Ferrotone naravna voda obogatena z železom, 14x25 mL

Ferrotone naravna voda je sedaj dostopna tudi pri nas v obliki enoodmernih vrečk. <br> Ferrotone naravna voda je sedaj dostopna tudi pri nas v obliki enoodmernih vrečk.

Artikel ni dobavljiv zaradi enega izmed sledečih razlogov:

  • samo trenutna nedobavljivost izdelka (izdelek bo kmalu zopet na voljo)
  • artikel se ne proizvaja več, izdelek bomo v kratkem izbrisali
  • zamuda v dobavi s strani dobavitelja
  • zamuda zaradi morebitnih carinskih postopkov
522503 27045

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Ferrotone naravna voda je sedaj dostopna tudi pri nas v obliki enoodmernih vrečk.

Ferrotone je izdelek, ki vsebuje naravno vodo izvira Trefriw Well (osrčje  Snowdonie Great Britain), ki je obogatena z ioni železa. Dandanes se s pomanjkanjem železa v krvi srečuje veliko ljudi, nekateri, ki želijo pridobiti naraven vir železa pa pijejo to čudežno vodo obogateno z železovimi ioni.

Ferrotone izvirska voda je naravno bogata z železom. Izvirska voda je visoko prečiščena, odstranjeni so morebitni mikroorganizmi ter bakterije, nato pa je voda pakirana v 25 mL vrečke, ki so enostavne za odpiranje in primerne tudi za na potovanja. Voda Ferrotone ni modificirana ter ne povzroča morebitnih neželenih stranskih učinkov.

Izkazalo se je, da se kar 40 % (visok procent) železa absorbira iz Ferrotone vode. To je precej višja stopnja v primerjavi z absorbcijo železa iz živil (ta znaša le 5 - 20 %). Ferrotone voda jezato učinkovit način za izboljšanje vsebnosti železa v vašem telesu.

Odmerjanje Ferrotone vode

Ferrotone se lahko jemlje celo med nosečnostjo in sicer do 2 vrečki le-te na dan.
Zavitek Ferrotone vode omogoča pridobitev dnevne potrebe odrasle osebe po železu.

Prednosti Ferrotone vode

Dobra absorbcija

Ferrotone prehransko dopolnilo je pripravljeno tako, da je absorbcija železa kar se da najvišja, kar je tudi znanstveno potrjeno in dokazano. Biološka razpoložljivost železa iz tega izdelka je do 40 procentov višja v primerjavi s podobnimi izdelki, ki prav tako vsebujejo železo.

Prijazen do želodca in prebavil

Izjemno visoka absorbcija železa v prehranskem dopolnilu bi lahko pomenila teđžave v prebavnem traktu. Količina tako prirpavljenega prehranskega dopolnila je signifikantno zmanjšana, saj ni potrebno odmerjati visokih odmerkov, da bi pokrili redne dnevne potrebe po hranilih.

Enoodmerno pakiranje
Ferrotone Jabolko je na voljo v priročnih enoodmernih vrečkah, pri čemer je naravni izvirski vodi z visoko vsebnostjo železa dodan koncentriran jabolčni sok. Vrečko enostavno odpremo in zaužijemo njeno vsebino, brez predhodnega raztapljanja.

Kako izboljšati absorbcijo železa iz vode Ferrotone?

Absorpcijo železa je mogoče izboljšati z upoštevanjem določenih dejavnikov. Ob uživanju Ferrotone vode se izogibajte sledečega:

- ne pijte čaja ali vina v roku 1 ure od zaužitja vode Ferrotone. Tanini, ki ga vino in čaj lahko vsebujeta se veže s prostim železom ter tvori netopen kompleks.

- ob uživanju Ferrotone vode prav tako ne uživajte mleka, saj lahko kalcijevi ioni z železom tvorijo slabo topen kompleks.

- tudi snovi iz žitaric zavirajo absorbcijo železa.

Vitamin C je snov, ki pospešuje absorbcijo železovih ionov, zato je pitje pomarančnega soka ali soka, obogatenega zvitaminom C priporočljivo.

Železo in fizična aktivnost organizma

Organizirane tekaške prireditve, kot so maratoni, pol maratoni in tek na 5-10 km postajajo vedno bolj priljubljeni.

Leta 1999 je bilo organiziranih na področju Nemčije kar 78 maratoni na leto, vendar se je število povečalo in v letu 2013 doseglo 200 maratonov na leto *. To kaže, kako veliko zanimanje obstaj za to rekreativno dejavnost!

Udeležba na maratonu v tujini, na primer v New Yorku, Parizu ali Berlinu je iz leta v leto višja. Ne smemo pozabiti, da predstavlja organiziran tek za dobrodelne organizacije zelo pomembno sredstvo za zbiranje donacij - vsako leto zbirajo na račun tega športnega udejstvovanja več milijonov evrov za dober namen.

Z izvajanjem skupinskega teka, fitnesa in vzdržljivostnih kondicijskih priprav lahko bistveno izboljšate vaše dobro počutje. Mnogi tekači še vedno trdijo, da jim fizična aktivnost pomaga, saj ponuja dobrodošel oddih od vsakdanjega stresa, kjer lahko izklopite skrbi.

Kljub vsem tem ogromnim koristim za zdravje pa se žal pogosto spregleda, da tekačem (predvsem ženske) primankuje dodatno železo kot efektivno nadomestilo za izgubljene količine železa - tukaj pa lahko veliko naredite za svoj organizem, če uživate prehransko dopolnilo Ferrotone. Na udaru so predvsem ženske, saj le-te ponavadi izgubljajo železo tudi z drugimi procesi - denimo menstruacija. Celokupen dobprinos k porabi železa lahko ob povečani fizični aktivnosti rezultita predvsem v pomankanju železa. Prav tako je posledično oslabljena skupna energetska bilanca  in posledično tudi motivacija za šport.

Železo Ferrotone ima visoko biološko uporabnost

Ni važno, koliko železa pojemo, ampak koliko ga telo lahko absorbira. Absorpcija železa je zelo zapleten proces, in železo na splošno velja za mineral, ki ga organizem izredno težko absorbira. Znanstveno je bilo potrjeno, da Ferrotone (količina železa, ki se lahko absorbira v telesu) omogoča povprečno 40% absorbcijo železa. To je precej višja številka od absorpcije železa iz virov hrane (5-20%) in mnogih drugih konvencionalnih pripravkov železa (3-10%) . Ferrotone je zato zelo učinkovit vir železa, ki se lahko porabi za uravnavanje ravni železa, tudi v času nosečnosti.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Življenska energija - železo!

Danes uživamo hrano, ki je večinoma predelana, organsko pridelana in polna aditivov. Taka hrana ne le da povzroča poškodbe črevesne sluznice, ampak je tudi osiromašena s hranili, kar vodi...

Preberi več...

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: A. Nelson A. Nelson
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja