Felpa podloga za ležišče 90x150 cm

Podloga, ki ščiti vašo posteljo pred mokrenjem Podloga, ki ščiti vašo posteljo pred mokrenjem
554243 6471

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Nastja **** 24. 10. 2015 02:00
Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

SESTAVA

84% bombaž / 16% poliuretan

    * ščiti vašo posteljo pred mokrenjem
    * mehka, nežna, ne skeli
    * pralna na visokih temperaturah do 95°C
    * ohranja svojo mehkobo tudi po pranju
    * pralna tudi v industrijskih pralnih strojih
   * pripravna za uporabo doma, v bolnišnicah, zdravstvenih domovih, domovih starejših     občanov, hotelih, raznih prenočiščih

Dimenzije

50x75, 90x150 ali 200x150 cm

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Rak na materničnem vratu

Odločitve s pomočjo zdravnika
Operacija. V zgodnjih stadtjrn se na pootaqi nnsa izvede konizacija. Gre za izrez dela materničnega vratu v obliki stožca. Če se pri preiskavi tkiva izkaže, da je tumor majhen in je bil pravilno (to pomeni z dovolj veliko varnostno razdaljo med tumorjem in robom reza) odstranjen, potem je bolezen gotovo ozdravljena. Po konizaciji je nosečnost še vedno mogoča, saj se dele površine sluznice samo izpraska.

Pri velikih in bolj razvitih tumorjih pa se maternica odstrani v celoti, tako kot tudi jajčniki, jajcevodi in vse bezgavke v medenici (operacija po Wertheimu). Pri ženskah, ki še niso prišle vmeno, se poskuša ohraniti jajčnike, da po operaciji ne pride do hormonskih težav. Ohranitev produkcije hormonov pa mora pogosto v zakup vzeti možnost, da pride do ponovne pojavitve bolezni.

Veliko bolnic ima po operaciji težave pri izločevanju vode. Včasih lahko pride do inkontinence in motene občutljivosti mehurja ter bolečin pri uriniranju. Obsežnejša kot je bila operacija, bolj so verjetne omenjene težave. Da bi preprečili neželeno izločanje urina, je takoj po operaciji priporočljivo razgibavanje medenice.

Čas hospitalizacije je odvisen od velikosti posega, starosti in telesnega stanja, traja pa do tri tedne, redko tudi dlje.

Za zmanjšanje občutka napetosti v trebuhu se je treba - tako kot pri vseh operacijah v delu trebuha - izogibati hrani, ki povzroča napetost (stročnice, zelje, brokoli, mlad krompir, čebula, česen, sveže pečen kruh ali pecivo, preveč zrelo sladko sadje, prevelika količina koščičastega sadja, suho sadje, sorbit (sladilo), pijače z ogljikovo kislino, večje količine pinjenca ali kislega mleka in nerazredčen jabolčni sok}.

Redko zaradi odstranjenih bezgavk pride do limfedemov. Ob tem močno otečejo noge, pomaga pa limfna drenaža.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Maniquick Maniquick
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja