Foresto ovratnica
Foresto ovratnica proti zajedalcem, za mačke in pse do ≤ 8 kg
Oceni izdelek in zasluži
4.8 20

Foresto ovratnica proti zajedalcem, za mačke in pse do ≤ 8 kg

Proizvajalec: Foresto
Foresto ovratnica za mačke in pse (do 8kg) je praktičen način zagotavljanja neprekinjene zaščite proti klopom, bolham in ostalim zajedavcem! Deluje 8 mesecev v kosu. V paketu 1 ovratnica.
Cena: 36,99 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Namen veterinarska raba
Oznaka foresto
Tip izdelka insekticidna ovratnica, ovratnica

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Foresto je praktičen način zagotavljanja neprekinjene zaščite!

Foresto ovratnica je inovativen izdelek, ki omogoča zaščito za pse in mačke pred zajedalci, kot so klopi in bolhe. Deluje po principu neprestanega izločanja majhnih odmerkov aktivnih sestavin za neprekinjeno zaščito živali. Aktivne učinkovine so vključene v polimerno matrico Foresto ovratnice, majhni odmerki aktivnih sestavin pa se iz ovratnice sproščajo in absorbirajo v maščobni sloj kože in dlake psov in mačk. Aktivne sestavine se hitro razporedijo po celi površini in tako ščitijo žival v obdobju osmih mesecev.

- neprestano izločanje majhnih odmerkov aktivnih sestavin zagotavlja neprekinjeno zaščito živali
- ni več skrbi za mesečne nanose
- ubija bolhe in odganja ter ubija klope
- zmanjša tveganje za vektorsko prenosljivimi boleznimi
- foresto ovratnica je vodoodporna in ne oddaja vonja

S forestom ni potrebe, da si zapomnimo čas ponovnega mesečnega nanosa - ena ovratnica zagotavlja učinkovito zaščito šroti bolham in klopom v obdobju OSMIH mesecev

Prednosti izdelka Foresto ovratnica proti zajedalcem

 • primerno za pse in mačke

 • učinkovito delovanje do 8 mesecev

 • ovratnica je vodoodporna in ne oddaja vonja

 • ubija bolhe in odganja ter ubija klope

 • neprestano izločanje majhnih odmerkov aktivnih sestavin zagotavlja neprekinjeno zaščito

 • varno za pasje mladiče od 7. tedna dalje in za mačje mladiče on 10. tedna dalje

 • uporaba je varna tako za živali, kot tudi za ljudi in okolico

 • deluje preventivno, pred ugrizom in okužbo

Kako deluje Foresto ovratnica?

1. aktivne učinkovine so vključene v polimerno matrico ovratnice foresto za pse in mačke!
2.Majhni odmerki aktivnih sestavin se iz ovratnice sproščajo in absorbirajo v maščobni sloj kože in dlake.
3. aktivne sestavine se hitro razporedijo po celi površini in tako ščiti žival v obdobju osmih mesecev.

Uporaba je varna za ljudi, kot tudi za pse ali mačke. Neprekinjeno sproščanje nizkih koncentracij je dokazano varno za ljudi, pse, mačke in okolico. 

Mačke:

Za zdravljenje in preprečevanje infestacij z bolhami (Ctenocephalides felis) v obdobju 7 do 8 mesecev. Foresto ovratnica ščiti bližnjo okolico živali pred razvojem ličink bolh 10 tednov. Ovratnica se lahko uporablja kot del strategije zdravljenja za nadzor alergijskega dermatitisa, ki ga povzročijo bolhe.

Ovratnica učinkuje trajno akaricidno (ubijajoče) na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus) in repelentno (preprečevanje hranjenja) na klope (Ixodes ricinus) v obdobju 8 mesecev. Učinkovito deluje na ličinke, nimfe in odrasle klope. 

Klopi, ki so na mački ob začetku zdravljenja, morda ne bodo poginili v 48 urah po namestitvi ovratnice, zato lahko ostanejo pritrjeni in vidni. Zato je priporočljivo, da ob namestitvi ovratnice odstranite klope, ki so že na mački.

Ovratnica Foresto zagotavlja zaščito pred infestacijo z novimi klopi 2 dni po namestitvi. 

Psi:

Za zdravljenje in preprečevanje infestacij z bolhami (Ctenocephalides felis, C. canis) v obdobju 7 do 8 mesecev. Ščiti bližnjo okolico živali pred razvojem ličink bolh 8 mesecev. Ovratnica se lahko uporablja kot del strategije zdravljenja za nadzor alergijskega dermatitisa, ki ga povzročijo bolhe.

Foresto ovratnica učinkuje trajno akaricidno (ubijajoče) na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) in repelentno (preprečevanje hranjenja) na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus), v obdobju 8 mesecev. Učinkovito deluje na ličinke, nimfe in odrasle klope.

Klopi, ki so na psu ob začetku zdravljenja, morda ne bodo poginili v 48 urah po namestitvi ovratnice, zato lahko ostanejo pritrjeni in vidni. Zato je priporočljivo, da ob namestitvi Foresto ovratnice za pse odstranite klope, ki so že na psu. Ovratnica zagotavlja zaščito pred infestacijo z novimi klopi 2 dni po namestitvi. 

Ovratnica zagotavlja posredno zaščito pred prenosom patogenov Babesia canis vogeli in Erlichia canis, ki ju prenaša klop vrste Rhipicephalus sanguineus, kar za 7 mesecev zmanjša nevarnost za obolenje z babezijo in erlihijo pri psih.

Zdravilo zmanjša tveganje za infekcijo s patogenom Leishmania infantum, ki ga prenašajo peščene muhe (Phlebotomus perniciosus) za obdobje do 8 mesecev. Prav tako deluje za odpravljanje infestacije z ušmi dlakožeri (Trichodectes canis).

Zakaj je pomembna zaščita hišnih ljubljencev pred klopi in bolhami?

Bolhe in klopi poleg neprijetnega ugriza prenašajo tudi vektorsko prenosljive bolezni, ki so lahko celo usodne za vaše hišne ljubljence - ob enem pa se pojavi tudi nevarnost prenosa na človeka.

1. ko se okuženi klop prisesa na kožo, se hrani s krvjo hipnega ljubljenca, poškoduje kožne krvne žile in povzroči krvavitve.
2. da prepreči strjevanje krvi, klop vbrizga okuženo slino z antikoagulantom v kri in tako omogoči sesanje krvi v svoja prebavila

Klopi živijo na številnih področjih kot so travniki, gozdovi, parki in na sušnih območjih. Hišni ljubljenci enostavno poberejo klope, ko se gibljejo med rastlinjem
Klopi so lahko prisesani več dni, a lahko prenesejo bolezen v kratkem času. Foresto ovratnica za plse in mačke ubija in odganja (učinek preprečevanja hranjenja) večino klopov še preden ti začnejo sesati kri ter tako zmanjšujejo tveganje za nastanek bolezni, ki se širijo s prenašalci

3. Slina lahko vsebuje mikroorganizme, ki lahko povzročijo bolezni, kot so Lymska bolezen, anaplazmoza, erlihioza, babezioza

Varnost in opozorila izdelka Foresto ovratnica proti zajedalcem

Z laboratorijskimi študijami s flumetrinom ali imidaklopridom pri podganah in kuncih niso bili dokazani niti vplivi na plodnost ali reprodukcijo niti teratogeni ali fetotoksični učinki. 

Varnost veterinarskega zdravila pa ni bila ugotovljena v obdobju brejosti in laktacije, zato zaradi pomanjkanja podatkov uporaba pri psicah in mačkah ni priporočljiva v obdobju brejosti in laktacije.

Vrečko z ovratnico hranite v zunanji ovojnini do uporabe. Kot velja za vsa zdravila za uporabo v veterinarski medicini, ne dovolite otrokom, da se igrajo z ovratnico ali jo dajejo v usta. Živali, ki nosijo ovratnico, ne smejo spati v isti postelji kot njihovi lastniki, še zlasti ne otroci. 

Osebe z znano preobčutljivostjo na sestavine ovratnice, naj se izogibajo stiku z ovratnico. Vsakršne ostanke ali dele ovratnice takoj zavrzite, po namestitvi pa si roke operite s hladno vodo.

Uporaba izdelka Foresto ovratnica proti zajedalcem

 • Ovratnico vzemite iz zaščitne vrečke tik pred uporabo. 

 • Odvijte jo in se prepričajte, da na njeni notranji strani ni ostankov plastičnih spojnikov. 

 • Namestite ovratnico na vrat živali, vendar je ne zategnite preveč (ostati mora dovolj prostora, da lahko med ovratnico in vrat vstavite dva prsta). 

 • Ostanek ovratnice povlecite skozi zaponko in odrežite, če je predolga, tako da ostane največ 2 cm.

Žival mora ovratnico nositi neprekinjeno 8 mesecev, po preteku obdobja zdravljenja pa jo je treba odstraniti. Občasno preverite, ali je treba prilagoditi dolžino, predvsem ko mačji/pasji mladiči hitro rastejo.

Ovratnica naj bo nameščena tik pred začetkom obdobja aktivnosti peščenih muh, ki so prenašalke Leishmania infantum, v času sezone in neprekinjeno v obdobju tveganja za infekcijo.

Več informacij o zaščiti s foresto ovratnico.

Bolezni, ki jih zajedalci prenašajo

lišmanioza (prenašajo v večini peščene muhe in ostali leteči insekti)  

babezioza (Babesua canis), ki jo prenaša klop iz vrste Rhipicephalus sanguineus  

erlihioza (Erlichia canis), ki jo prenaša tudi klop iz vrste Rhipicephalus sanguineus  

borelioza (Babesia canis canls) prenaša klop Dermacentor retlculatus

anaplazmoza (Anaplasma phagocytophilum) prenaša klop vrste lxodes ricinus  

bolhavost (Ctenocephalldes canis), ščiti bližnjo okolico živali pred razvojem ličink bolh v obdobju 8 mesecev. Uporablja se kot del zdravljenja in preprečevanja alergijskega dermatitisa, ki ga povzročajo bolhe. (FADl ušivost (Trichodectes canis)

Kako odstranimo klopa iz kože našega ljubljenčka?

Pozorno preiščite psa ali mačko za klope.

Začnite s počasnim premikanjem prstov po celotnem telesu živali. Če začutite izboklino ali oteklo mesto, preverite, ali se je tja zaril klop. Ne omejujte svojega iskanja na trup svojega ljubljenčka. Preverite tudi med prsti na nogah, okoli nog, notranjost ušes in vse okoli obraza, brade in vratu.

Varno odstranjevanje in oprema

 • Rokavice

 • Očiščena pinceta / odstranjevalec klopov

 • Dezinfekcijska ali antiseptična krema

 • Izopropilni alkohol

Uporaba pincete

Primite klopa čim bližje koži svojega ljubljenčka (ne da bi ga uščipnili). Počasi ga izvlecite z ravnim, enakomernim gibom. Poskrbite, da odstranite vse ostanke: karkoli ostane za sabo, lahko povzroči okužbo.

Čiščenje in naknadna nega

Klopa vrzite v izopropilni alkohol in zabeležite datum, ko ste našli klopa. Če vaš hišni ljubljenček začne kazati simptome bolezni, ki jo prenašajo klopi, ga bo vaš veterinar morda želel identificirati ali testirati. Nekateri simptomi vključujejo artritis ali šepanje, ki traja tri do štiri dni, neodzivnost gibanju, otekle sklepe, vročino, utrujenost, otekle bezgavke, izgubo apetita in nevrološke težave.

Umijte si roke, očistite rano hišnega ljubljenčka z antiseptikom in očistite pinceto z izopropilnim alkoholom.

Pazite na območje, kjer je bil klop, da vidite, ali se okužba pojavi. Če koža ostane razdražena ali okužena, se dogovorite za sestanek z veterinarjem.

Preprečite prihodnje ugrize

Čeprav Foresto ovratnica za pse in mačke zelo učinkovito odpravi probleme zunanjih zajedalcev, pa je v vsakem primeru dobra tudi preventiva. 

Če vi ali vaše domače živali preživite veliko časa na prostem, morate redno preverjati za klopi. Klopi se prenašajo med gostitelji, zato je pomembno, da po dejavnostih na prostem v gozdnatih, listnatih ali travnatih območjih, pregledamo vse družinske člane.

Svojega hišnega ljubljenčka redno češite z glavnikom proti bolham, pogosto sesajte in vrečke takoj po uporabi zavrzite, pokosite travnike, kjer se vaš pes zadržuje, tedensko operite posteljnino za hišne ljubljenčke in hišnega ljubljenčka umijte s šamponom za hišne ljubljenčke brez pesticidov.

Poleg tega je treba mačke ves čas imeti v zaprtih prostorih, da bi jih zaščitili pred bolhami in klopi ter številnimi drugimi zunanjimi nevarnostmi. 

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Kontaktni podatki (Contact)

Moja lekarna d.o.o.

Grajski trg 41,
8360 Žužemberk

Telefonska številka: 040 474 672 (klici iz tujine: 0038640 474 672)

Več informacij: Kontaktni podatki

Elektronska pošta (e-mail)

Na voljo so sledeči kontaktni maili

in tudi:

O nas (About Us)

Več o naši organizaciji, sodelavcih in zunanjih strokovnjakih je na voljo na sledeči povezavi: O nas in o naši lekarni

Zaposleni (Organization Schema)

Na povezavi so na voljo informacije o naših zaposlenih: Zaposleni podjetja Moja lekarna d.o.o.

Pogoji sodelovanja (Terms of Service) 

Splošni pogoji poslovanja in sodelovanja z nami so na voljo na sledeči povezavi: Pogoji poslovanja

Informacija o piškotkih (Cookie Policy) 

O hranjenju piškotkov je več informacij na voljo na sledeči povezavi: Piškotki

Politika zasebnosti (Privacy Policy)

Na povezavi je na voljo več informacij s področja varovanja osebnih podatkov, ki se izvaja pri nas. Več si preberite na sledeči povezavi: Politika zasebnosti

Pomoč uporabnikom (Customer Service Page)

Spodaj so na voljo rubrike, ki so namenjene vam uporabnikom za lažje delo s spletno stranjo. 
Nudimo vam sledeče kategorije pomoči:

Socialni mediji (Social Media Links)

Predstavljamo se na sledečih socialnih medijih:

https://www.instagram.com/spletna_lekarna/

https://twitter.com/spletnalekarna

https://www.facebook.com/spletna.lekarna

https://www.linkedin.com/in/moja-lekarna-86015927/

Pravica potrošnika o odstopu od pogodbe (Return Policy)

Več o pravicah potrošnikov je zapisano na sledeči povezavi: Pravice potrošnikov

Plačilne opcije (Payment options)

Na moja-lekarna.com so na voljo sledeči plačilni načini:

 • Plačilo po povzetju (dostava s kurirjem ali osebni prevzem v poslovalnici),
 • Plačilo po predračunu,
 • PayPal plačilo,
 • GoCrypto kripto plačila,
 • mBills plačila,
 • bančne kartice (mastercard, maestro, Visa) in
 • Valu/Valu Moneta plačila

Avtorske pravice (CopyRights)

Več o avtorskih pravicah je na voljo na sledeči povezavi: Avtorske pravice

Ocene in mnenja

| 25. 11. 2018 04:09
Super ovratnica
Ena najboljših ovratnic, kar smo jih imeli do sedaj. Naš pes in mačka se ne čohljata več. Sedaj kupujem samo še te ovratnice, ki zdržijo kar 6 ali 7 mesecev
| 8. 10. 2018 17:33
Perfekten izdelek
Nam mačkon vsako leto dobi za rojstni dan tole ovratnico
| 27. 08. 2018 07:54
,
Imam dva mačka, in obema ovratnica lepo paše gor brez problemov, dobili niso še niti enega klopa, tako da z ovratnico sem zelo zadovoljen.
| 17. 10. 2017 12:38
Super ovratnica!
Ovratnica Foresto je super tako za muce kot za pse , v Moji lekarni pa zelo prijazni in dobro svetujejo
| 14. 04. 2016 21:54
/
Pozdravljeni!

Ovratnica proti zajedalcem Foresto je res enkratna. Maček je srečen in zadovoljen, ker ga žužki pustijo pri miru in lahko brez skrbi poležava na sončku ne da bi ga karkoli grizlo in srbelo. Srečen maček, srečni lastniki. HVALA!
| 8. 05. 2015 02:00
/
Res je enkratna..... Maček se je takoj navadil, pa čeprav prej nikoli ni nosil ovratnice.... Res smo rabili nekaj takega kot je Foresto ovratnica, saj je maček ponekod imel polno krast od odstranjenih zajedalcev, pa gola mesta- brez dlak... zdaj pa ko uporablja to ovratnico so se kraste začele luščiti, gola mesta pa dobivajo dlako nazaj... zajedalcev pa tudi ni več :) jeeeej

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.