Flavamed tablete za mehčanje sluzi, 20 tablet

Uporablja se za zdravljenje obolenj dihalnih poti.
6,89 €

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Flavamed mehča oziroma razredčuje sluz, uporablja pa se za zdravljenje obolenj dihalnih poti. Zdravilo Flavamed se uporablja pri obolenjih pljuč in bronhijev, kjer nastaja trdovratna sluz. Zaradi zdravila Flavamed postane trdovratna sluz bolj tekoča in jo je mogoče lažje izkašljevati.

Posebna opozorila

Zdravila se ne sme dajati otrokom, mlajšim od šestih let.
Če opazite, da so se pri vas pojavile spremembe na koži ali na sluznicah, morate takoj prenehati z jemanjem zdravila Flavamed. Nemudoma se odpravite k zdravniku! 
Med tem ko jemljete zdravilo Flavamed, ne smete uporabljati nobenih zdravil, ki zavirajo refleks kašlja (tako imenovani antitusiki). Refleks kašlja je pomemben za to, da je mogoče izkašljevati utekočinjeno sluz in jo na ta način odstraniti iz pljuč. 
Nosečnost in dojenje 
Zdravilo Flavamed lahko med nosečnostjo in dojenjem uporabljate le po izrecnem priporočilu vašega zdravnika! 

Kako jemati zdravilo Flavamed

Če zdravnik ne predpiše drugače, je običajen odmerek:
 
Otroci 6 – 12 let
1 tablete 2 do 3-krat dnevno (15 mg ambroksolijevega klorida 2-3 krat), največ 11 tablete dnevno (45 mg ambroksolijevega klorida).
Mladostniki starejši od 12 let in odrasli
V prvih 2 do 3 dneh 1 tableto 3 krat dnevno (30 mg ambroksolijevega klorida 3 krat), nato 1 tableto dvakrat dnevno (30 mg ambroksolijevega klorida dvakrat), največ 3 tablete dnevno (90 mg ambroksolijevega klorida)
Pri odraslih je dnevni odmerek mogoče povečati na dve tableti dvakrat dnevno. 
Zdravilo Flavamed je najbolje pogoltniti celo, po obroku, z zadostno količino tekočine (na primer vodo, čajem ali sadnim sokom). Tablete je mogoče razdeliti na dve enaki polovici. 
Brez posvetovanja z zdravnikom se zdravila Flavamed ne sme jemati dlje kot 4 do 5 dni.
 
 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Hripavost

Funkcionalna hripavost je velikokrat zelo težavna in zahteva velik trud bolnika ter terapevtov. Dobre rezultate dosegamo z govorno terapijo, ki vključuje tudi učenje relaksacijskih tehnik. Bolnik se mora med terapijo naučiti pravilne uporabe glasovnih organov. Poleg foniatra morata pri učenju pogosto sodelovati tudi logoped in psiholog.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Menarini
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja
Uporabljamo piškotke!×