Fitonasal koncentrirano pršilo, 30 mL

Koncentrirano pršilo Fitonasal Spray deluje dekongestivno brez farmakološkega učinka (lokalni adstringentni učinek ter uravnoteženo in standardizirano osmolalnost 750 mOsm/kg) in ima zaščitni učinek na nosno sluznico. Koncentrirano pršilo Fitonasal Spray deluje dekongestivno brez farmakološkega učinka (lokalni adstringentni učinek ter uravnoteženo in standardizirano osmolalnost 750 mOsm/kg) in ima zaščitni učinek na nosno sluznico.
19288 19288

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Koncentrirano pršilo Fitonasal Spray deluje dekongestivno brez farmakološkega učinka (lokalni adstringentni učinek ter uravnoteženo in standardizirano osmolalnost 750 mOsm/kg) in ima zaščitni učinek na nosno sluznico. 

✓ Učinkovit, varen in naraven
✓ Proti prehladom, alergijskemu rinitisu, virusnemu in bakterijskemu rinosinusitisu ter rinitisu, ki ima mehanično-obstruktiven vzrok
✓ Z zaščitnim učinkom
✓ Odvzema tekočine iz preobremenjene sluznice, redči sluz in lajša odstranjevanje iste
✓ Pospešuje proces obnavljanja sluznice
✓ Za odrasle in otroke ov 6.leta starosti

Koncentrirano pršilo Fitonasal Spray deluje dekongestivno brez farmakološkega učinka (lokalni adstringentni učinek ter uravnoteženo in standardizirano osmolalnost 750 mOsm/kg) in ima zaščitni učinek na nosno sluznico. Ne vsebuje vazokonstriktorskih dekongestantov, ne povzroča zasvojenosti, ne izsuši sluznice, ne draži in je primerno za pogosto uporabo v daljšem časovnem obdobju. Ohranitev izdelka jamčita proizvodni postopek in pakiranje v mikrobiološko nadzorovanem okolju.

Indikacije za uporabo pršila

Koncentrirano pršilo Fitonasal Spray je namenjeno za vse primere težav z otekanjem in draženjem nosnih votlin, ki jih povzroča prehlad, kot tudi simptomi, podobni gripi in alergijam (sezonskim in trajnim). Koristno je tudi ob simptomih, ki kažejo na prisotnost virusnega ali bakterijskega rinosinusitisa ter rinitisa mehansko-obstruktivnega vzroka (deviacija nosnega septuma). Zaradi njegovih značilnosti je uporaba izdelka primerna tako za pogosto kot dolgotrajno uporabo. Izdelek je primeren za uporabo od 6. leta starosti. Deluje dekongestivno brez farmakološkega učinka. Ne vsebuje potisnih plinov. Primerno tudi za dolgotrajno uporabo.

Pakiranje:
Koncentrirana nosna raztopina Fitonasal Spray je v steklenici, opremljeni z razpršilnikom s tehnologijo APF (Advanced Preservative Free), večodmernim sistemom z integrirano filtrirno membrano, ki omogoča:

1. predhodno odmerjeni razpršeni curek - razpršilnik s črpalko sprosti določeno količino raztopine z vsakim pršenjem, kar omogoča enakomerno dovajanje,

2. kakovost in odsotnost konzervansov - filtrirna membrana ohranja mikrobiološko kakovost izdelka pri vsakem doziranju s filtriranjem vhodnega zraka. Zaradi te funkcije je izdelek uporaben do datuma poteka, brez dodajanja sintetičnih konzervansov,

3. varstvo okolja – ne vsebuje potisnih plinov, ki so nevarni za okolje.

Odmerjanje Fitonasal pršila

Odmerjanje za odrasle in otroke nad 12 let: brizgnite 2 razpršitvi v vsako nosnico, izpihajte nos in ponovite uporabo.
Odmerjanje za otroke od 6 do 12 let: brizgnite 1 razpršitev v vsako nosnico, izpihajte nos in ponovite uporabo.

Po vsaki uporabi razpršilec očistite s čisto vlažno krpo in ga previdno osušite. Priporočamo, da koncentrirano pršilo Fitonasal Spray uporabite večkrat čez dan, tudi v krajših presledkih in uporabo ponovite pred spanjem.

Sestavine Fitonasal pršila

TANNISAL-FL: standardiziran naravni molekularni kompleks, sestavljen iz frakcije tanina in flavonoidne frakcije (iz nepozebnika in timijana) ter kamene soli (mineralna sol, ki ni kemično obdelana). Voda, rastlinski glicerin, naravni aromi evkaliptusa mete.

Opozorila ob uporabi pršila

Ne uporabljajte, če ste preobčutljivi ali alergični na eno ali več sestavin. Aplikacija samo skozi nos. Preprečite stik z očmi; v primeru stika jih sperite z vodo.
Če se težave ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Šolar na poti do sebe - Oblikovanje osebnosti

Pravimo, da je brez rob. Plašen šolar, ki se je v otroštvu navzel negativnih vzorcev in si ustvaril negativno podobo o sebi, pa si zastavlja prenizke cilje in se boji vzeti tisto, kar potrebuje. Razvajen šolar je brez delovnih navad in izkušenj, plašen brez poguma in optimizma.

Obema manjka jasna predstava o polju dogajanja, oblikovanju ozadja in medsebojnem odnosu likov, zato oblikujeta neustrezno miselno predstavo (gestalt) o tem, kako rešiti nek problem ali zastavljeno nalogo.
Šolar na poti do sebe; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Aboca Aboca
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja