Flebaven za vene, 30, 60 ali 120 tablet

Flebaven za vene je zdravilo, ki je namenjeno zdravljenju obolelih ven in je na voljo v obliki 30, 60 ali 120 tablet
20943 20943

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 3
Ocena izdelka:
Marijana **** 30. 08. 2019 14:47
Odlično. Po nekaj času jemanja, se mi je stanje izboljšalo. Koraki so bolj lahkotni in tudi dlje hod... Preberi več
Aleksandra **** 1. 02. 2019 20:56
Pomagajo, noge niso več tako težke, vendar tableta se zelo težko pogoltne, je velika, ima robove in ... Preberi več
Tomaž **** 12. 10. 2018 09:50
super izdelek - perfektna alternativa Detralexu, ki je dražji. Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

IZDELEK JE ZDRAVILO!

 

Flebaven za vene je zdravilo, ki je namenjeno zdravljenju obolelih ven in je na voljo v obliki 30, 60 ali 120 tablet.

Flebaven zdravilo vsebuje zdravilno učinkovino diosmin, ki je do sedaj na voljo tudi v sledečih zdravilih in prehranskih dopolnilih:

Provendios in Provendios plus ter v zdravilu Detralex.

Zdravilo Flebaven je indicirano pri odraslih za:

- zdravljenje znakov in simptomov kronične bolezni ven, kot so bolečine, občutek težkih nog, utrujene noge, nemirne noge, nočni krči, edemi in trofične spremembe,

- zdravljenje simptomov, povezanih z akutno hemoroidalno boleznijo.

Kaj je diosmin?

Diosmin je zdravilna učinkovina zdravilo Flebaven, ki spada v skupino bioflavonoidnih komponent. Bioflavonoidi tega tipa pripomorejo k regeneraciji apilarnega sistema v organizmu. Prav tako pomembno vpliva na delovanje in zdravje ven - to so žile, ki se nahajajo dlje od srca in ob enem tudi skladiščijo večje količine krvi.

Ker je delovanje ven in venskega pleteža izrednega pomena je jemanje diosmina v tovrstni obliki izredno priporočljivo. Disomin namreč pripomore k izboljšanju tonusa ven.

Flebaven zaradi vsebnosti diosmina deluje protivnetno, regeneratinvo na vene, ob enem pa zmanšuje nastajanje morebitnih oteklin in neprijetnega občutka v nogah.

V kolikor Flebaven jemljete 6 tednov in se v tem času znaki vae bolezni ne izboljšajo se je smiselno posvetovati z zdravnikom.

Jemanje Flebaven zdravila

Najbolje je odmeriti zdravilo med samim obrokom. Tableto pogoltnite in je ne grizite; pogoltnine jo z nekaj tekočine.

Odmerjanje zdravila zavisi od zdravstvenega problema:

- Kronična bolezen ven

Priporočeni dnevni odmerek je 1 tableta.

Priporočeno trajanje jemanja zdravila do predvidenega izboljšanja: 4 - 5 tednov

V kolikor se znaki ne izboljšajo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Samozdravljenje brez posveta z zdravnikom lahko traja 3 mesece.

- Akutna hemoroidalna bolezen

Priporočeni dnevni odmerek so 3 tablete in sicer prve 4 dni; naslednje 3 dni je priporočeno odmerjati po 2 tableti na dan, nakar sledi vzdrževalno zdralvjenje z odmerkom 1 tableta na dan.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom. Samozdravljenje z zdravilom Flebaven lahko traja 15 dni.

Vzroki za nastanek krčnih žil in nasveti za ohranitev zdravja ven

Vzroki za krčne žile na predelu nog

Številni dejavniki lahko povzročajo, da se žile na nogah irazširijo. Naj jih naštejemo le nekaj:

  • Poklici, ki vključujejo stoječe delo, kot so medicinske sestre, stilisti, učitelji in tovarniški delavci
  • Debelost
  • Hormonski vplivi, kot so nosečnosti, puberteta in menopavza
  • Uporaba kontracepcijskih tablet
  • Postmenopavzalno hormonsko zdravljenje
  • Zgodovina krvnih strdkov
  • Pogoji, ki povzročajo povečan pritisk v trebuhu, kot so tumorji, zaprtje
  • Herednost

Mnogi ljudje z razširjenimi žilami se pritožujejo zaradi bolečin, opisanih kot bolečine v nogah ali krči. Drugi pogosti simptomi vključujejo utrujenost, nemir, pekoč občutek, utripanje, mravljinčenje ali teža v nogah. Bolečine, ki zvirajo iz takšnih žil so običajno olajšane takrat, ko so noge dviganjene ali uporabljate podporo.

Pri ženskah so simptomi lahko še bolj izraziti, še posebej med določenimi deli menstrualnega ciklusa ali med nosečnostjo. Manj pogosti simptomi so otekanje, razjede. Od časa do časa lahko krčne žile oblikujejo boleč krvni strdek z vnetjem vene, stanje, kar se imenuje tromboflebitis.

Možnosti zdravljenja krčnih žil

Obstaja sedem glavnih oblik zdravljenja krčnih žil in pajkovih ven 

1. kompresijske podporne nogavice.

Najbolj konzervativen pristop je nositi ustrezno prilegajoče se podporne kompresijske nogavice - še posebej, če vene povzročajo boleče ali neprijetne simptome. Te nogavice je na splošno mogoče kupiti v lekarnah.

2. Spremembe življenjskega sloga.

Dobra higiena kože, izguba teže (če je potrebno) in redna hoja lahko pomagajo pri zdravljenju krčnih žil

3. Skleroterapija

Ta postopek, ki je bil na voljo od leta 1930, je druga možnost zdravljenja. Ta postopek uporablja visoko koncentrirano raztopino soli (soli) ali posebej izdelan detergent, ki se injicira neposredno v veno, kar povzroči postopno izginotje vene v treh do šestih tednih rednih aplikacij. Postopek je preprost, razmeroma poceni.

4. Endovizijska laserska obdelava

To je postopek, pri katerem se v žilo vstavi majhno lasersko vlakno. Rahli pulzi laserske svetlobe so aplicirani znotraj vene, zaradi česar se vena vidno zmanjša (kolaps vene). Postopek poteka kot ambulantno zdravljenje pod lokalno anestezijo.

5. Radiofrekvenčna okluzija.

V žilo se vstavi majhen kateter. Kateter prenaša radiofrekvenčno energijo na samo steno vene, zaradi česar se le-ta lokalno segreje in vidno zmanjša (kolaps vene). Postopek se običajno opravi v zunajbolnišničnem okolju, včasih pod lokalno anestezijo.

6. Kirurški poseg

Kirurške tehnike za zdravljenje krčnih žil vključujejo ligiranje in odstranjevanje (odstranitev dolgega segmenta vene). Drug postopek je tako imenovana ambulantna flebektomija, ki omogoča odstranitev večjih površinskih žil z zelo majhnimi kirurškimi rezi, ki navsezadnje ne potrebujejo šivov. Večina bolnikov se po tovrstnem posegu vrne domov še isti dan.

7. Lasersko tretiranje z intenzivno impulzno svetlobo.

Površinske laserske ali intenzivno pulzne svetlobne obdelave, kot sta Vasculight in PhotoDerm, so druga možnost zdravljenja. Te naprave uporabljajo toplotno energijo, da selektivno poškodujejo ali uničijo strukturo nenormalne vene. Prednost teh zdravljenj je, da se ne uporalbjajo injekcijske ter kirurške igle in drugi invazivni postopki. Neželeni učinki so pogosti, rezultati pa pogosto niso zadovoljivi.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Hemoroidi

Obravnavanje bolnikov s hemoroidi je kompleksno in bolnik ob tem potrebuje hitro in učinkovito odpravljanje simptomov, vključno s krvavitvami, ki se lahko pojavijo med napadi. Poleg osnovnega zdravljenja,...

Preberi več...

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Krka Krka
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja