Fresubin Protein Energy tropski sadeži, 4x200 mL

Standardna visoko beljakovinska tekoča prehrana brez vlaknin v raznolikih okusih. Standardna visoko beljakovinska tekoča prehrana brez vlaknin v raznolikih okusih.
267538 15661

Ocene in mnenja

Opis

Živila za posebne zdravstvene namene

Indikacije

-Starejši bolniki,
-težja kronična obolenja,
-predoperativna priprava podhranjenih bolnikov,
-črevesne fistule in disfagija,
-bolezni, ki imajo za posledico splošno podhranjenost,
-kronična vnetna črevesna bolezen, gastroektomija,
-povečane potrebe po kalorijah in beljakovinah,
-hemodializa,
-kontinuirana ambulantna peritonealna dializa,
-sindrom kratkega črevesja in malabsorbcija.

Lastnosti

Visoko beljakovinska tekoča prehrana brez vlaknin ima visoko beljakovinsko in kalorično vrednost.
Vsebuje uravnoteženo sestavo maščobnih kislin za srce, ožilje ter imunski sistem.

Vsebnost v 100 ml

-Maščobe: 6,7 g
-Voda: 79 ml
-Energija: 150 kcal
-Beljakovine: 10 g
-Ogljikovi hidrati: 12,4 g

Strokovnjaki priporočajo:
- že 2 plastenki zadostijo dnevne potrebe po vitaminih in elementih v sledovih
-priročna 200 ml embalaža EasyDrink
-4 okusi

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Šolar na poti do sebe - Oblikovanje osebnosti

Glede na šibko čustveno kulturo pri šolarjih in mladostnikih bi veljalo delavnicam o čustvih nameniti še nekaj srečanj, zlasti obravnavam jeze, zamere, sovraštva, (da bi znal šolar oz. mladostnik obravnavati tistega, ki ga čustveno ogroža, kot nasprotnika, ne kot sovražnika). Nauči naj se prepoznati tudi čustva, ki so vzrok črnogledosti in malodušnosti, da bi se znal izogniti depresiji in izgorelosti. Pri tem je skoraj nujno sodelovanje s starši, saj ima šolar veliko čustev vcepljenih prav od njih. Morda bodo potem tudi starši razmišljali o lastni čustveni kulturi. Še posebej poklicani za izboljšanje čustvene pismenosti so učitelji jezikoslovnih predmetov, ki lahko seznam čustev uporabijo kot izhodišče za številne pismene naloge. Tudi delavnica z učenjem preoblikovanja čustev bi bila dobrodošla.

Šolar si običajno še ni na jasnem glede potreb in jih zamenjuje s hotenji ali z željami. Slednje je spoznaval že v 7. delavnici, ko se je srečal s pričakovanji in možnostmi. V tej delavnici bo spoznal, da je zadovoljevanje večine njegovih potreb vezano na motive, ne na nagone, zato je zavestno in načrtovano, ne pa nezavedno in nagonsko. Prirojeni motivi imajo še nekaj nagonskega, živalskega, zavestna motivacija ne več. Učenje je npr. potreba, prirojen motiv za učenje je radovednost in prilagajanje, zavesten motiv za učenje pa težnja po znanju. V prvem primeru je učenje biološka potreba, v drugem pa družbena in kulturna. Motivi so sled nagonov, ki so izgubili svoje bistvo, tj. genetski zapis o poteku neke dejavnosti. Od nagonov jim je ostal le okvir, ki omogoča težnjo po smotrnem samouravnavanju (= logičnost zaporedij, rnatematičnost) in težnjo po prilagajanju (= učljivost). Brez teh dveh lastnosti učenje ne bi bilo možno. Motivi omogočajo nenehno asociativno izmenjavo miselnih predstav, razvoj tantazije, predvidevanj, spominov, presoje itd. Živali pač imajo nagonsko jedro in tega ne potrebujejo. Za šolarja je pomembno, da ima motive pod miselnim nadzorom, da iz zavesti ne zdrknejo med nagone ali avtomatizme.
Šolar na poti do sebe; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Neopredeljen Neopredeljen
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja