Fresubin Energy energijska pijača z okusom kapučina, 4 x 200 mL

Standardna visokokalorična tekoča prehrana brez vlaknin v raznolikih okusih. Standardna visokokalorična tekoča prehrana brez vlaknin v raznolikih okusih.
267376 17612

Ocene in mnenja

Opis

Živila za posebne zdravstvene namene

Živilo z visoko energetsko vrednostjo in brez balastnih snovi zagotavlja:

-uravnoteženo sestavo maščobnih kislin za srce, ožilje ter imunski sistem,
-že 3 plastenke zadostijo dnevne potrebe po vitaminih in elementih v sledovih.

Indikacije:

-predoperativna priprava podhranjenih bolnikov,
-črevesne fistule in disfagija,
-bolezni, ki imajo za posledico splošno -podhranjenost,
-kronična vnetna črevesna bolezen, gastroektomija,
-povečane potrebe po kalorijah,
-izguba apetita in omejen vnos tekočine,
-sindrom kratkega črevesja in malabsorbcija.

Vsebnost v 100 ml:
-Energija: 150 kcal
-Beljakovine: 5,6 g
-Ogljikovi hidrati: 18,8 g
-Maščobe: 5,8 g
-Voda: 78 ml

-priročna 200 ml embalaža EasyDrink.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Računalniki in svetovni splet - vodnik za starše

Raziskave in izkušnje ameriških psihologov in pedagogov so pokazale, da lahko pretirano preživljanje časa pred računalnikom povzroči čezmerno težo in dolgoročne hude čustvene poškodbe. Mladi se najbolje učijo z medčloveškimi stiki, medtem ko jim računalniki ponujajo zgolj ogromno količino podatkov, ki jih sami ne znajo pravilno predelati.

Svetovni splet in varnost

Večino staršev skrbi, ali so njihovi otroci, ko brskajo po svetovnem spletu, varni. Vedno je pametno pravočasno ukrepati, zato naj starši poskrbijo za namestitev primernih filtrov, s katerimi lahko zagotovijo, da se otroci varno povezujejo v medmrežje. Nekateri tuji ponudniki internetnih storitev že imajo npr. širok razpon omejitve dostopa za mladostnike različnih starosti. Nekateri od njih samodejno filtrirajo kletvice in neprimerne spolne vsebine, medtem ko nad pogovori v klepetalnicah bdi odrasel skrbnik. Obstajajo tudi ponudniki storitev za otroško elektronsko pošto, ki poznajo podobne omejitve, tako da npr. otroci ne morejo pošiljati pošte brez odobritve staršev.

Izobraževalno orodje?

Otrok vas morda prepričuje, da potrebuje dostop do svetovnega spleta za šolo, in res ta predstavlja odličen učni pripomoček. Veliko spletnih stranije namreč namenjenih izobraževanju. Morda otrok trdi, da brez interneta ne more narediti domače naloge. Vendar je neka raziskava pokazala, da kar četrtina mlajših od sedemnajst let, takoj ko dobi tako potreben računalnik, odjadra na strani z igrami na srečo ali pa strani s pornografskimi vsebinami. Od petih milijonov otrok in najstnikov, mlajših od šestnajst let, ki redno uporabljajo računalnik, jih več kot milijon večino časa prebije v različnih klepetalnicah. Računalniki in internet so del našega vsakdana, toda z otrokom se pogovorite tudi o neprimernih straneh in jih pri tem usmerjajte.

Zdrava hrbtenica

Če otrok uporablja računalnik doma, poskrbite za primerno mizo in sedež, saj lahko prisilna drža povzroči trajne obremenitvene poškodbe in okvare hrbtenice. Uporabo računalnika časovno omejite in poskrbite za redne premore.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Fresenius AG Fresenius AG
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja