Fresubin energijska pijača, 2kcal okus vanilija, 4x200 mL

Fresubin ima visoko kalorično vrednost in visoko koncentracijo proteinov, zaradi česar je še posebej primeren za bolnike s povečanimi energijskimi potrebami. Fresubin ima visoko kalorično vrednost in visoko koncentracijo proteinov, zaradi česar je še posebej primeren za bolnike s povečanimi energijskimi potrebami.
276774 17607

Ocene in mnenja

Opis

Fresubin 2 kcal energijska pijača z okusom vanilije je primerna za bolnike, ki jim grozi podhranjenost, ker ne morejo izpolniti svojih prehranskih potreb z navadnimi živili:

- starejši bolniki,
- bolniki s kroničnimi boleznimi črevesja,
- predoperativna priprava bolnikov,
- bolniki z ledvično odpovedjo (dializa),
- bolezni srca in ožilja,
- kronična obstruktivna pljučna bolezen.

Doziranje:

Za popolni obrok: 4-5 x 200 mL / dan (1600-2000 kcal)
Kot dodatni obrok: 1-2 x 200 mL / dan (400 - 800 kcal)

Dnevni odmerek za doseganje povprečne dnevne potrebe po vitaminih in elementih v sledovih: 400 in 500 mL.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Pritiski šole

Z zahtevami šole se ni vedno preprosto kosati, prav tako pa se je težko upreti mnogim skušnjavam, a tvoj trud bo bogato poplačan.

»Špricanje« pouka

Nekateri učenci izostajajo od pouka, da bi se uprli enoličnosti in navidez neumnim šolskim pravilom. Dogaja se tudi, da starši zahtevajo od otrok, naj ostanejo doma in poskrbijo za hišna opravila ali popazijo na brate ali sestre, medtem ko so sami v službi. Če začneš izostajati od pouka, se hitro znajdeš v začaranem krogu; ker boš vse bolj v zaostanku s šolskim delom, se boš vse težje vrnil v šolo. Namesto da bi hodil k pouku, boš začel pohajkovati naokoli ali pa ostajati kar doma in"poslušati glasbo. Če te k izostajanju od pouka ne nagovarjajo prijatelji, ampak lastni starši, jih opomni, da ravnajo v nasprotju z zakonom. Če pa ostajaš doma svojevoljno brez njihove vednosti, se zavedaj, da bo šola starše kmalu obvestila o izostankih.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Fresenius AG Fresenius AG
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja