladilni gel z mentolom in naravnimi eteričnimi olji

Priporočamo pri

- zaščiti pred insekti,
- nego kože po pikih insektov.

Uporaba

- aromaterapevtske masaže,
- hlajenje oteklih okončin in kože po pikih. 

Lastnosti in delovanje učinkovin

Mentol hladi in osvežuje, deluje kot blago sredstvo pri srbenju in težavah sluznic, kot korektor arome in okusa v kozmetiki in živilih.
 
Kafra je uporabljena predvsem v klasičnih zeliščnih pripomočkih za zunanjo rabo kot učinkovita regenerativna snov. Močan repelent za leteče insekte.
 
Eterično olje evkalipta je prisotno v mnogih zeliščnih pripravkih, saj pomaga pri dihanju. Pri uživanju je potrebna previdnost!
 
Eterično olje vrtnega timijana - pri uporabi čistega eteričnega olja moramo biti previdni!
 
Eterično olje pritlikavega bora osvežuje in poživlja z blagim vonjem, je priljubljen je v zeliščnih pripravkih in toaletno-kozmetičnih izdelkih.

Nasveti za uporabo

Masaže: večkrat dnevno masirate senca, tilnik in druga področja krvnih spletov (zapestja, vrat). Kopeli: primerno količino ETERE dodajate v kad s penečo kopeljo, da se olje ne oprime sten kadi.

Opozorila

ETERE ne nanašate na sluznice in odprte rane!

Sestava

AQUA, ALCOHOL DENAT., GLYCERIN, MENTHOL, ISOPROPYL MYRISTATE, PINUS PUMILIONIS, EUCALYPTUS GLOBULUS, CAMPHOR, THYMUS VULGARIS, JUNIPERUS COMMUNIS, CARBOMER, MENTHA PIPERITA, ABIES ALBA, TOCOPHEROL, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, CI 42045, CI 47005, LINALOOL, LIMONENE

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Udarnina

Počitek in zaščita poškodovanega dela telesa sta potrebna, vendar naj bosta pri lažjih poškodbah mehkih tkiv kratkotrajna, da ne pride do zapletov zaradi dolgotrajne nedejavnosti. Po poškodbi tkiva se pojavijo oteklina, rdečina in bolečine. Na otip je ta predel toplejši. Za hlajenje, s katerim zmanjšujemo tudi oteklino in bolečine, lahko uporabljamo hladne obloge - kriopake, ki jih kupimo ali pa si jih pripravimo doma, hladne kopeli (do 20°C) in masažo z ledom - kriomasažo. V hladnih kopelih poškodovani ud kopamo in istočasno razgibavamo 10-15 minut (odvisno od temperature vode). Uporaba kriopakov je enostavna, paziti moramo le, da jih ne polagamo na golo kožo, ampak podnje položimo frotirasto tkanino. Za kriomasažo si pripravimo led, s katerim krožim o po koži ves čas, da ne pride do omrzlin. Ko postane koža pordela in imamo občutek toplote na mestu masaže (reaktivna hiperemija), s terapijo prenehamo. Običajno to traja pet minut, vendar je čas masaže lahko zelo različen, saj je odvisen od velikosti poškodovanega predela, debeline podkožnega maščevja in globine, v kateri leži poškodovano tkivo. Hlajenje izvajamo večkrat dnevno, odvisno od prisotnosti otekline, občutka segrevanja poškodovanega dela telesa in bolečin. Točno število hlajenj ni določeno, je pa običajno treba hladiti vsaj od pet do šestkrat dnevno, pogosteje v prvih dneh po poškodbi. Pomembno je, da začnemo s hlajenjem čim prej, najbolje takoj po poškodbi. Nekateri ljudje hlajenje slabo prenašajo ali pa imajo obolenja, pri katerih je hlajenje prepovedano. V takih primerih in tudi kot dodatno terapijo uporabljamo različna mazila oziroma gele, ki imajo ugoden vpliv na zmanjševanje oteklin, vnetja in bolečin ter se lahko kupijo v lekarnah brez recepta. Običajno jih uporabljamo enkrat do dvakrat dnevno, vendar le na nepoškodovani koži. Pri obsežnejših modricah oz. podplutbah lahko uporabljamo heparinska mazila. Povijanje poškodovanega dela telesa z elastičnim povojem je potrebno pri zvinih sklepov, pri udarninah mehkih tkiv pa ni nujno, lahko pa nam zmanjša bolečine.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Favn Favn
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede